Att vara sig själv

Som Madde säkert redan skrivit ska jag uppdatera hennes blogg lite med inlägg om alla möjliga tankar och funderingar då och då. Jag har funderat i några dagar vad sjutton jag ska skriva om, min kreativitet är väldigt torr just nu och jag kan verkligen tänka mig att det måste vara svårt att få ur sig riktigt bra inlägg hela tiden. I den tankebanan har jag suttit på mitt rum och konstaterat hur imponerad jag är på Madde som dagligen får ur sig bra och roliga inlägg som får i alla fall mig att dels tänka efter men även att skratta en hel del. Det var då det slog mig vad jag skulle skriva om; något som helt klart ger Maddes läsare en inblick i vem hon är. Av den anledningen kommer detta väldigt nybörjaraktiga inlägg handla om att vara sig själv, för vem är det om inte Madde?

 

Jag och Madde
Jag vet inte hur man gör bilderna mindre, sjukt professionell bloggare jag är!
 

Jag har alltid tyckt att det är viktigt att man lyssnar på sig själv och vad man själv vill göra med sitt liv, för vem lever ditt liv om inte du? Men det är ibland såklart lättare sagt än gjort, i alla fall för min del. Det är då det gäller att man har människor i sitt liv som kan påminna en om hur otroligt viktigt det är att stanna upp och lyssna på den där rösten längst bak i huvudet. För min del är en av dessa människor Madde, hon är den där tjejen som går med rosa byxor till skolan för att HON vill utan en baktanke på vad någon förbigående tycker om just dessa byxor. Nu är ju detta bara ett väldigt litet exempel som speglar Madde, självklart är det inte byxorna jag syftar specifikt på, utan det handlar om hennes vision på livet och de runt omkring henne.

 

Sen tror jag att denna styrka Madde, men även förhoppningsvis andra, har gör livet otroligt mycket roligare och innehållsrikt. Istället för att lägga fokus i sitt liv på energitjuvar och andra saker som en taskig blick från någon tycker jag att man ska ägna sitt liv åt att gilla sig själv, just som man är. För att göra det är det, enligt min mening, otroligt viktigt att man umgås med människor som ger energi istället för att ständigt ta den. Att umgås med en människa som man inte riktigt mår bra av tror jag försvårar det om man på riktigt vill kunna luta tillbaka i sig själv. Släpp den där energitjuven som bara klagar på dig och vänd dig till den där personen som möter dig med ett leende och kanske till och med en komplimang.

 

En väldigt gullig bild på mina kära vänner Anna (höger) och Madde (vänster)!
Mina lyckopiller <3
 

Det är faktiskt när man är i frid med sig själv som man börjar skratta och le på riktigt och när man mår bra i sig själv kan man också få andra att må bra. Det behöver verkligen inte vara världens ansträngning att sprida den typen av glädje, men det är fortfarande otroligt viktigt att man gör det, eftersom man får den minst lika många gånger tillbaka. Ett leende ger oftast ett leende och en kram är ju en kram tillbaka och om det är något som gör mig jätteglad så är det en kram från någon jag tycker om. Jag läste någonstans att tjugo kramar varje dag från ens vänner är grunden för att vara lycklig. Nu är detta väldigt förenklat, såklart ligger inte lycka bara i det, men det är fortfarande något jag tror på. Kramar men också att ägna sitt liv åt det man älskar och mår bra av oavsett vad andra människor kan ha för åsikter. Jag är en hästtjej, precis som Madde, och om det är någonstans jag kan reflektera över allt som händer och känna att jag lever och är okej trots allt så är det i stallet. Där kan jag koppla bort skolan och allt annat som stressar, därför tror jag även stenhårt på intressen för att vara sig själv och då må bra.

 

Måste slänga upp en bild på hästen jag rider också! 
Palle kallas han men heter Paleur, och han är världens bästa!
 

Nu hoppas jag att ni har fått en tydligare bild på just vem Madde är, i alla fall ur min synvinkel, och att ni kommer känna samma inspiration från henne som jag känner. Förhoppningsvis kommer just DU våga ta på dig de där rosa byxorna efter att du läst att hon vågade utan problem. Kanske tar du tag i något i ditt liv som tynger dig men som du inte riktigt vågat inse som det problem det är för att du ska kunna hitta dig själv. Glöm bara inte att vara dig själv, alla andra är ju redan tagna som man så fint säger!

 

Klart man måste slänga in en klassisk citatbild! Passar ju bra också! ;)
Nu blev den här mindre av någon anledning, alltså hur?!
 
Nu ska jag gå och lägga mig, man går ju i skolan! Madde; jag tog mig igenom mitt första blogginlägg, var stolt hihi! :D God natt på er, hoppas ni får en bra dag för det tänker jag ha!
 
 
 

4 smakprov

Fotograf är världens bästa Amanda! <3


No time

GOD KVÄLL PÅ ER! :D
 
Jag har haft en riktigt härlig dag idag. :) Jag har följt med Ylva till hennes häst och sedan har jag fotat med Amanda. ;) Har med andra ord massa bilder att bjuda på, men jag har inte riktigt tiden till att sätta mig och fixa med det nu (har prov imorgon) så vi får se när jag lyckas med det. :) 
 
Kanske kan bjuda på ett smakprov ikväll, men vi får se! Hoppas ni har haft en mysig helg och jag ber om ursäkt för min extremt kassa uppdatering. Jag ska bättre mig i veckan!
 
Jag & Ylva
 
 

Crazy

Uppdaterar senare! Fullt upp! ;)


Dagens outfit

Här har ni världens sämsta outfit bild... Men ni får nöja er ändå ;)

Tröja - Bik Bok
Jeans - Cheap Monday
Kofta - Lindex


Nails

Jag håller på att pimpa mina naglar. Gjorde något lite halvsjukt haha! Men det blir nog bra! ;)


Global Uppvärmning

Ska skriva en uppsats om detta ämna på måndag så jag håller just nu på att läsa om den globala uppvärmningen. Riktigt intressant, men extremt tråkigt när man inte har någon motivation alls...


Vad önskar ni?

Godmorgon! :)

Lördag idag! Härligt härligt! :) Jag vaknade halv 11 och insåg att jag sovit 11 timmar! Min kropp måste verkligen vara utmattad. Skulle fota med Amanda idag, men vi flyttade det till imorgon istället då jag fortfarande mår dåligt och hon höll på att bli sjuk. Varför blir man alltid sjuk på hösten? Inte alls roligt... Så vi hoppas det blir av imorgon. :)

Mina planer för dagen blir då istället att plugga, plugga, plugga! Sen ikväll är det födelsedagsmiddag (som jag hoppas jag klarar av att vara med på men den är hemma hos oss så det borde inte vara några problem). Jag ska självklart blogga också! Lite fototips? Vad tycker ni? ;) Eller kanske en önskerubrik? Har ni något ni vill att jag skriver om? Hit me!

Johannas plånbok! Fin va? ;)


Med denna bild säger jag godnatt... #crazybitches


Rastlös

Jag mår mycket bättre nu! :D Jag behöve verkligen en sån här dag då jag bara fick vara hemma, ta det lugnt, glömma skolan, släppa alla måsten och bara vila. Nu är jag snart fit for fight igen! Lite halsont, men pigg som sjutton! Jag är så rastlös. Fatta typ två dagars stillasittande... Inte riktigt min grej som alltid gör saker annars! :P
 
Har spenderat en timme och svarat på frågestunden. Men det finns fortfarande lite tid kvar att fråga. Klicka HÄR!
 
Nu måste jag GÖRA något innan jag springer 25 varv runt i huset för att bli av med lite energi! ;) Blir hemma ikväll som sagt. Ingen födelsedagsmiddag för mig :( Hörs sen!
 
Old pic på mig och Sara, tycker den är mysig. 
 

Ny kategori

Hej på er! :)

Tänkte presentera min senaste kategori här! ;) Jag satt igår på lunchen tillsammans med Johanna och vi snackade lite om bloggen osv... Och så säger hon:
- Jag skulle kunna tänka mig börja blogga, men ändå inte. Jag skulle vilja liksom pröva lite innan jag bestämmer mig! 
Och dååå var det något som långsamt klickade till där långt bak i mitt huvud och jag sa:
- MEN JOHANNA! Vill du blogga på min blogg då, någon gång i veckan sådär?
- JA! Det skulle vara grymt, jag blev så taggad nu! :D
- Ja men så gör vi, jag fixar en kategori till dig! 
 
Så gick det kort och gott till när jag & Johanna bestämde att hon skulle få blogga på min blogg någon/några gånger i veckan (vi skippar allt snack emellan om för och nackdelar med blogg osv...). Hon kommer skriva om bra saker! Inte såna här inlägg som typ; "Idag har jag..." utan om saker som "betyder" lite mer (missförstå mig rätt). Tror det kommer bli riktigt bra! ;) Så nu blir det några fler inlägg skivna av någon annan. :D
 
Kör hårt säger jag bara! Välkomna till Johannas tankar ;)
 

100 frågor

SENASTE:


1 Dryck : Mjölk
2 Telefonsamtal: Johanna
3 Du messade med: Johanna
4 Sång du lyssnade på: Fly on the wings of love
5 Gången du grät: Igår när jag kollade på Sex and the City... ;)

 

 

HAR DU NÅGONSIN:
6 Messat på rygg å fått mobilen i ansiktet: Haha jaaa
7 Förlorat någon speciell person: Ja några...
8 Brytit av en penna: Ja
9 Brytit av en linjal: Ja
10 Varit så trött så du somnat sittandes: Nej
11 Missat bussen: Ja 3 gånger typ...

 

DINA TRE FAVORITFÄRGER:

12 Gul
13 Lila
14 Svart

 

I ÅR HAR DU:
15 Lärt känna en ny vän: Ja 
16 Fått ditt hjärta krossat: Nej
17 Skrattat så att du börjat gråta: Jaa haha! 
18 Träffat någon som förändrat ditt liv: Ja, definitivt 
19 Insett vilka som e dina riktiga vänner: Ja
20 Fått reda på att nån snackat skit om dig: Yes! Tyvärr klarar inte folk att se att andra lyckas bättre än dem... ;)
21 Pussat en kompis: Absolut! :*

 

BLANDAT:
22 Hur många facebooksvänner har du träffat: Alla utom typ 3 :P
23 Hur många barn vill du ha : 2
24 Har du några husdjur: Ja
25 Vill du ändra ditt namn: Nej
26 Vad gjorde du under din senaste födelsedag: Åt tårta, öppnade paket, mös, åkte båt och gick på restaurang :)
27 Vilken tid vaknade du idag: Halv 8
28 Vad gjorde du igår fram mot midnatt: Sov som en stock!
29 Nånting som du längar till: JUL! 
30 Senaste gången du träffade din mamma: Idag!
31 En sak du skulle vilja ändra i ditt liv: Ta bättre hand om mig själv!
32 Vad lyssnar du på för musik nu: Hungry Hearts
33 Har du någonsin pratat med nån som heter Jens: Yes I have!
34 Vad gör dig irriterad just nu: Att jag är sjuk

 

OM DIG:
35 Ditt namn : Madeleine är mitt namn
36 Singel / Upptagen : Singel
37 Stjärntecken: Kräfta
38 Kille eller tjej : Tjej
39 Ögonfärg: Grågrönblåa ;)
40 Favoritmat : Fiskbullar och wallenbergare ;)
41 Favorit killnamn: Nino :P
42 Hårfärg: Blond
43 Långt eller kort : Mittemellan
44 Längd: 169,4 cm över marken ;)

45 Mellannamn: Eva

47 Tatueringar : Ingen, men kanske vill ha en...
48 Höger eller vänsterhänt? Höger

 

DINA FÖRSTA :
49 Operation: Ingen än så länge
50 Peirsing : Öronen
51 Tatuering : Har inte
52 Bästa vän : Hanna A & Maja
53 Sporten : Ridning & innebandy
54 Husdjur : Marsvin
55 Vaccination : Fästingspruta
56 Konsert: Minns inte...
57 Förälskelse : Rickard hahaha
58 Cigarett du rökte: Har aldrig hänt, kommer aldrig hända!

 

BÄSTA MED MOTSATTA KÖNET :
59 Läpper eller ögon : Ögon
60 Kramar eller pussar : Båda
61 Kortare eller längre : Längre
62 Yngre eller äldre : Ålder är bara en siffra, men helst äldre
64 Romantisk eller spontan : Spontan
65 Snygg mage eller armar : Mage 
66 Tatuering eller piersing : Tatuering
67 Känslig eller inte: Känslig
68 Ragg eller förhållande : Förhållande
69 Bråkstake eller tveksam : Bråkstake ;)

 

HAR DU NÅGONSIN :
70 Kysst en främling: Ja
71 Gjort nåt sjukt spontant : Ja
72 Tappat glasögon eller linser : Ja
73 Lagt en fis i klassrummet så att alla hört : Haha JA! Pinsamt! ;)
74 Krossat någons hjärta : Hoppas inte det...
75 Har någon krossat ditt hjärta : Nej
76 Blivit arresterad: Nej
77 Dissat någon : Ja
78 Gråtit när någon dött: Ja alltid!
79 Gillat en tjejkompis mer än som vän: Nej

 

 

TROR DU PÅ :
80 Dig själv : JA!
81 Mirakel: Ja
82 Kärlek vid första ögonkastet: Ja
83 Himlen : Ja!
84 Tomten: Klart jag gör! ;)
85 Kyssas på första dejten : Ja
86 Änglar: Ja

 

SVARA ÄRLIGT! :
87 Haft mer än en pojkvänn åt gången : Nej varför skulle jag?
88 Kan du inte leva utan: Kärlek

 

HAR DU 
89 : Hoppat studsmatta tills de blev hål? : Nej
90: Somnat i skolan på en lektion : Nej aldrig haha!
91: Fisit högt bland folk: Ja... Forfarande pinsamt haha! ;)
92 : Ramlat med cykeln : Ja
93: Ramlat av hästen: Yes I have
94: Brutit något: Nej, fast fått en spricka
95: Stukat något: Ja
96: Fått alla rätt på ett prov: Ja
97: Fått 0 eller 1 rätt på ett prov: Nej
98: Luskat ut nån någon hemlighet: Ja
99: Förutspått nåt som sedan hände: Haha jaaa!
100: Hoppat ur en bil när den rullat : Lite halvt ja...

 


Dagens outfit

Ja man behöver ju inte bara visa upp hur man ser ut när man är i skolan! Det här har jag på mig när jag är sjuk hehe! ;)

Tröja - Etirel | Mjukisar - Hollister | Fläta + en lätt huvudvärk


Photoshoot när man är sjuk?

Jupp, jag är uttråkad... ;)


Fredag 28 september 2012

Hej på er!

Det enda positiva med att vara sjuk är att jag har massa tid att blogga! :D Jag meddelar att jag mår bättre idag, men jag har fortfarande ont i hals & öron. Kroppen känns fortfarande svag, men bättre än igår. Somnade vid 10 igår så jag har nästan sovit 10 timmar! :) Det blir nog en rätt lugn dag idag, massa bloggning, mat, film, hämta lite grejer i skolan, ingen födelsedagsmiddag ikväll... Får se om jag ska rida! Jag missade min förra hoppning så borde gå på denna! Men kroppen avgör!

Ska dra på mig mjukisar nu och sen blir det blogga wehooo! Hörs strax! ;)


Godmorgon

Stannar hemma idag...


Sjuklingen talar (igår kväll, glömde publicera)

Hej på er!

Ska försöka skriva ett sammanhängande blogginlägg här! Wish me luck!

Det började redan imorse. Jag vaknade men kom knappt upp ur sängen. Lyckades halvt som halvt släpa mig till skolan och tillbringa förmiddag + lunch där. Precis efter lunch kände jag hur alla krafter bara rann ur min kropp ner i närmsta regnvatten-brunn hehe. Jag gick till gympan och kände hur halsen sved och det tryckte i öronen så jag skippade att vara med. Det första min gympalärare sa när han såg mig var; "Madde du ser inte alls ut som dig själv..." Och när han sa det kände jag hur dåligt jag mådde. Min kropp är totalt utmattad efter dessa två veckor av "misskötsel". Jag har ju varit förkyld, men struntat i det och tränat som vanligt (dum idé)! Nu får jag sota för det! :(

Jag gick helt enkelt och sjukanmälde mig för tredje gången i mitt liv och åkte hem, la mig i soffan där jag sammanlagt spenderat 6 timmar. :) (Jag såg ut som ett vrak när jag kom hem...) Nu ligger jag i sängen redo för att sova, skönt! Vi får se hur jag mår imorgon! Tråkigt att jag fick ställa in planerna med Linnea idag! :( Hoppas att ni sover gott iallafall så hörs vi imorgon! :)

Mitt mellanmål idag (vitaminer, vatten, varm oboy och choklad + Sex and the City haha)



Glömt?

Ni har väl inte glömt bort frågestunden va? :D

Klicka HÄR! Eller HÄR!
 
ELLER HÄR! För att komma dit. ;) Undrar ni kanske vad jag har för skostorlek? Om jag viker eller knöglar mitt toapapper? Om jag är kär i någon? Vad jag tycker om mandariner? Vad jag äter till frukost? Om jag röker? Inte sjutton vet jag vad ni undrar hehe! Så fråga pååååå! ;)
 
Ingen fråga är dum! Och det är inte jag och Becca heller... ;)
 

Sjuk

Fy fan... Hör av mig ikväll om jag orkar! Är så svag i hela kroppen just nu! :( puss


Onsdag 26 september 2012

Hej på er mina haters and lovers! ;)
 
Vad gör ni en kväll som denna? Pluggar? Tar det lugnt? Kollar på tv? Träffar en kompis? Läser min blogg? 
(Ja uppenbarlingen måste ni läsa min blogg eftersom ni är här just nu hihi!) Jag har faktiskt haft en lugn kväll. Jag red tidigare idag och det var ett rent fyspass kan jag tala om (more later...) och sen när jag kom hem åt jag middag, såg på Camp Rock 2 som gick på TV (Disney in my heart) och duschade. Enda plugget som blev gjort idag var att jag läste igenom min debattartikel och lämnade in den. Skönt att ha saker avklarade! :)
 
Nu ska jag städa lite i mitt rum, välja outfit till imorgon och lägga ner skolböckerna i väskan. Känns skönt att ha en lugn kväll emellanåt, tycker jag förtjänar det. :) Imorgon ska jag träffa Linnea efter skolan. Vi får se vad vi hittar på! Nej nu vill jag sova. Godnatt på er! 
 

Mix it

Här kommer dagens outfit! :D Ni ska veta att jag hade väldigt roligt när dessa bilder togs! Får visa några av fail-bilderna sen. ;) Min moppe fick vara med och posa idag hihi!

Långärmad - Lager 157
Kofta - Lindex
Leggings - Lindex
Skärp - Gina Tricot
Knästrumpor - Ingen aning...
Ring - Efva Attling
Klocka - Jetset


Madde presenterar Love... (träningskompis)

 
Vad heter du?
Love Strandberg

Hur gammal är du?
17 år

Skola?
Hersby con mi amiga Madeleine! 

Berätta lite kort om dig själv. (intressen, sporter osv...)
Jag gillar träning. Det är väl det jag brinner för här i livet (det och mina fina flickvän!) men i framtiden siktar jag på att bli läkare så det finns ju annat också om man nu bestämt vill veta...

Hur känner du & Madde varandra? Och hur ofta brukar ni ses?
Vi lärde känna varandra genom en gemensam vän i början av ettan och sedan dess har vi umgåtts (och tränat) massor tillsammans! Vi kör båda minst ett träningspass i veckan och förutom det så ses vi i skolan och på helger! :)

Vad tycker du om hennes nya blogg? ;)
Madde är väldigt duktig på att fota så jag ser väldigt mycket fram emot alla fina bilder hon kommer ta, särskillt dem på naturen. Jag älskar fina naturbilder!

Har du en blogg?
Nepp!

Singel/förhållande?
... (Läs ovan)...

Ditt bästa minne med Madde? wink:)
Bästa minnet är nog när vi badade i hennes pool en varm sommardag när skolan precis hade slutat och jag bara kände hur all stress bara rann av mig när vi simmade runt där. En toppenstund!

Berätta en rolig/udda/knasig/hemlig sak om dig själv? wink;)
Även om jag ibland kan verka smart så kan jag inte stava eller skriva för fem öre!
 
 
 

Redovisning ettorna - del 2

Kommer ni ihåg redovisningen jag höll för ett tag sedan?
Det var en redovisning som handlade om ettan på gymnasiet, hur man ska tänka, plugga osv... Jag höll den tillsammans med Johanna och Rebecca inför alla ettor som går natur på vår skola. Det var roligt & lärorikt. :) Tänkte att jag skulle dela med mig av den här redovisningen, just på grund av att inte bara "ettor" kan använda allt vi tog upp, utan alla kan faktiskt ha användning för det. Så jag delar upp det i några olika delar! ;) Del ett är redan publicerad. 
 
Idag handlar den om MENTALSTYRKA.
 

Hur man ska tänka:

Mentalstyrka är något jag tror man måste ha för att orka och behålla motivationen. De jag har kommit fram till att man bör lägga på minnet är följande;

- Jämför dig inte med andra!
Det är så extremt viktigt att man inte håller på och jämför sig själv med varandra, främst på grund av att alla faktiskt har egna förutsättningar. Nån är kanske bättre på språk och nån annan är bättre på matte. Så kommer det alltid vara och det är bara att acceptera. Kör ditt eget race och skit i alla andra och vad som står på deras papper! ;)

- Stressa inte! Det leder bara till att du mår ännu
sämre.
Det är faktiskt så sant! Stress gör livet bra mycket värre så försök att ta det lugnt och planera din tid. 

- Tänk positivt! Inställningen är mer än vad man tror! Man får lura hjärnan lite.
Intalar du dig själv att matte är det roligaste som finns så kanske det blir det! (För stunden iallafall!) :P

- Tänk på vad du vill göra sen; brukar ge mig motivationen. Då vet jag vad som krävs och vad jag måste jobba mot.
Ja för då vet du vad som krävs senare. Då känns inte alla prov och allt förjävligt, utan då vet du; Jag ska in på KTH och det är DÄRFÖR jag gör det här! 

- Sätt upp mål så du har något att jobba för!
Det är viktigt med mål. Man kan ha flera små delmål eller kanske ett större mål, eller varför inte både och! Men att ha något att jobba mot är viktigt! :)

- Det viktigaste av allt; DU ÄR INGEN ROBOT!
Man kan inte göra allt perfekt, felfritt hela tiden, man kan inte ha 100 bollar i luften; och det måste man acceptera och lära sig!
 
 

Tankar på kvällskvisten

Sitter här på kvällskvisten och funderar lite... Vet faktiskt inte vad jag funderar på egentligen. Men ni vet, när tankarna bara går i 180 och man hänger med på ett litet hörn, ungefär så är det just nu. Jag hade aldrig någonsin förväntat mig att tiden skulle gå så fort när man började gymnasiet. Jag menar det har gått mer än 4 veckor sedan jag började tvåan och det känns som... Typ... 3 dagar! Vart tar tiden vägen? Snart kommer jag väl sitta i en gungstol 80 år gammal och sticka en halsduk och blicka tillbaka över mitt liv. Hehe... Nej men ni förstår vad jag menar!

Jag vill känna att jag hinner GÖRA något på vägen också, och just nu hinner jag inte det! Jag känner att jag inte riktigt hänger med. Jag sitter och planerar min framtid, inte dagen som den är idag; här och nu; i just denna sekund. Så ska det inte vara! Jag hörde ett citat en gång och det lät såhär:
 
"Livet är det som händer dig medan du är upptagen med att göra upp planer." 
 
Kan det bli mer sant? För den meningen som står här ovan det är mitt liv beskrivet i en enda mening just nu. Jag gör planer hela tiden, allt handlar om att planera (och det är inte bara negativt) men när det hela tar över "livet" då har det gått för långt. Jag vill byta ut den meningen mot det här:
 
"You only live oncebut if you do it right, once is enough."
 
Jag vill leva efter den meningen. Jämt. Ständigt. Hela tiden. Att alltid göra det mer "vågade", ta snabba beslut, våga riskera lite, DET är vad jag vill göra! Det handlar om att förändra, och jag tror att det är dags för mig att förändra lite nu. Inte allt, men en del. När jag är 80 år gammal och sitter där i min gungstol och blickar tillbaka över mitt liv vill jag känna att jag har åstadkommit något. Jag vill känna att jag har gjort något utav mitt liv, att jag verkligen har levt det till fullo och som jag beter mig nu kommer det aldrig att funka! Time to change some things in my life, and I'll start here and now. Förändring behöver inte alltid innebära något negativt.
 
Är det något du vill förändra i ditt liv? Isåfall GÖR DET! Vad har du att förlora? 
 
Opassande bild, men den är lite mystisk så den fick passa ändå... ;)
 
 

Planering vecka 39

Såhär ser denna vecka ut just nu! :)
 
Var som sagt och gymmade igår morse med Love. En riktigt bra start på veckan om ni frågar mig! ;) Idag har det inte varit något speciellt inbokat, bara plugg eftermiddag liksom. :P Imorgon har jag ridning, ska bli roligt att få sitta på en pålle igen hihi! På torsdag ska jag träffa Linnea igen, mysigt! :D Får se vad vi hittar på. Fredag är ganska fullspäckad. Jag ska gymma (på skoltid faktiskt, får gå till gymmet på gympalektionen nu i fyra veckor framöver, grymt! :D) Sen blir det hoppning och efter det i ilfart hem till en kompis som fyller år i helgen så hon ska ha lite middag. Det ska bli trevlans! ;) Ja och som ni ser så blev det ingen fotografering förra lördagen. Min kära kompis hade lite tight med tid och vädret var inte riktigt på vår sida, så vi hoppas på den här helgen, men ingenting är spikat! På kvällen är det födelsedagsmiddag för en annan person hihi! ;) Söndag blir det häst igen. Då ska jag nämligen följa med Ylva ut till hennes hästis. Kanske rida lite, men framförallt fota och filma!
 
That's my week! Are you with me mitt i allt? Haha ;)

Världen är betydligt roligare upp och ner ;)


Päls

Här kommer dagens outfit! :) Pälsen är fejk för er som undrar det. Jag har inte hjärta att bära på en äkta.

Fuskpäls - Vila
Långärmad - Gina Tricot
Jeans - Cubus
Skor - Scorett eller Din sko...
Klocka - Ur&Penn


Sneakpeak

Hej på er! :D

Kom hem för ca 1 och en halv timme sedan, fick sluta lite tidigare idag! :) Jag har faktiskt bara tagit det lugnt sedan dess, men nu är det dags att ta tag i lite plugg. Dagens outfit kommer upp senare, men ni får en liten sneakpeak! ;) Jag utlovar bra uppdatering ikväll så håll utkik! :D


Outfit a la Sicilien 6

Här kommer den näst sista outfiten från Sicilien. (För er som inte hängt med lägger jag upp några outfits som jag haft när jag var under en vecka på Sicilien och skriver lite om hur jag tänkte :))
När jag valde den här outfiten hade jag varit där i nästan en hel vecka och hade då börjat få en del färg. Vit är klart färgen som är snyggast är bära till en bränna och som tur var hade jag med mig en vit klänning! ;) (Inte alls planerat höhö). Dock är denna klänning väldigt genomskinlig, så jag bar ett vitt långt linne under. :)


Klänning - Ingen aning... Har fått den | Linne - Gina Tricot | Klocka - Jetset
 

Hittade det här på min förra blogg, och jag tycker definitivt att det är värt att nämnas igen...

Genom någon annans ögon



Jag är trött på hur lätt människor skapar sig förutfattade meningar om människor i deras omgivning. Trött på att människor tror på precis alla rykten de hör om någon. Jag menar, hur i helv*te kan man veta hur en människa är om man inte har pratat med henne/honom? Bara kanske sett henne/honom på avstånd. Någon kanske har nämntnågot om den personen som inte var så jättebra och direkt när man hör det så sväljer man allt med hull och hår och tror på vartenda litet ord, utan att man egentligen har en aning om hur det egentligen ärVi människor är så himla lätt påverkade!

Jag förnekar inte att jag inte är likadan, för självklart är jag också det, iallafall lite. Man tror på rykten och när man får syn på personen så kommer genast det där upp i huvudet om att "Juste, det var han som gjorde det där!" eller "Aha det var hon som...." Det är bara taskigt och tragiskt att ta personen för vad andra säger att den är. Man ser personer man inte känner, men som ens kompisar känner, genom ens kompisars ögon. De har en gång sett personen göra något dumt och vipps så vet alla det och då kommer man ihåg det och så börjar man tro saker om personen och skaffar sig massa fördomarOch allt blir bara fel i slutändan! Och jag är trött på att vissa är såhär, och som jag redan nämnt. Även jag är såhär ibland, och jag erkänner gärna det för man lär sig av sina misstag, man får bara fel uppfattningar om personerna vilket är synd. Jag är inte extrem men visst tror jag på saker jag hör ibland. Dessutom är ugefär 50% av alla rykten falska. Men: Jag är trött på det här!

Därför ska jag en gång för alla sluta med det här. Visst klart att jag kommer lyssna på saker som folk säger och så, men jag kommer inte låta det påverka vad jag tycker om personen. Det har hänt för många gånger att personerna har varit någon helt annan än vad man har trott tack vare fördomarna. Jag har äntligen förstått och insett det här nu och därför är det slut. Man tjänar ingenting på det alls. Ska jag lära känna någon så ska det vara genom MINA ögon och inte genom någon annans. Jag ska bilda mig en egen uppfattning om människor (vilket jag gör idag, men jag antar att jag har låtit rykterna påverka även mig lite för mycket ibland...). Men nu är det slut med det där att ryktena ska få påverka mig. Nu har det bara jag och mina ögon som kommer se personerna för vad de egentligen är. För jag vill inte lyssna på allt skitsnack och låta det påverka mig.



Jag är mig själv och då ska jag agera som jag vill! 

Jag tror att det är fler än jag som känner igen sig i det här, och det enda som jag kan säga är att lyssna på dig själv och fråga dig, gör jag som JAG vill?
 
 

Dagens tråkiga

Vet ni vad jag tycker är tråkigt...?
Att jag har så extremt många saker jag skulle vilja blogga om, men ingen tid! Det är verkligen ett stort problem... :( Hade jag haft mycket tid hade jag LÄTT velat satsa på att komma upp i blogg-eliten och bli "bäst" (om det ens är möjligt). Men har jag den tiden? Nej det har jag inte...

Och det suger!


Dagens träning

Imorse gick jag upp 6.45 för att bege mig till det kära gymmet.
Jag kom dit vid åtta-tiden och bytte då snabbt om, träffade Love och sen hoppade jag smidigt upp på löpbandet! ;) Värmde upp i ca 4 min på hög hastighet bara för att komma igång (hade liiiite tidspress). Efter uppvärmningen körde jag mitt träningsprogram första gången helt själv! Det gick över förväntan! Jag har två har-övningar och resten är grymma! ;) Jag ska se till att lägga upp det här så att ni får se (dock är det svårt att "kopiera" någons träningsprogram eftersom att det är anpassat efter personen men övningarna kan man alltid sno! ;))

Allt som allt tränade jag ca 1 timme & 10 min innan jag duschade, fixade mig och stack till skolan! Sovmorgon? Haha nej tack! ;)

Bästa drycken när man tränar... ;)


Måndag 24 september 2012

God morgon! :D

Måndag morgon igen och jag borde vara jättetrött men jag är pigg och taggad för att gymma! :) Sitter här nu och äter en ordentlig frukost så att jag ska orka styrketräna lite! Efter gymmet blir det såklart skolan. Men nu måste jag skynda lite, vi hörs under dagen! :)


2 korgar

Heeej på er bästaste!

Har haft helt fullt upp idag! Svamp-plockningen gick galant! Vi plockade två korgar helt fulla med både trattkantareller, gula kantareller och blek taggsvamp! ;) Gyminstruktionen gick också bra och jag är supernöjd med mitt
nya program! :D Gissa vem som kommer vara stark i vinter? Haha! Nej men jag hoppas på det om jag lyckas träna så mycket som jag vill! :)

Nu ska jag sova! Blir upp tidigt imorgon för att gymma innan skolan! Det börjar bra! Sov gott hörrni! :)



Mot gymmet

Ska snart sätta mig på moppen och bege mig till gymmet! Ska bli roligt att få ett nytt träningsprogram! :) Och denna gång ska jag verkligen satsa på det! Förra träningsprogrammet failade lite haha... Men nu kör jag igen, wehoo! :) Ska berätta allt när jag kommer hem! ;)


Det går bra!


Söndag 23 september 2012

Heeej på er! :)

Hur är läget? Här är det fint! Vaknade (läs blev väckt) klockan 10 och då gick jag upp och åt lite frukost! :) Nu sitter jag i bilen på väg ut till en familjekompis. Vi ska plocka svamp haha! ;) Ganska mysigt faktiskt! Se om jag hittar några kantareller... (Dock tycker jag inte om att äta dem haha) Ikväll ska jag på min nya gyminstruktion . Det ska bli roligt! :D

Uppdaterade min iPhone igår till det nya operativsystemet och det har kommit massa nya smilisar som är helt underbara! Min nya favorit är lätt den här! ;)


Lördag 22 september 2012

Heej på er! :)

Det är snart middagsdags för min del. Jag är faktiskt riktigt trött! Linnea har precis kommit hit och vi ska ha myskväll. Det behöver jag verkligen! Igår kväll var jag hos Becca som sagt och vi åkte och bowlade tillsammans med två kompisar. Det var sjukt kul! Och gissa vem som vann? ;) Efter bowlingen gick vi till Donken och var där i typ 2 timmar haha... Men det var mys! :) Sedan åkte jag & Becca hem till henne. Vi kollade på film och sen somnade vi så sött så! ;)
 
Idag har jag (om ni vill veta) inte gjort någonting alls... Vi hörs senare! ;)
 
Jag & Linnea ;)
 
 
 
 
 

FRÅGESTUND

 
Jag tycker att vi kör på en klassisk frågestund! Fråga allt ni undrar över så svarar jag! ;)
 
 

Hästinlägg - Hoppning onsdag 19/9 2012

Här kommer ett hästinlägg.
 
I onsdags var det hoppning som stod på schemat (inte mig emot då jag älskar att hoppa). Jag fick Luna och vi jobbade mycket med raka spår och att behålla jämnheten hela tiden. Det gjorde hon superbra! Lugnt och rytmiskt! Vi jobbade även lite böjda spår och att få med hästarna runt innerskänkeln. Det hade hon svårare för men löste det ändå på ett bra sätt! :) Jag är iallafall nöjd med ridpasset och det går bara bättre och bättre! :D
 
Ylva fotade lite och filmade så slänger upp lite bilder och även ett litet filmklipp jag snabbt gjorde! ;)
 
 
 

Världens bästa frukost


Landet ♥

Kamera: Nikon D3100 | Objektiv: Tamron 70-300 mm & Nikon 18-55 mm | Fotograf: Jag eller min lillasyster
 
Förra helgen var jag uppe på mitt landställe norröver. Det var en riktigt fin dag att vara där på. Vi stängde igen det för vintern (tog in möbler osv...). På kvällen bastade vi och jag badade i havet (12 grader visade termometern). Det fanns även massa lingon så jag och min syrra passade på att plocka en påse. De är lite sura, men goda! :) 
Hoppas ni gillar bilderna! :) (Copyright)

Hund

God morgon! :)

Ligger här i Beccas säng med hennes hund! Myyyys! ;) Vaknade för ett tag sedan och Becca har redan gått upp och börjat med frukosten så jag ska slita mig upp och hjälpa henne! Pannkakor! :D


Hip hop

Här kommer dagens hip hop outfit. Tyckte det var riktigt roligt och jag trivdes grymt i kepsen. Ska nog köpa mig en egen! ;)

Linne - Present
Mjukisar - Skoltröja
Hoodie - Skoltröja
Halsband - Olika haha...
Skor - Topshop
Keps - Lånad av Johan
Klocka - Jetset


Inspo

Bilder från Google
 
Vad tror ni om det här som inspiration till fotograferingen imorgon? Och framförallt, AMANDA vad tror du? ;)
 
 
 

Fredag 21 september 2012

Tja!
 
(Är lite för inne i det här med hip hop haha! ;)) Skolan idag var rätt mysig! Jag tycker verkligen om temadagar då allt blir bra mycket roligare. Vissa går ju verkligen in för att klä ut sig bra vilket jag tycker är underbart! :D Har MASSA bilder från dagen så jag tänkte att jag skulle lägga upp några. ;) 
 
Ikväll ska jag hem till världens bästa vän och sen ska jag sova där inatt. ♥ Vi har planer, men vi får se hur det blir! ;) Nu ska jag tvätta bort mitt hip hop smink och byta kläder, sen blir det tjockpannkaka till middag. MUMS! Hoppas ni får en trevlig fredagskväll så hörs vi senare! 
 
Kärlek 
 


#swag


Sömn

Nu är det sleep-time för mig! Har gått igenom ett tal jag ska hålla imorgon hela kvällen! Det kommer definitivt upp här för det är ett riktigt viktigt ämne. Jag får hoppas att det går bra imorgon! :)

Vet ni vad vi har i skolan imorgon? Temadag! Detta innebär att alla ska klä ut sig och årskurs två ska vara hip-hopare! ;) Haha imorgon blir det outfit bilder alltså!

Har också tänkt att jag skulle börja lägga upp fler foton & fototips! Bloggen ska prioriteras lite i helgen! :D Ska även leta lite inspiration till lördagens fotografering! ;) Sov så gott! :P



Torsdag 20 september 2012

Heeej på er! :)

Hur är det? Här är det fint. Lite risig i kroppen, huvudvärk, trötthet, men annars är det bra! ;) Igår hade jag orientering som jag redan nämnt. Och Madde ute i skogen med en karta och en kompass är väl ingen hit direkt... ;) Men det gick ändå helt okej och jag är nöjd med vad jag gjorde. Kom hem vid 12 och åt då lunch, sedan åkte jag in till stan och handlade en snabbis. :) På kvällen blev det stallet! Ylva var med och fotade och filmade lite så det kommer upp i ett separat inlägg. 
 
Idag har det varit en ganska lugn skoldag. Har inte hänt så mycket, ingenting speciellt iallafall. Efter skolan hade vi en fotbollsturnering som är mellan tjejerna i alla tre årskurser. (Det funkar så att under läsåret tävlar vi klasserna emellan, killar för sig och tjejer för sig, i olika sporter. Idag var det fotboll. Och förra året vann min klass! :D) Så idag körde vi fotboll, tre matcher och det gick riktigt bra!!! :D Vi vann 2 matcher och spelade lika en vilket innebär att vi är vidare till "slutspel". SJUKT KUL! Och jag är faktiskt lite stolt eftersom att jag lyckades göra två mål hihi! ;) Vi kör hårt mot en dubbelvinst nu! 
 

Jag & Ylva idag! :)
 
 

Happy

Hej på er! :)

Jag lever, mår bra och är sjukt glad! Uppdaterar senare! Middagsdags snart! ;)


Madde presenterar Josefin...

Jag heter Josefin och är 16 år. Jag bor i Örebro och går natur på en skola som heter Karolinska skolan. :)
Jag tränar gymnastik och segling. Jag tränar 5 gånger i veckan, tre gånger gympa och två gånger segling. Jag har många av mina vänner i gympagruppen och seglingsgruppen så det gör det extra kul.

 



Jag och Madde har känt varandra i ca 7 år. Man kan nästan säga att vi är halvkusiner, fast det är vi inte egentligen. Såhär är det: Madde är min mammas killes brorsas tjejs dotter, haha. ;)
Så vi är nästan kusiner, men vi har blivit jättebra vänner! Vi ses varje sommar i en stuga vi har utanför Sundsvall och så ses vi varje jul och påsk, och fler gånger emellan såklart. Madde är så härlig att vara med.



Hennes nya blogg är grym tycker jag! Fina bilder och bra innehåll! Jag har haft blogg men har inte längre.
Och jag är singel för tillfället hiho!
Mitt bästa minne med madde måste nog vara när vi i somras gick upp klockan 04.00 , bara för att kolla på soluppgången sista natten i stugan! Så vi gick ut och satte oss på klipporna i mukiskläder och bara mös!



Jag har haft över 15 olika djur som husdjur när jag var mindre, jag är inte rädd för spindlar och småkryp eller ormar. Har faktiskt ormar som husdjur nu, har haft spindlar också. Men jag har faktiskt haft normala husdjur också som katt, hamstrar och råttor. Alla djur är underbara! :D



Utslagen

Jag ska gå och lägga mig nu, innan klockan 10! Sist det hände var väl typ i 6:an kanske... Jag är helt död i kroppen och jag hoppas lite sömn kan hjälpa mig tillbaka på banan. Berättar om ridningen imorgon och om allt annat också för den delen! Sov så gott!


Redovisning ettorna - del 1

Kommer ni ihåg att jag nämnde att jag höll en redovisning förra veckan? 
Det var en redovisning som handlade om ettan på gymnasiet, hur man ska tänka, plugga osv... Jag höll den tillsammans med Johanna och Rebecca inför alla ettor som går natur på vår skola. Det var roligt & lärorikt. :) Tänkte att jag skulle dela med mig av den här redovisningen, just på grund av att inte bara "ettor" kan använda allt vi tog upp, utan alla kan faktiskt ha användning för det. Så jag delar upp det i några olika delar! ;)
 
Första delen handlar om hur ettan var i allmänhet och hur man ska plugga.

Ettan i allmänhet:
 

Ettan från början kan vara väldigt förvirrande, allt är nytt, nya kompisar, ny skola, nya lärare, nytt schema osv... Det viktigaste är att man ger allt lite tid, för det är verkligen kaos i början, men man kommer såklart in i det efter ett tag. Skillnaden mellan 9:an och 1:an är att allt är mycket svårare. Det är högre tempo, högre krav och mer självständigt. Största skillnaden mellan 9:an och 1:an är att 1:an är otroligt mycket mer eget ansvar. Här har du ingen lärare som tjatar på dig att du ska göra saker; här får du välja mer själv. Vill man plugga eller vill man inte plugga? Det är ditt val hur mycket tid du vill lägga ned på skolan. Dessutom är lektionerna mer som ”föreläsningar” och inte så mycket uppgifter; de får du göra hemma själv!

 

Hur man ska plugga:

 

- Om du är en person som kan planera din pluggning; GÖR DET! Om du har en plan vad du behöver göra under en vecka så blir det oftast så att du gör det istället för att skjuta upp det. Detta kommer också leda till att du inte hamnar efter.

 

- Ta reda på när du har prov och börja plugga MINST en och en halvvecka innan. Vi kan nästan garantera att du inte hinner lära dig allt annars.

 

- Gå på extra timmarna! Då får du någonting gjort.

- Plugga på Bibblan! Bra miljö och det är lättare än att plugga hemma.

- Kolla på planeringen! Kolla vad ni ska göra nästa lektion, kolla att du ligger i fas! Har du tid? Läs det ni ska göra nästa lektion innan så hänger du lättare med! (Kommer hjälpa till proven!)

- Anteckna flitigt på lektionen och läs igenom efteråt!

- HÄNG MED! Koncentration är det viktigaste.

- Fråga alltid när du undrar, det är inte pinsamt, oftast är det flera som undrar med samma sak.

- Är du osäker på något? Förstår du inte? Skriv ner det och prata med läraren! Hon/han är där för att hjälpa dig!

- Repetera ofta !

- I fysik och matte; räkna mycket!

- Det svåraste av allt; sätt dig på ett ställe med bordskompisar som du klarar av att inte prata med, om det är möjligt dvs.

- Efter lektionen; Läs igenom motsvarande avsnitt i boken. Det hjälper dig inför proven då du mest bara behöver repetera.

- Skulle du missa något är det DITT jobb att ta reda på vad du missat; läraren kommer inte och berättar det för dig som i högstadiet.

- Det ser alltid lättare ut på tavlan än vad det är på riktigt.

- Jobba med det ni gått igenom samma lektion.

 

Jag tycker personligen att alla dem "tipsen" som står här ovan är extremt viktiga för dem underlättar verkligen plugget! :)

 



Who takes these photos?

Bara jag som alltid ställer mig den frågan när jag ser såna här bilder...? ;)


Stan

Hej på er! :D

Var inne i stan en snabbis för att jag hade spanat in en kjol i en tidning som jag ville ha! Tyvärr var kjolen inte lika snygg i verkligheten så den dissade jag! ;) Dock blev det lite annat! Var verkligen inte på shopping-humör idag! :P Tyckte inget av de "senaste" föll mig i smaken och gick runt i affärerna och kände mig bara allmänt bitter. :P Hittade dock ett linne och en långärmad på rean hos Bik Bok (2 för 99:-!!!!), 6 par strumpor (nödvändigt) och sist ett svinsnyggt skärp från Gina Tricot som jag blev lite förälskad i! Allt för under 300 spänn! Billigt och bra idag! ;)


Onsdag 19 september 2012

God morgon!

Jag är lite halvt död idag... Vaknade upp med halsont och täppt näsa. Great! Jag som har massa träning inplanerad (som jag faktiskt måste vara med på, skolgrej). Jag blir så trött på mig själv! Funderade på att skippa orienteringen idag; men det vill jag inte heller. Så jag kör en lugn runda runt och tänker inte på tiden. Det blir bra! :)

Sen får vi se hur jag mår, måste börja lyssna på min kropp nu. Hälsan är faktiskt viktigare än allt! Jag får helt enkelt känna efter och ta en dag i taget nu tills min kropp är på banan igen. Man har ju bara en kropp!
Vi hörs senare; om jag inte gick vilse haha! ;)

Bild från igår, moppe i regn är mys!


Yellow

Älskar uppvikta ärmar utanpå skinnjacka! ;)




Tröja - GAP | Skinnjacka - Lindex | Jeans - Cubus | Skor - Converse | Klocka - Jetset | Naglar - Depend



Tisdagen 18 september 2012

Dressyrtävling 2010
 
God eftermiddag! :)

Sitter här vid datorn mitt uppe i allt plugg. Det är kaos! ;) 
Har sjukt mycket att ta tag i nu, vet knappt var jag har mig själv. Men jag jobbar på! :D Imorgon är det som sagt orientering. Tyvärr är Beccis sjuk! :( Vilket betyder att jag måste springa själv! (Känn min panik här bakom datorskärmen). Jag kan inte orientera själv haha! Jag kommer springa vilse eller något sånt fint. Dock så tror jag att det är bra träning för mig, så jag ska verkligen göra mitt bästa, även när jag vill ge upp! ;) Vi hoppas att jag hittar hem imorgon. Nu måste jag köra igång här! Vi hörs snart igen. :)
 

Outfit a la Sicilien 5

Bjuder på ännu en härlig outfit från Sicilien. :)
Denna dagen var vi på vulkanen Etna och jag hade på mig något som var lite "värmande" eftersom att det är kallt så högt upp. :) Inte alla som har tagit outfitbilder på en vulkan! ;)
 
T-shirt - Lager 157 | Jeansshorts - Kappahl | Kofta - Lindex | Converse | Solglasögon - Prestige

Jag tycker att kläder med amerikanska flaggan på matchas bäst med jeanstyg.
 

Vecka 38

 
Såhär ser denna vecka ut! :)
Har en del roligt inplanerat. Hade tänkt att springa idag men skippar det så att jag blir frisk nån gång. På onsdag har vi friluftsdag och vi ska orientera av alla saker (hjälp?!) :P Om jag hinner ska jag försöka åka in till stan efteråt och på kvällen blir det ridning. På torsdag ska jag gymma om jag mår bättre! :) Fredag blir en spännande dag. Jag ska sova hos Beccis och vi ska väl hitta på något roligt! Lördag ska jag kanske leka modell på hihi och då kommer jag kunna bjuda på massa fina bilder! :D
Söndag har jag inget inbokat på utom en ny gyminstruktion som jag är riktigt taggad på. Då blir det nya tag! ;) Så ser min vecka ut för tillfället. Ni hänger med va...? ;)
 
 

Madde presenterar Amanda...

Hej alla Maddes fina läsare!

Det är ingen mindre än bloggens utseende-skapare som talar. (något överdrivet, jag står endast för ihopkomponerandet av designen, bilderna och idéerna står Madde för! ;)) Mitt namn är kort och gott Amanda och jag kan, med allra största säkerhet, säga att jag är Maddes och photomades.blogg.se's trognaste läsare.

Detta har förmodligen att göra med att jag nog är en av norra europas mest hängivna bloggläsare. Jag skummar lätt igenom kring 20 bloggar - flera gånger per dag. Ja, man skulle nog kunna gå så långt som att säga att jag är besatt av bloggar. Jag fullkomligt älskar att hänga med i andra människors liv och höra allt ifrån vad dom äter till frukost till vilken färg på strumporna dom har om dagarna. Ska man dyka djupare i detta tyder det säkert på någon störning i nån hjärnnerv eller brist på att ha ett eget liv, men tills dess att jag hör att det är hälsofarligt att läsa bloggar tänker jag fortsätta.

När jag INTE spenderar min tid läsandes bloggar hänger jag nog i stallet. Jag har nämligen den stora turen att äga Sveriges finaste ponny! Yessir, Pippi (eller det förnämare "Picture II") är hennes namn och hon och jag hänger tungt varje dag. För ögonblicket är hon dessutom till salu så skulle du vara på jakt efter just Sveriges finaste ponny så tycker jag du ska kolla in hennes annons här

 

 

Anledningen till att jag ska sälja denna godbit kan ni läsa på min egna blogg som jag driver med tre goda stallvänner.

 


Mina snyggingar!

 

Utöver min svarta skönhet äger jag ("äger" låter lite dominerande, skulle snarare säga "har") även Sveriges finaste hund. Hon ser ut som Pippi fast i hundform kort och gott och är mitt dagliga glad-piller. Chivas är hennes namn och hon har personlighet nog att fylla två hundar som är tredubbelt hennes storlek.

 

Nu undrar ni vem snyggingen på bilden bredvid Pippi är va? Det är ingen mindre än Maddes gym-kompis och även min storfavorit. Som om att allt det jag hittills har berättat inte vore nog har jag alltså även världens bästa pojkvän och dessutom bästa vän! Jag är helt enkelt en väldigt lycklig tjej.

 



Som grädde på moset är att jag har den stora förmånen att ha lärt känna Madde vilket också sprider enorm glädje i mitt liv. För alla som inte känner Madde kan jag bara säga en sak - ni har missat världens bästa tjej! Det finns få som är hennes like vad det gäller omtänksamhet och omtanke och hon har alltid en uppmuntring eller ett leende (ni kan inte ha missat hennes colgate-smile! :D) till övers.

Jag och Madde är väldigt lika och passar väldigt bra ihop och jag är enormt glad över att ha henne.

Nu ska jag inte ta upp mer plats och tid här i blogget utan låta Madde återgå till det hon gör så satans bra - nämligen att blogga! Tänk så mycket positivitet som fanns i mig trots att jag skriver detta en söndagskväll på brinken till hösten och årets mörka halvår.

Så går det helt enkelt när man har så många fina saker i sitt liv! grin

Massa kramar!
/Amanda


www.teamnyman.se


Jaha...

Avslutar dagen med denna bild! Solbränd och fräsch! Man börjar ju redan bli blek igen... Det är deprimerande!:(

Ska krypa ner i sängen nu och smsa lite, sen blir det sömn! Vi hörs imorgon! Blir grym uppdatering som vanligt! ;) Godnatt på er finisar! 

Bästis <3

Tog ett skolfoto tillsammans med Becca. Jag tyckte det var jättefint så jag bestämde mig för att sätta upp det på min garderob. Och där sitter det nu och jag ser det hela tiden! :D Snart kommer det även fler bilder... ;)


Påfågel

Länge sen jag la upp en outfit så här kommer dagens! ;)

T-shirt - H&M
Jeans - Cubus
Skinnjacka - Lindex
Klocka - Jetset
Påfågel halsband - Present av Beccis
Örhängen - Present av mammi från Paris
Skor - ?


Mycket

Mycket att göra nu! Jag hör av mig senare ikväll då allt är klart!
Har massa att blogga om! :D
 

Dag 30 - 10 random frågor

Vad fick dig att börja blogga?
Jag började blogga därför att jag tycker om att skriva, dela med mig av bilder och för att jag verkligen tycker om att gå tillbaka och kolla vad jag gjort tidigare. Sen var det också så att jag skaffade blogg för att alla andra hade det och jag tyckte det verkade kul. :) (Hade min första blogg för 3 år sedan).

Vem är din förebild?
Jag har två förebilder i mitt liv. Min kusin är den ena, och det är för att hon är en grym tjej. Min andra förebild är faktiskt en tjej som är lika gammal som jag. Hon heter Linn Olsson och driver en stor (och grymt bra) blogg. För mig är hon en förebild pga att hon är driven som få, står upp för sig själv i alla lägen och går all in i det hon gör. :)

Vad vill du göra i framtiden?
Jag har inte bestämt vad jag vill göra i framtiden, än. Men jag kommer förmodligen plugga vidare, kanske resa lite utomlands, och sen börja jobba. :) Men vi får se vad som händer!

Om du fick vara en annan person för en dag, vem skulle det vara då och varför?
Om jag fick vara en person för EN dag så skulle jag vilja vara en grymt duktig skådespelerska (kanske Noomi Rapace) och få vara med under en filminspelning av en storfilm, eftersom jag alltid undrat hur det är. ;)

Beskriv din klädstil med tre ord.
Egen, utstickande, tjejig.

Vad utmärker en bra blogg?
En bra blogg är en blogg med bilder till varje inlägg, blandade inlägg och bra uppdatering. :)

Om du fick en miljon kronor, vad skulle du göra?
Jag skulle shoppa, resa och sen skulle jag spara undan en stor del. :)

Vilken färg är din tandborste?
Min tandborste är grön! :D

3 saker du tar med dig till en öde ö?
Rebecca, min mobil och massa mat & vatten.

Sover du på någon särskild sida?
Nej det gör jag inte, kan dock inte sova helt på mage haha! ;)


Vitaminbomb

God morgon! :)

Sitter just nu och äter frukost. Jag startade denna vecka med en riktigt vitaminbomb. Det blev både lingon, blåbär, banan och nektarin. Och såklart apelsinjuice. Bästa på länge! ;) Men nu kan jag inte sitta här längre, har inte den tiden. :P Vi hörs senare!




Rubrik?

Heeej på er! :)
 
Har totalt glömt bort hur man inleder ett inlägg haha... Jag kom hem vid halv 9 och sen dess har jag inte gjort speciellt mycket. Lyckades trycka i mig en tallrik fil med lingon i, duschat har jag också gjort men mer produktiv än så har jag inte varit. Tänkte slänga på lite lack på mina naglar inna jag kryper i säng. Jag är riktigt trött trots bra sömn inatt och sömn i bilen påväg hem. :)
 
Imorgon är det nya vecka, måndag igen. Jag ska sätta mig och planera imorgon. Vet dock redan att jag har en del roliga saker på gång! Berättar mer imorgon! :) Nu ska jag sova! 
 
Jag och Rasmus! Bästis! <3
 

Ingenting är perfekt

Huvudvärk...
Det dunkar i hela huvudet. Sitter i en varm bil påväg hem mot Stockholm. Vi ska snart stanna och äta lunch. Dagen har hittills gått väldigt fort. Det är superfint väder här uppe i norr och min kropp har stressat ner. Den här miljön är den bästa för själen! Tror inte att nån förstår hur BRA jag trivs här! Jag vill inte åka hem haha!

Tyvärr har jag, sen skolan började, varit jättedålig på att ta hand om mig själv och min kropp. Jag har gått med samma "förkylning" i två veckor, sovit dåligt, ätit dåligt, stressat konstant och jag känner att kroppen säger nej! Så nu måste jag skärpa mig så att jag blir frisk och jag måste lyssna på mig själv och inte min extremt tjatiga hjärna! ;) Ja nu vet ni det också...
Man klarar inte allt hela tiden, vi är människor, inte robotar. Mitt liv är inte perfekt och i den här bloggen, i MIN blogg vill jag visa både det negativa och det positiva. Idag blev det lite mer av de negativa, och då får det vara så!

Nu ska jag äta mat! Catch you later!

Opassande bild men detta är sekunderna innan jag hoppade in i bilen! ;)


Gymma

Har du funderat på att börja gymma? Då vill jag ge dig lite hjälp på vägen; gör det! :)
 
Att gymma är, enligt mig, en av de roligaste träningsformerna. För ca ett år lärde jag känna en killkompis som gymmade mycket. Han frågade mig om jag inte hade lust att hänga med nån dag. Jag svarade: "Njaaa jag tror inte riktigt att det är min grej!" Men tänkte ändå att det kunde vara kul att pröva, så efter lite om och men hängde jag med! Det ångrar jag inte en sekund... Det var nytt, det var svårt men det var kul!
Jag ska erkänna att de 5 första gångerna tyckte jag inte att det var roligt, men när jag hade gett det lite tid var jag absolut helt fast. Att gymma är indivuduellt samtidigt som det är gemenskap; man kan alltid gymma med en kompis, även om man har olika förutsättningar. (Det blir alltså inte som t ex fotboll, innebandy osv... Där man är i olika lag efter nivå.)
 
Man kan också lägga upp sitt eget träningsprogram utifrån vad man vill träna, man kan få hjälp med att lägga upp ett träningsprogram (vilket jag rekommenderar) och det bästa av allt; tränar man 1-2 gånger i veckan i en månad märker man skillnad! Jag har gymmat i nästan ett år (med lite uppehåll emellanåt), och jag känner verkligen hur mycket gymmandet har gjort med mig. Jag blir inte lika lätt trött. Jag har fått starkare muskler. Jag har alltid något roligt att se fram emot minst en gång i veckan. Och framförallt är det en sån bra kontrast till skolan.
 
Tycker man inte att gymmet är roligt kan man alltid gå på pass (dans, afrikanskt, medel, fys, spinning, boxning osv...)! Så jag måste säga att det finns verkligen något för alla inom träningens värld! ;) 
 
Jag & Ylva på gymmet!

Dag 29 - Jag ur någon annans ögon

Ja... För att ni ska få lite perspektiv på vem jag är så har jag låtit min bästa vän skriva ett litet inlägg om mig. Så enjoy:
 
 
Att beskriva någon i ord har jag alltid haft svårt med. Detta kommer bli ännu ett försök, men jag ska verkligen skriva utifrån vad jag känner och tycker. För personen jag skriver om ligger mej varmt om hjärtat. Det är ingen mindre än min allra bästa vän Madeleine Jacobsson. Om jag ska beskriva Madde med bara tre ord så skulle jag säga att hon är snäll, spårad och underbar! Madde är personen som alltid finns där för en. Det är till henne man ringer om man är ledsen och vet inte vart man ska ta vägen. Detta har jag utnyttjat och jag vet att Madde alltid ställer upp i alla lägen! Hon kommer alltid med så kloka råd och vill alltid väl. Hon har varit med om mycket här i livet och vet hur hon ska hantera saker.

 

En sak som ni kommer märka av här på bloggen är att Madde är helt skogalen. Det är kul att gå och shoppa med denna spralliga figur för hon kommer alltid hem med minst ett par skor, vare sig hon behöver dem eller inte. Madde har sin egen klädstil och älskar mode och därför är det extremt kul att läsa om alla hennes olika klädval här i livet. Hon har mycket att tänka på hela tiden, men kompisarna och familjen kommer före allt annat.

 

Om man skulle se på livet som en ryggsäck, som man lägger allt man har lärt sig i, är Maddes ryggsäck nog lika stor som en tant som snart har levt sitt liv. Vi säger att ”normala” tjejer i 17-års åldern har storleken S i rycksäckar, dessa är väl lite halvfulla/ halvtomma; har Madde L, och hennes är snart fyllt med erfarenhet.

 

Madde är verkligen personen som man vill kunna kalla sin bästa vän. Alla vill ha en sådan som Madde, men det går inte för det finns ju bara en! Så ur mina ögon är du, Madde, den bästa som finns. Och jag hoppas att du får leva ett bra liv!

 

XOXO Rebecca Ljungberg


Trollslända


Fotograf: Jag (Madde) | Kamera: Nikon D3100 | Objektiv: Tamron 70-300 mm | Redigering: Ingen
 
Förra helgen satt jag ute och åt lunch med min familj. Helt plötsligt dök det upp en gigantisk trollslända som flög runt på vår tomt. Jag passade på att kila in och hämta kameran och sedan fick jag vänta tills den satte sig (vilket tog en stund) men lyckades trots allt få till två bra bilder på den. :D 
Jag tycker att den är väldigt vacker! 
 

Andas

Godkväll! :)

Vi har avslutat middagen för ca 1 timme och 20 minuter sedan och nu sitter jag uppkrupen i soffan med en mysig filt efter en halvtimmes massage. Massage är så mysigt! :)

Det blev bastu och bad för min del. Underbart var det verkligen! Jag tyckte nästan inte att det var kallt! Hoppade glatt i! ;) Nu ska jag gå och lägga mig. Trivs så himla bra här ute, där det är lugnt och inte stressigt. Jag känner verkligen att jag kan andas (låter konstigt, men det är så sant). Det är som att hela kroppen bara släpper allt. Jag behövde det här!

Nu ska jag få min skönhetssömn! ;) Godnatt! Bild från igår kväll:


12 grader

Hej på er! :D

Sitter här och blickar ut över det klarblå havet. Solen är snart påväg ner och det är ca 12 grader i luften. Det har dock varit väldigt blåsigt här idag = ännu kallare. Det känns lite konstigt att jag igår hade tjocktröja i skolan och då höll jag på att svettas ihjäl och idag går jag runt i underställ, tröja, tjocktröja och jacka + mössa och vantar och fryser! Kontrasterna är stora! ;) Men det är det jag gillar med Sverige!

Snart ska vi basta och bada (ja det är 12 grader i vattnet! Brrr...) och jag kan inte bestämma mig om jag ska hänga på eller inte. Temperaturen är inga problem, men min förkylning är! Dock har jag en stund på mig att bestämma mig! :)

Hoppas er lördag varit mysig än så länge! Från mitt fönster;


Hästinlägg - Ridlektion onsdag 12/9

Här kommer ett hästinlägg !
 

 
I onsdags så hade jag markarbete och jag red Luna igen! :) 
Denna lektion jobbade vi över både travbommar på långsidan (sedan även galopp) och därefter galoppbommar på serpentinbågar. Bra övningar tyckte jag! :) Dock var Luna inte lika fin som hon varit dem andra gångerna. I onsdags var hon tjaffsig i munnen och ville inte alls samarbeta. Hon blev stressad av så mycket galopp med andra hästar runt (dem är ju trots allt flockdjur), så jag var inte helt nöjd när jag hoppade av. 
 
Emellanåt var hon fin, och emellanåt gick hon med huvudet rakt upp, tog bettet i munnen och sprang. Då finns det inte så mycket att ta i, utan då är det hon som har kontrollen. Jag var nöjd med travbommarna någon gång och galoppbommarna med, men i övrigt tyckte jag att det bara var tjafs mellan oss och vi kom helt enkelt inte överens denna lektion. Jag hoppas att det går bättre på hoppningen nästa gång. :D
 

Madde presenterar Lovisa...

 

Vad heter du?
Lovisa Boestad Schön

Hur gammal är du?
15, 16 i höst :)

Skola? Gångsätra gymnasium

Berätta lite kort om dig själv. (intressen, sporter osv...)
Jag tillbringar min största fritid med mina kompisar, familjen och mina djur.
Jag är väldigt framåt och smått galen, men är jag med folk jag inte känner (tex träffar första gången) har jag, trots att jag är väldigt självsäker, svårt att vara mig själv och sätter band på mig själv, håller mig i skinnet och kan vara väldigt tyst - vare sig jag vill eller inte.

Hur känner du & Madde varandra?
Vi började snacka via stallet eftersom att vi kände varandra från skolan ;)

Och hur ofta brukar ni ses?
Alldeles försällan :(

Vad tycker du om hennes nya blogg?
Jag tycker att det är jätteroligt att hon bloggar igen då hon skriver så bra, genomtänkta inlägg! Mycket bilder men ändå inte FÖR mycket som det kan bli ibland. Jag är inne flera gånger per dag and I love it! ;)

Har du en blogg?
 
www.lovisaboestad.blogg.se :)

Singel/förhållande?

Singel men det kan ändras snart.. ;)

Ditt bästa minne med Madde?
Alla skrattattacker

Berätta en rolig/udda/knasig/hemlig sak om dig själv?
* Folk får ofta uppfattningen att jag är puckad men egentligen är jag inte det, jag har haft det jävligt svårt i grundskolan och kämpat hårt men är långt ifrån puckad. Anledningen? Jag tror det är för att jag är så OTROLIGT över pigg hela tiden så folk kan tycka att jag är flamsig och oseriös.
* Jag skulle nästan kunna säga att jag vet ALLT om gerbiler (ökenråttor)... Jag skulle lätt kunna skriva en tjock bok om de djuren.
* Jag tycker tandställning är sjukt fult (men jag hade det själv, för det var sjukt ''värt'')


En liten fin video som vi spelade in när vi pluggade på Bibblan i januari ;) (från min förra blogg)

Dag 28 - 10 bilder som berättar vem du är







(www.teenagersposts.tubmlr.com)


Lördag 15 september 2012

God morgon!

Uppe klockan 07.30 en lördag, glad men inte speciellt pigg! Sov som en stock hela natten i genom men det blev ca 3 timmars för lite sömn så det var inte helt lyckat. Vi har redan varit nere och ätit frukost (hotellfrukost är det bästa jag vet ). Just nu är vi påväg ut på landet, ska strax ta båten över. Det blir massa jobb idag, även om jag själv behöver plugga (har tröttnat på att berätta det haha...). Ska försöka göra lite både och! :) Internet verkar funka här ute och jag har kameran med mig så ska försöka fota lite också! :)


Framme

Kom fram till hotellet där vi ska övernatta för ca 40 minuter sedan. Jag är så trött att jag kommer svimma snart så jag ska faktiskt sova nu! Så himla skönt! :) Imorgon blir det tidig uppstigning, hotellfrukost (<3) och därefter ut till ön! :) Det ska bli mysigt! Nu säger sängen att jag måste lägga mig så det är bäst att lyssna på den! ;)
Hoppas ni som festat haft kul ikväll haha! Kärlek


Y O L O - Y O D O

Fick lite bloggbehov här i bilen så jag tänkte skriva lite allmänna tankar bara...

Ni har säkert hört uttrycket YOLO - You only live once . Ett uttryck som i mångas öron är uttjatat, som används i fel situationer så som: "Jag skiter i att plugga till provet imorgon och träffar en kompis istället, YOLO!" Jag tycker dock att YOLO är ett bra uttryck, om det används på rätt sätt enligt mig. Att våga göra saker man annars inte skulle våga för att man känner; "Okej, jag lever bara en gång! Det här kanske är den enda chansen i hela mitt liv att få göra just detta!" T ex om du står på en plattform och ska hoppa bungeejump, det är en typisk YOLO situation, där du måste välja mellan att testa eller att backa. Är du en YOLO människa hoppar du! ;)

Jag tror att det är viktigt att våga testa på nya saker, så som att gå fram till den där killen och snacka lite, pröva på sporten man alltid drömt om och våga göra något spontant, leva lite här & nu . Jag ska erkänna att för ett år sedan var jag en tjej som inte vågade så mycket. Jag tyckte saker var pinsamma och jag skulle aldrig vågat gå fram till DEN DÄR killen och snackat. Never. Men när jag började gymnasiet hände något; jag slutade bry mig om vad andra tyckte och levde helt på mina egna villkor och vilken skillnad det blev. Jag snackade med killen, jag bjöd på mig själv, gjorde spontana saker och levde i nuet! Mycket tack vare min bästa vän Rebecca som jag lärde känna då. Idag tycker jag inte att mycket är pinsamt. Som idag och igår har jag stått framför totalt 144 olika okända människor och pratat om vad jag gjorde för fel när jag gick i ettan. Om det var läskigt? Inte ett dugg!

Jag har lärt mig så mycket under hösten 2011 och våren 2012, saker om mig själv och saker om människor! Vill du leva livet där du bryr dig om vad alla tycker om dig? Gör det då! Eller vill du leva livet där du lever på DINA villkor och struntar i vad folk tycker om dem? Gör det! Det är helt upp till dig, men tänk på YOLO - you only live once och även YODO - you only die once . Och vilka erfarenheter du tar med dig i döden, det är helt upp till dig.



Fredagen 14 september 2012

Heeej på er! :)
 
Nu ska jag strax sätta mig i bilen! Har hunnit med nästan allt jag skulle hinna göra och nu blir det en mysig bilresa. Ska smsa mina fina vänner och prata lite. ♥ Blogginlägg är gjorda så bloggen kommer uppdateras, dessutom tror jag att jag kommer kunna blogga från landet, även om det bara blir mobilblggar. Men det är ju bättre än inget, right? ;) Hoppas ni får en supermysig helg för det ska jag ha! :D
 
Ni är bäst! ♥ 
 
 

Details


Friday

Heeej på er! :)

Fredag idag! Skönt! :) Det blir ett snabbt inlägg här, jag har nämligen massa saker jag måste fixa! Har precis kommit ur duschen, och nu har jag en del kvar! Ska försöka göra några inlägg och tidsinställa också om jag hinner (vilket jag förhoppningsvis gör!)!

Hörs senare! :)

Jag har på mig mina favvostrumpor idag hihi! ;) Happy socks!


Dag 27 - Sporter

Sporter... Bland det bästa som finns. Träning överhuvudtaget är något som jag verkligen tycker om.

Under mitt 17-åriga liv har jag hunnit med att pröva på en del sporter. En del väldigt roliga, andra mindre roliga, men det har varit en riktigt bra (och framförallt rolig) erfarenhet.

Jag började min idrottskarriär som 3-åring med balett. Därefter forsatte jag in på en ny dansstil, nämligen showdans som jag sedan har hållt på med i 12 år. Ingenting som jag satsat på, det har för mig bara varit en rolig grej. :) För ett och ett havlt år sedan bytte jag än en gång stil till disco, där jag även börjat tävla i par och singel. Nu har jag tyvärr slutat på det också. Men funderar på att börja shuffla... ;)


Min första dansshow, tror vi dansade till "Who let the dogs out?" ;)

Som 6-åring fick jag pröva på min nya favoritsport, nämligen ridning. En sport som jag var helt kär i från första gången jag satt på en häst. Jag har snart ridit i 10 och ett halvt år och det är fortfarande lika kul. En sport som jag troligtvis kommer hålla på med livet ut... ;)




Som 6-åring debuterade jag även i min andra favoritsport, nämligen innebandy. En sport som för mig är glädje, fart, action och extremt rolig! :D Jag tränade stenhårt i 5 år, men var tyvärr tvungen att sluta på grund av att jag flyttade. Saknar den enormt!



Som 8-åring började jag spela fotboll, och min fotbollskarriär höll sig i hela 7 år. Tränade flitigt, spelade cuper i både Danmark och Finland, men det blev helt enkelt alldeles för seriöst för min del. Jag ville bara spela på kul!



Mitt mellan allt detta så fastnade jag även för en vattensport; simning. Otroligt bra helkroppsträning och dessutom älskar jag vatten. (Hade jag varit ett djur hade jag garanterat varit en fisk eller en delfin ;))

Efter fotbollen kom även basketen, en sport som jag inte riktigt fastnade för, men som jag är glad att jag prövade. :)

Sen kommer den sport som jag vill jobba stenhårt på för att lära mig riktigt bra och det är ingen mindre än golfen. Svår sport som jag lagt ner alldeles för lite tid på, men jag hoppas kunna ändra på det. :P



Sist men inte minst var det någon som sa till mig att jag garanterat skulle passa som friidrottare. Jag tänkte att det kanske var något för mig och anmälde mig. Var riktigt kul, men drabbades av en skada efter ett halvår och sen blev det så att jag inte kom tillbaka. :( Saknar det dock!




Overdrive

En låt som jag spelat mycket på senaste tiden är den ovan! Har ingen aning när den släpptes eller något haha... Men jag och Becca lyssnade mycket på den i Schweiz och jag gillar't! ;)
 

Hej jag heter Madde

Heeej på er! :)

Ska hoppa i säng nu. Jag är så trött att mina ögon är helt röda; inte okej! :( Imorgon är det dock fredag och jag ska till landet vilket ska bli jätteskönt. Vet inte hur det blir med uppdateringen, men jag ska göra mitt bästa. Har förhoppningsvis lite tid imorgon eftermiddag (utom att jag ska duscha, packa, plugga & fixa kameran), men det löser sig! :)
 
Nu under kvällen har jag (förutom min vanliga syssla) pratat med Rebecca och suttit och spånat lite bloggideér. Tycker mina inlägg är så tråkiga haha! Så det måste ändras! ;) Har dessutom pratat med två kompisar om fotograferingar så då kan jag bjuda på lite nya bilder! (Båda är typ proffs och det vore så kul att bara få till en sån rolig grej! 2 gånger dessutom! :D)
 
Vi hörs imorgon!
 

Gammal bild | Skor - Skopunkten | Byxdress - H&M
 
 

Torsdag 13 september 2012

Idag har det varit en dålig och en bra dag. Ni vet en sån där dag då vissa saker är jättebra och vissa saker är så himla dåliga. Typiskt mittemellan (även om den mer varit åt det dåliga hållet). Jag är så fruktansvärt trött på respektlösa idioter. De får jättegärna lämna min värld för alltid, för de har ingenting där att göra! Punkt. 
 
Redovisningen idag gick bra. Jag är nöjd med vad vi gjorde. Ska berätta vad den handlade om, men det gör jag senare idag eller imorgon. (Ska hålla den två gånger till imorgon också så det blir förmodligen efter det!) 
Efter skolan gymmade jag med Love och det var skönt att få styrketräna lite. Körde hela kroppen idag. :)
 
Nu blir det middag! :)
 

Jag saknar friheten... 

Dag 26 - 9 saker jag gör varje dag

Här kommer nio saker jag gör varje dag och de första är i ordning... ;)

Jag kollar min mobil.
Det är faktiskt det första jag gör när jag går upp varje morgon. Jag pallar mig upp ur sängen och går fram till mobilen för att kolla om det har hänt något. :P



Jag äter frukost.
Det gör jag VARJE morgon. Har faktiskt aldrig hoppat över en frukost. För mig är det verkligen dagens viktigaste mål. Jag överlever inte en förmiddag utan frukost.


Hotellfrukost ♥

Jag klär på mig.
Jaaa asså det gör väl de flesta... ;)


Borstar tänderna. ;)
Brukar jag göra på morgonen... :P


Gammal bild

Pluggar...
Ja, sanningen svider men jag pluggar faktiskt även på helger... Går man natur så gör man. ;)


In school ;)

Jag skrattar. :D
Jag skrattar faktiskt varenda dag tror jag! Det är ju härligt! :D



Loggar in på facebook. ;)
Det är ju nästan en rutin nu...



Jag smsar. :)
Helt ärligt måste jag säga att det går inte en enda dag utan att jag skickar ett sms. Smsa ♥


Såna här fina saker kan det stå i mina sms... ;)

Jag bloggar! :D
Ja självklart så bloggar jag varje dag också. ;)


Jag bloggandes vid nyår 2009. :)


Mellis

Är det någon mer än jag som verkligen inte vet vad man kan äta till mellanmål?

När jag kommer hem från skolan är jag oftast jättehungrig och behöver äta något. Dock har jag ständigt det problemet att jag inte vet VAD jag ska äta... Jag vill oftast inte äta det jag äter till frukost för det blir så mycket "frukost" under en dag. Frukt funkar alltid, men oftast är det lite för lite och en måltid blir för mycket eftersom att middagen ska intas 3-4 timmar senare! Jag har prövat lite olika (smoothies, gröt, macka osv...) och allt funkar ganska bra, men det känns ändå som att något saknas... :P
Har ännu inte funnit en vettig lösning på ilandsproblemet... Fortsättning följer...



Tidsmiss

Godmorgon på er! :)

Har haft en ganska så stressig morgon med allt därtill (KAOS) och sen när jag är påväg till moppen så kommer jag ihåg att min lärare har flyttat fram lektionen till 8.30 så jag fick genast en halvtimme till över. Jag hade alltså kunnat sova en halvtimme till! ;) Men men, sånt är livet! Nu ska jag åka till skolan om 5 minuter så att jag slipper stressa. :)

I eftermiddag är det gym om jag orkar, annars blir det hem och göra min favoritsyssla... Gissa vilken? ;)

Hörs under dagen! :)


Bästis <3

Måste visa mitt skal jag beställde hem till mig (och Becca) i söndags. Det kom idag och är det finaste jag sett! Kan verkligen inte sluta titta på min mobil! ;) Älskar det verkligen! Vad tycker ni? Snyggaste skalen i hela världen va? ;)


Rubrik?

Asså jag är så dålig på att blogga...

Vet inte riktigt, men min motivation finns inte riktigt just nu. Har så mycket att plugga och sen är det massa annat också. Men jag ska se till att förbättra mig så mycket det går! :D Nu blir det duschen, sen plugg och sen lite mer plugg + tårtätande hihi! ;)
Imorgon ska jag hålla redovisningen jag pratat om och det ska faktiskt bli riktigt roligt, men jag är såklart lite nervös.

Vi hörs kanske senare! :)


Dag 25 - Såhär sminkar jag mig

Ja, om jag ska vara helt ärlig så sminkar jag mig inte speciellt mycket... Jag har ingentinghuden utan om jag sminkar mig så brukar jag sminka ögonen och ögonbrynen. En vanlig dag i skolan har jag bara mascara och ögonbrynspenna + läppsyl läpparna. Är det fest eller något lite "finare" så brukar jag lägga fokusögonen med eyeliner, ögonskugga och mascara + ögonbrynspenna och något glans läpparna.
Att jag sminkar hyn händer ytterst sällan. Ibland går jag dessutom helt utan smink. :)

Jag helt utan smink :)

Maddes kläder genom tiderna

Haha ni anar inte hur roligt jag har när jag går igenom mitt bildarkiv! ;) Jag är duktig på att ta mycket bilder, det är ett som är säkert! Gick igenom en mapp där jag har MASSA olika outfits och tänkte plocka fram lite godbitar! Jag har haft måååånga olika klädkombinationer kan man lugnt säga och emellanåt kan jag känna; "Hur sjutton tänkte jag här?" men det är mest roligt! ;) Vissa saker skulle jag iallafall aldrig ta på mig igen hehe! 
Nedan finner ni outfits mellan 2009-2012. Jag har bytt lite stil, men som sagt så gillar jag att ha olika kläder i massa olika kombinationer! ;) Några av outfitsen nedan kan jag lätt använda än idag! :P
Enjoy är det enda jag säger; (bildtexter UNDER bildena...)


Haha jaaa, vad kan man säga... ;) Håret?!


Denna gillar jag!

Den här är söt hihi! ♥ 





Onsdag 12 september 2012

Godmorgon! :)

Jag var uppe i tid idag och hinner till och med blogga! Har precis lyckats äta lite frukost (det blev även lite tårta då en familjemedlem fyller år idag :D) så jag är mätt nu! ;)

Nu ska jag bege mig mot badrummet, sedan hitta något jag kan ha på mig och sen ska jag åka och möta Becca vid 20 i! :) I eftermiddag blir det ridning! Det ska bli roligt! :D

Hörs under dagen! :)


Black & white


Linne - Lager 157 | Leggings - Lagr 157 | Kofta - Lindex | Skor - Din sko | Halsband - Cubus | Klocka - Jetset 
 
Fotograf: Ylva! :)

11 september 2012

Godkväll på er mysisar! :)

Vad gör ni för något en tisdagskväll som denna? Själv sitter jag uppkrupen i min säng med datorn i knäet och skriver på en debattartikel som jag kanske kan lägga upp här sen. Den kommer bli väldigt personlig . Samtidigt har jag mobilen bredvid mig så att jag kan hålla kontakten med mina fina vänner. :) Mysigt helt enkelt!

Idag är det 11 år sedan World Trade Center attentaten! Jag har ju varit vid nya Ground Zero och det kommer bli så fint! Men jag sänder en tanke till alla som dog och deras nära och kära. We will never forget

Ska blogga mer snart! Så håll ut! :)


Outfit a la Sicilien 4

Här kommer den fjärde outfiten från Sicilien! :) Saknar verkligen sommaren!
Har tyvärr inte fotat min outfit denna dagen, utan bara klädesplagget. Lite skumt...?
I vilket fall valde jag en klänning som syns ganska mycket, men som jag personligen tycker är riktigt snygg. Tyckte guld passade bäst till och valde ett stort halsband eftersom att klänningen inte har några axelband. Till det blev det även guldiga naglar. :)
 
Klänning - H&M | Halsband - Födelsedagspresent | Klocka - Jetset | Nagellack - Lindex, Kicks...

Dag 24 - Ett sommarminne



Ett sommarminne från förra förra sommaren var den veckan då jag tog moppekörkort. Åh vilken bra vecka det var! ;)
Jag tog det dessutom under ganska kort tid vilket var jätteskönt. Kurs måndag-tisdag. Satt på moppen och körde manöverbana första gången i mitt liv på måndagen. Körde upp i trafiktisdagen (andra gången jag satt på en moppe) och blev godkänd! :D Moppen (en Yamaha Neo's 4) införskaffades på onsdagen och hade därför lite ångest över provet på torsdagen. Ville ju så himla gärna ha kortet när jag visste att moppen väntade. Gjorde provet på torsdagen och blev GODKÄND med 59 av 65 poäng på första försöket! :D Moppen hämtades på lördagen och sedan dess är jag deeply in love... ;)

Såhär glad var jag efter provet:


Blåbär

Hej på er! :)

Hoppas ni haft en bra måndag hittills! Min har varit bra än så länge; dock är jag väldigt väldigt trött (inget ovanligt) men ändå! Kände lite spontant när jag kom hem från skolan att jag vill plocka blåbär, så jag drog på mig stövlar och gav mig ut i duggregnet och plockade blåbär! Mums! (min frukost imorgon är med andra ord klar! ;))

Nu ska jag snart äta lite middag och sen blir det plugg! Alla i familjen är och tränar så har huset för mig själv! :) Mysigt! Vi hörs senare! :)


Dag 23 - 3 ord jag inte klarar en dag utan

- Stelt

- Okej

- Paniiiik

Typiska Madde ord som jag använder vareviga dag ;)


Måndag 10 september 2012

Godmorgon! :D

Trots att jag sovit bra så är jag ändå trött! Vad är det för fel? ;) Har sovmorgon idag och börjar 9.35! Underbart! Sitter just nu och äter frukost och jag ska snart bege mig mot badrummet för att städa tänderna! :P Därefter blir det att åka och möta upp Becca och köra i vår fina karavan (på led) till skolan! ;) Jag känner på mig att detta kommer bli en bra dag! :D
Vi hörs senare!


Vecka 37

Här är veckoplaneringen för den här veckan! Inte så mycket planerat direkt, bara en vanlig vecka. :) Men det kanske dyker upp några fler saker, vi får se! ;) Redovisningen ser jag fram emot och det ska bli skönt att komma till landet, även om det bara är en kortis! Nu kör vi vecka 37 också! :)
 
 

Sleep



Nu ska jag sova! :) Vi får hoppas att jag har mer blogglust imorgon! Sov gott finisar! :D
 
 

Yellow and black

Inlägg från igår!

Heeej på er!

Tänkte lägga upp dagens outfit (som nu är gårdagens outfit, men men...)! Var på kräftskiva hos några familjekompisar vilket var mysigt! :D Körde på gult och svart idag + lite orange. ;) Jag gillar den starkt! :D Fotograf är lillsyrran! ;)


Skjorta - Monki
Kjol - H&M
Leggings - Lindex
Skärp - H&M
Ring - Don't remember, Indiska?
Armband - En present i en Solo tidning
Jeansjacka - Lindex
Skor - ...


. . .

Jag är på så dåligt humör just nu... Jag mår fortfarande dåligt, så jag ska försöka att bara vila idag (plugga). Det är lite bättre än igår, men inte mycket... Jag har planerat in träning imorgon bitti som jag verkligen vill kunna göra, nu vet jag inte om det kommer funka... :( Fick ställa in min pluggträff idag p g a att jag är "sjuk"! Jag orkar inte...

Nää nu ska jag skärpa mig & göra något vettigt av den här dagen! Carpe diem!


Dag 22 - Favoritskor



Om jag ska vara helt ärlig så är jag en riktig shoe-lover, och då menar jag verkligen EN RIKTIG shoe-lover. Det är så illa att jag har skoappar på min mobil... ;) Därför kan jag verkligen inte välja ut ett favoritpar av mina skor tyvärr... Men ovan så ser ni tre stycken som jag verkligen gillar! High-heels ska det vara! ;) (Å andra sidan så älskar jag ju alla mina skor, men men... ;))

Söndagen 9 september 2012

Hej på er! :)

Jag är så extremt trött på blogg.se appen... Jag skulle lägga upp outfiten från igårkväll, (och eftersom jag var borta skulle jag göra det från mobilen), tror ni att det funkade? Nej det gjorde det inte... Jag försökte typ 18 gånger, raderade appen och gjorde allt, men det gick inte! Sen orkade jag inte mer utan gick och la mig istället!

Ska se om jag kan få upp den senare i alla fall! :) Just nu äter jag frukost, ska snart börja plugga; har plugg session idag hela dagen! Mysigt va? ;)
Då vet ni vad jag ska göra idag! :P Såklart ska jag uppdatera bloggen också! :D Hörs senare!


Today's me

Fler bilder kommer senare! ;)


Shopping

Hej på er! :)

Kom hem från stan vid 4-tiden. Blev en lång shoppingrunda idag. ;) Jag bytte (som ni redan vet) mina skor, då jag inte helt trivdes i dem. Kom hem med ett par nya, ännu snyggare och mycket mer unika! :P Han i affären sa att jag inte skulle hitta dem på många ställen, och sånt gillar ju jag! ;) Fick även med mig en fusk-pälsväst hem! Prövade ju Beccas igår och blev lite kär, så köpte en egen idag från Vila. :D Sist och minst köpte jag lite nödvändiga grejer till badrummet! ;)

Shop until you drop! ;)

(Fler bilder kommer senare! ;))


Dag 21 - Stilförebild

Jag älskar att inspireras av andra människor och deras stilar. Jag ser saker jag gillar, "sparar" de i mitt huvud och lägger sedan till en egen touch - vips så har jag min egen stil. Jag inspireras av allt från bloggar, tidningar till människor på stan och kompisar.

Men jag har faktiskt en "riktig" stilförebild och hennes namn är Kenza. Diggar hennes stil riktigt mycket, just på grund av att den är så extremt blandad, snygg, stilren, utstickande och allmänt cool. Att hon dessutom älskar skor lika mycket som mig gör inte saken sämre. ;)



Bilder från www.streetstylers.se

Lördagen 8 september 2012

Godmorgon! ;) Eller kanske godförmiddag? Haha!

Jag blev väckt 20 i 11 och gick upp och bytte lakan i min säng! Ytterst bra start på dagen.. (Ikväll kommer jag tycka det, så mysigt att lägga sig i nybäddade lakan).

Något som är mindre roligt är att jag vaknade upp med; täppt näsa, rinnande ögon och halsont = sjuk alltså! Eller mer åt början till att bli sjuk. Jag vill inte bli sjuk... :( Jag har inte tid haha! Nej men ska försöka ta det lugnt idag. Det enda jag ska göra är att byta mina skor jag köpte (dem var förstora tyvärr :() och sen ska jag på kräftskiva ikväll! Annars inget inplanerat! :P

Nu ska jag göra mig i ordning och åka till stan! :) Hörs sen!


Godnatt

Hej mitt i natten! ;)

Nu är jag hemma och ligger på rygg i min säng och stirrar upp i taket. Har varit en mysig kväll , som jag berättar mer om senare idag! :) Måste sova nu för är så himla trött! :P Vi höra sen! Bjuder på en bild från ikväll! På golvet, haha! ;)


Bästis

 


Movie night

Hej på er kompisar! ♥ 
 
Ska alldeles strax åka hem till en kompis och ha filmkväll tillsammans med lite annat mysigt folk! :D Ska bli skönt med en lugn kväll tillsammans med världens bästa kompisar! :) Har inte förberett något inlägg till senare ikväll, men jag antar att dem flesta av er ska hitta på något roligt ikväll, så ni kanske inte läser min blogg då! ;) Till er som ska ha hemmakväll eller något liknande; jag ska se om jag kan uppdatera under kvällen! Annars förlåt! :P
 
I bästa fall hörs vi ikväll, annars hörs vi garanterat imorgon! En fullspäckad dag står på schemat. :)
 
Ha en grym kväll! ♥ 
 
Satt och kollade igenom gamla bilder haha! Hittade denna goding! ;) Här hade jag lugg! :P
 
 

Gym

Heeej guys! :)
 
Tänkte dra lite kort om träningen idag! Jag var som sagt där med Johanna! Både hon och jag kände oss lite småsjuka, så vi tog det ganska lugnt pass (lagom intensivt och endast 45 min, 5 minuters uppvärmning och 5 minuters stretching inkluderat). Vi lade fokus på överkropp (magen, ryggen, axlar/nacke och triceps). Bland annat gjorde vi chins, situps & jorden runt. Var ett roligt men ändå givande pass! Börjar faktiskt trivas riktigt, riktigt bra på gymmet! :D
 
Hehe egoooo! ;)
 
 

Hemma

Kom hem från gymmet för ett tag sen! :) Var där med Johanna och allt gick jättebra! Berättar mer om passet snart! ;) Ska hoppa in i duschen nu! Catch you later! ;)


Hästinlägg - Ridlektion onsdag 5/9

Här kommer ridpasset från i onsdags;
 
Red Luna i onsdags och hon var rätt okej. Jag har ju bara hoppat henne hittills och inte haft möjlighet att få känna på henne på riktigt i dressyren, men i onsdags fick jag chansen. :) Vi jobbade med framdelsvändningar och böjda spår för att få med yttersidan.
 
I början av lektionen var hon jättejobbig i munnen och vill inte alls slappna av; men som vanligt måste man ge det lite tid. Stundtals var hon fin och framdelsvändningarna i högervarv var klockrena (för att vara på en sån ung ponny). I vänstervarv däremot blev det lite problem. Hon var tjaffsig i munnen, lyssnade inte riktigt på skänkeln, hade svårt att jobba, blev stressad och gick upp på bakbenen. Men jag tog det lugnt och sansat, väntade ut henne och tillsist var det inte större problem. 
 
Under avslappningen var hon helt okej i vänster, men satan vad fin hon blev i högersidan. Verkligen bar sig, hittade takten och slappnade verkligen av. Åh gillar den ponnyn! Hon är mer än mysig! ;)
 


Bilder från första hopplektionen jag red henne. :)

 

Dag 20 - I min handväska

Favorit frågan ;)

I min handväska finns just nu:

- Mobil
- Handsfree
- Plånbok
- Busskort
- Nycklar
- Hårborste
- Dator
- Datorladdare
- Skolböcker
- En hemlig nessecär ;)
- Halstabletter
- Pennskrin
- Kalender
- Miniräknare
- Paraply
- Tuggummi


Det är livsfarligt....

...att ha en webbkamera på sin skoldator! Ibland går det såhär hihi! ;)
 
 

Beccas händer fick vara med på ett hörn haha! ;)

Dagens outfit

 





T-shirt - MQ | Baseball jacka - Bondelid | Jeans - Lindex | Skor - Topshop | Silverring 1 - Eva Attling | Silverring 2 - Konfa present 
 
Fotograf: Johanna
 

Mina naglar

Något jag ofta får frågor om är mina naglar! Så jag tänkte berätta lite om dem. :) Eller snarare hur jag tar hand om dem.

Jag är väl egentligen inte särskilt rädd om mina naglar eftersom de ofta är omålade och jag slarvar genom att "dra bort" små flikar och dem skiktar sig. Ändå så har de hållit ganska så bra måste jag säga! :P Mina naglar har inte alltid varit starka, men sen jag hade nagelförlängning och dem fick chansen att växa "ifred" så har dem hållit sig bra! :D Sen använder jag "myrolja" på dem ibland! Den stärker upp och gör att nageln växer fortare, funkar rätt bra för mig! :) Mer tips kommer...

Detta är alltså mina naturliga naglar; (inte så jämna nu hehe)


Torsdagen 6 september 2012

Heeej på er folket! ;)
 
Hur är läget? :D Med mig är det bara bra, fast jag är fortfarande jättetrött. Min kropp håller typ på att gå i ide... Har spenderat i stort sett hela eftermiddagen med att ligga på rygg i min säng och fundera över mitt liv. Jag kom dessvärre inte fram till något vettig idag, men det är en annan femma. Skönt att ha lite egen tid ibland :) Det behövs!
 
Middagen har precis hamnat i magen och nu ska jag plugga lite och sen avsluta kvällen med att kolla på sista avsnittet av Hawaii 5.0 för denna säsong! Sen ska bloggen uppdateras också. Gårdagens ridpass & dagens outfit står på schemat. Imorgon är det fredag med först skola, sen gym (blev inget idag pga att alla mina kompisar var sjuka! Hur stor är chansen?! haha) och på kvällen blir det filmkväll med mina trevliga vänner! :D
 
Helgens planer är redan klara, återkommer om dem. Nu måsta jag pysa! Hörs sen! ;)
 

Jag och min knäppgök till bästis hihi! ;)
 

Bloglovin

 Ni har väl inte missat att ni kan följa mig på Bloglovin? Tryck här nedan och klicka följ så kanske jag följer tillbaka, vem vet? ;)

Följ min blogg med Bloglovin
 


Dag 19 - En plats jag vill besöka

En klippa i Nya Zeeland för att hoppa bungyjump ;) Tänk er känslan att bara slänga sig ut från en bro och falla helt fritt. Wooooow! (Och ja, jag är höjdrädd.. ;))


Bildkälla HÄR!


Tillbakablick sommaren 2012 - Schweiz

Under sommaren 2012 fick jag uppleva väldigt många olika miljöer, vilket jag trivs fruktansvärt bra med! :) Nya platser = nya erfarenheter. Denna sommar fick jag även resa tillsammans med min bästa vän
Rebecca. ♥ (klicka på namnet för att läsa om henne)
Jag fick nämligen frågan om att åka ner till henne i Schweiz där hon har ett hus! Tror ni man tackar nej till en sån grej eller? :D Så den 6 augusti satte jag mig på ett flyg alldeles själv och flög ner till Schweiz. Sedan spenderade jag 6 underbara dagar där tillsammans med henne och hennes familj. Vi tränade mycket! ;) Vi cyklade, vandrade i dem fantastiska bergen, gick en höghöjdsbana (hej jag är höjdrädd) och hängde vid sjön. Spanade på snygga killar gjorde vi också såklart! ;) Hehe!

I vilket fall var det en riktigt rolig, galen och minnesvärd resa, med mycket bus och annat smått & gott! ;) Vi kom verkligen varandra ännu närmare och Becca är mitt egna lilla lyckopiller! ;) ♥

Se på bilderna och NJUT!




Onsdag 5 september 2012 - over and out

Åh vad jag ska sova nu!
 
Är så himla trött... Vet inte vad det är med mig! Imorgon blir det gymmet, sen plugg och säkert något jag glömt! Bloggen kommer uppdateras, as usually, och jag ska även skriva om mitt ridpass idag. (Som för övrigt gick väldigt bra! :))
 
Får se vad för spännande saker morgondagen har att bjuda på! Känns dock redan som att jag behöver en paus från allt som händer runt omkring mig. Typ få krypa ner under täcket och sova ett tag och sen vakna och känna; Nu är jag redo att möta världen! Haha nej hörrni, nu spårar det här! Lite för trött! ;) Men något sånt iallfall!

Vi hörs imorgon igen! Sov gott! :D
 

 

Dagens outfit

Hade fläta en stund idag! Trivs inte jättebra i det måste jag säga... Trivs inte i något uppsatt, men jag försöker vänja mig och en tofs tycker jag är helt okej nu! ;) Sidospår haha...
Johanna har fotat! :)

Jeans  - Cubus
Blus - H&M
Kavaj - H&M
Boots - Din sko
Halsband - Vej ej...
Klocka - Jetset


En vanlig dag i skolan...

Tänkte bara visa er hur en vanlig dag i skolan ser ut... *host!* ;)


Vecka 36

Tänkte att jag skulle börja med en "ny" grej haha! ;) Att varje måndag lägga upp en veckoplanering för veckan som kommer så kan ni få ännu bättre koll hehe! Och jag med såklart... ;)
En kul grej bara! ;) Här får ni denna veckas (inte så bra gjord, men ville bara visa :P)
Som ni ser så ska jag rida nu! Hörs senare! ;)
 


Dag 18 - En outfit du är nöjd med

Skulle lätt välja den här, men den har jag redan lagt upp så jag väljer en annan... ;)





Det här är en outfit som jag är nöjd med (måste bara inflika att jag oftast är nöjd med mina outfits, annars skulle jag inte ha på mig de... ;) men iallafall). Då kan man fråga sig varför jag är nöjd med den, och det är nog just för att det är lite "Madde" över den. Älskar strumbyxorna och den är riktigt snygg (hehe), men ändå bekväm. Gillar även att ha ett skärp i midjan. :) Like på den helt enkelt!

M a t

Tänkte ta upp lite om det här med vad man ska äta när man tränar/vad man inte ska äta/dieter osv...

 

Jag tränar regelbundet för att min kropp ska må bra. Jag vill inte gå ner i vikt. Jag strävar inte heller efter att gå upp i vikt och bli biffig, men att gå upp något/några kilo i muskler skulle min kropp behöva (och det jobbar jag en del emot). Men det är inte därför jag har valt att börja träna. Jag tränar av den första anledningen jag nämnde ovan.

 

Men sen är det så att det har kommit massa olika dieter, sockerfria livsmedel, nyttiga livsmedel, speciella livsmedel för folk som tränar, proteinpulver osv... Jag har ingen åsikt om någon av dem eftersom att jag aldrig prövat, men ska jag vara helt ärlig bryr jag mig inte riktigt. Jag vill inte gå på någon diet, och som sagt; jag är inte ute efter att bli biffig så proteintillskott behöver jag inte heller. Förut tänkte jag mycket på vad jag åt. Det fick inte vara för mycket godis och kakor, jag åt inte för mycket osv... Men sen kom det en dag i mitt liv då jag förstod att varför ska jag fundera så mycket på vad jag stoppar i mig? Jag kommer bara må sämre om jag vet vad allt innehåller... (Nu säger jag inte att man ska sitta och trycka i sig massa skräpmat & godis, man får tänka efter lite själv.) Men jag har kommit till slutsatsen att jag kan äta lite av varje, maten ska alltid se glad ut och sen tränar jag regelbundet på det. Det funkar för mig! :)

 

Lite av varje: Innebär att jag äter lite av allt, kött, potatis, ris, kyckling, godis, frukt, kakor, osv... Jag äter inte jättemycket kött eller jättemycket potatis; utan helt enkelt lagom av båda. Och jag äter alltid tills jag blir mätt. Det tycker jag är viktigt. Ibland unnar jag mig lite godis och kakor, men inte varje dag! ;)

 

Maten ska alltid se glad ut: Om maten ser glad ut är det oftast en bra måltid! (inte så att den ska ligga formad som en smilies). Utan mer att den glad vara (färg)glad! :D För är den färgglad innehåller den nästan alltid kolhydrater, protein och vitaminer. Det jag framförallt syftar på är grönsaker och frukt! De målar ju hela tallriken haha!

 


Glad mat! (Bildkälla HÄR!)

Tråkigt mat! (Bildkälla HÄR!)

 

Sist men inte minst träna regelbundet: Ja det är faktiskt så enkelt som det låter. ;) Jag pallar mig iväg till gymmet nån/några gånger i veckan. Sen är jag i stallet två gånger och jag försöker även ut och springa en gång i veckan.

 

Dessa grejer i kombination fungerar för min kropp. Vi är alla olika och våra kroppar fungerar på olika sätt så det gäller att hitta sitt eget. Mat är en svår fråga med stora disskussioner, men jag lyssnar inte så mycket på "experterna" utan mer på min egen kropp och låter den berätta vad som är rätt och fel. Det är min åsikt om mat och träning i kombination. :)

 

 


Quote


There are so many people out there who will tell you that you can't. What you've got to do is turn around and say "Watch me"!

Godnatt på er! :)
 

Dagens outfit

Här är min outfit som jag hoppat runt i idag! :)

Linne - Lager 157
Kofta - Icon
Leggings - Zara
Halsband - Present
Klocka - Ur&Penn
Ringar - Style by Tyra
Skor - Converse

Fotograf är såklart Ylvis! <3


Tisdag 4 september 2012

Heeej på er! :)
 
Klockan är halv, jag är hungrig och ska snart äta middag (hoppas jag... hehe :P) Dagen har som vanligt gått i ett. Har mycket nu, så huvudet går på högvarv hela tiden! ;) Men det är roligt också såklart! Mysiga saker inplanerade i veckan och nästa vecka så har lite att se fram emot. Har en del plugg som självklart ska göras också, och även en lite speciell redovisning som ni kommer få ta del av när den är klar. :) 
Eftermiddagen har spenderats med bästis. Vi har myst, kollat på Hungerspelen (bra!) och ätit kladdkaka hihi! ♥ Behövde en sån eftermiddag 
 
Imorgon kommer även ett inlägg upp jag skrev för ett tag sedan om ett ämne som är väldigt känsligt, och som jag själv varit extremt osäker över. Men nu har jag äntligen hittat något som känns bra för MIGDet vill ni inte missa... ;)
 
Nu ska jag skicka ett mail haha... Vi hörs senare! ;)
 


En dag med Amanda och Pippi


Hittade ett gammalt inlägg jag skrev till Amandas blogg första gången jag ridit Pippi! Amanda har inte lagt upp det än hehe, så jag passar på att göra det! ;) Enjoy:
__________________________________________________________________



Jag & ponnyn Zsanelka

Ska börja med att presentera mig lite kort…

För er som inte vet vem jag är så heter jag Madeleine och är 17 år gammal. Går samma gymnasium som Amanda. Amanda läser sam och jag natur. Vi har lärt känna varandra genom hästarna och även lite bättre genom skolan och gemensamma vänner. Jag har ridit sen jag var 6 år gammal och rider just nu på ridskola två gånger/vecka med inriktning framförallt på hoppning, som är min personliga favorit! ;) That’s me! ;)

En dag med Amanda & Pippi

Idag fick jag den stora äran att tillsammans med min lillasyster Caroline följa med Amanda ut på Elfvik för att hänga med henne och hennes ponny. Dagen inleddes inte särskilt bra med spöregn, gråa moln och två lätt morgontrötta tjejer, men när vi finally (efter 20 minuters moppeåkande) nådde Elfvik ändrades det hela. ;) När man mötte en glad Amanda och en söt Pippi i stallgången kunde man inte annat än le och humöret höjdes till toppen.

Efter att Pippi var i ordning gjord så trotsade vi regnet och ledde ut henne från stallet. Amanda frågade om vi ville rida (och vem säger nej då?). Carro fick hoppa upp och skritta fram. Jag och Amanda traskade glatt på bredvid Pippi som gick med öronen framåt och verkade trivas rätt bra! ;) Först ner till fölen och sen vidare genom den leriga skogen (mina Converse har sett bättre dagar) för att sedan komma upp vid den stora ridbanan (som också hade sett bättre dagar). Underlaget var helt okej, två större pölar och en del små, men ridbart var det i alla fall. :) Pippi tyckte dock inte att det var så mysigt att plaska runt där, men efter en stund blev det ändå helt okej.




Amanda bytte plats med Carro efter lite aj:ande och skrittade iväg runt banan och kände på Pippi, men kom ganska fort tillbaka med kommentaren; ”Jag har för mycket träningsvärk för att rida!” ;) Så då blev det min tur lite fortare än väntat. Så med ett leende på läpparna fick jag hoppa upp på den snygga ponnyn. Nu väntar ni med spänning på fortsättningen om hur det gick, och ni behöver inte vänta länge för här kommer den…


Pippi & Amanda

Väl uppe så såg jag framför mig hur det brukar se ut när Amanda rider henne och tänkte att det alltid ser så enkelt ut, så jag kände; ”hur svårt kan det vara?” Den tanken fick jag ganska snart äta upp… För lätt var hon inte! Jag började mest med att känna in mig på henne, ni vet som man gör första gången man rider en häst, kollar av tempo, lite ställning osv… Sen bytte jag varv och gångart om vart annat. Jag bytte även skor en gång haha! För oss som inte är vana att rida i Converse så kan jag säga att det är grymt svårt, man får inget stöd vid benen och det var jättesvårt att trampa ner hälarna. Hunterstövlarna gjorde det lite lättare, men de var mycket klumpigare än vanliga ridstövlar… Nog om skor. Efter en halvtimmes ridande var jag helt slut och kände mig rätt nöjd. :)

Hur Pippi var att rida?
Som Amanda sa: Hon är svår. Och jag kan inte annat än att hålla med av den lilla uppfattningen jag hann bilda mig. Det är ingen häst du bara sitter upp på ställer lite, driver lite och sen går den superfint. Nej Pippi måste RIDAS ordentligt. Mycket hand, mycket ben och full koncentration. Men när hon går, då går hon riktigt fint. Väldigt fin ponny, med en egen vilja! ;) Dock var hon riktigt rolig att rida, en liten utmaning.

Vi återvände till stallet, alla fyra ganska glad tror jag! ;) Pippi blev avspolad och Carro & jag var mer än nöjda över dagen på Elfvik med Amanda. Efter morötter och plåster på båda mina ringfingrar satte vi oss åter igen på moppen för hemfärd.

Tack än en gång Amanda (och Pippi!) ♥

Some pics:



Jag är glad haha!
Wroooooom....
Helt i luften ;)
Kolla steget! Sicken snygg ponny du har Amanda!


Steget igen (!)
Är man ridtjej så är man... ;)


Outfit a la Sicilien 3

Nu kommer den tredje outfiten från Sicilien! Härligt med sommarkläder tycker jag! :P


Bandeau - Cubus | Linne - Bikbok | Jeansshorts - Hollister | Väska - Longchamp | Sandaler - Scorett | Klocka - Jetset | Armband - Glitter | Armband 2 - Köpt där | Halsband - Ärvt
 
Baktanken med den här outfiten var att jag ville ha två färger som passade till röda läppar; och valet föll på blå och vitt. Dessa tre färger fungerar utmärkt att matcha med guldsmycken vilket jag gjorde! :) Tycker den är stilren!
 
 

Dag 17 - Min bästa vän

Min bästa vän... Jag har ingen bästa vän, jag har flera bästa vänner:


Hanna A ♥
Lärde känna Hanna i 6-års och det var alltid vi. Umgås fortfarande emellanåt, även fast vi bor en bit ifrån varandra. Riktigt härlig tjej!


Hanna R ♥

Lärde jag känna i tvåan, men det var först i fyran som vi klickade. Sen var det vi 5:an, 6:an, 7:an, 8:an & 9:an. Går fortfarande i samma skola, men i olika klasser. Bääästis ♥


Becca ♥
Lärde jag känna för ca ett år sedan och vi klickade direkt! Har hunnit med en hel del tillsammans på ett år. Älskar vår humor ♥ Allra bästa vän ♥


Louise ♥
Lärde jag känna på dagis! Tappade kontakten efter dagis, men tog upp den igen och nu ses vi med jämna mellanrum. Min klant kompis hihi ♥


Stella ♥
Åh, min fina flicka som jag alltid vänder mig till när det hänt något. Bäst att prata med ♥


Thea ♥
Lärde jag också känna på dagis. :) Våra familjer umgås ganska flitigt och gör resor tillsammans. Vi har alltid kul  ♥


Ylva ♥
Lärde jag känna när jag började gymnasiet och vi har även börjat träna tillsammans. Båda lika tävlingsinriktade och envisa. Kanske därför vi passar så bra ihop...? ;) ♥


Lovisa ♥
Lärde jag känna 2010. Jag och Lovisa vi funkar bara så himla bra ihop. Vi förstår varandra bra ♥


Linnea ♥
Lärde känna varandra när vi började i samma ridgrupp. Började spela CoD (Call of Duty) när jag hade fått det i julklapp och Linnea blev snabbt min bästa CoD kompis. Vi har alltid så himla kul! ♥


Rosanna ♥
Min absolut bästa prata-i-telefon-med-kompis. Ringer alltid henne när jag vill snacka och hon är bäst på att lyssna. Vi ses inte lika mycket som förut, men vi vet att vi alltid har varandra ♥


Johanna ♥
Jag och Johanna lärde känna varandra på riktigt när vi börjde gymnasiet. Vi fungerar så grymt bra ihop, och tycker och tänker likadant om många saker och det leder ofta till bra disskusioner. Vi pratar ofta när vi har något "problem" och ställer alltid upp för varann. Skrattar mycket gör vi också. ♥

Sen finns det många fler kompisar som jag verkligen värdesätter högt. Älskar mina vänner


Tillbakablick sommaren 2012 - Sicilien

Fotograf - Jag eller min lillsyrra | Kamera - Nikon D3100 | Objektiv 18-55 mm | Redigering - Ingen |
 
Vilket sug man får efter sommar när man kollar på semester bilder... Värme ♥
I vilket fall är det här lite bilder från Sicilien som jag besökte i somras. Trevlig ö med bra väder, inte jättemycket folk, underbart vatten och mycket att titta på! :) Antar att bilderna säger sitt (och ja vi var på vulkanen Etna... ;))
 
Copyright

Kladdkaka

Hej på er! :)

Borde sova nu och ska snart släcka! Pratade med Beccis typ 2 timmar hehe... Men vi slutade nu då jag kände mig jättetrött.

Måste bara dra min morgon idag! Jag gick upp kvart i 7 istället för 8 och tog moppen hem till Ylva för att baka kladdkaka ! Så vi bakade imorse, tog med oss kladdkakorna till skolan och åt på fysiken (dagens sista lektion!). Klart värd måndags avslutning och klassen blev (som väntat ;)) rätt glad vilket jag tyckte var kul! :D Hoppas att några andra tar efter så att det blir en trevlig tradition! ;)
Sov gott! :)


Dagens outfit

Här kommer dagens outfit! :)

Det var ju riktigt varmt idag, så jag kunde lika gärna skippat leggingsen, men men! ;) Ylva är fotografen! :)



Linne - Rosemund 
Kofta - Lindex
Leggings - Lindex
Shorts - Gina Tricot 
Halsband - Cubus
Armband - Har jag fått
Klocka - Ur&Penn
Skor - Topshop

Running

God eftermiddag kära läsare!

Hur är läget? ;) Här är det ganska så bra faktiskt! Jag har precis varit ute och sprungit. Hade planerat att gymma idag, men kände att jag inte hann eller orkade riktigt. Så blev en 3 km springrunda med backträning och idag kan jag faktiskt säga att jag jobbade för att ta ut mig! Jag har inte löptränat ordentligt på 2 år så jag har lite att komma tillbaka till. Men jag jobbar hårt! ;) Var helt slut när jag kom tillbaka och försökte hålla ett bra tempo; även när det gick uppför. Och nu babblar jag bara på...

Ska hoppa in i duschen nu och sen blir det plugg-night! Kommer en dagens outfit senare och även det jag gjorde imorse! :)


Upp & ner ;)


Söndag mellan 14.00-16.30...

...befann jag mig i stallet tillsammans med min kära vän Amanda. Följde med henne till stallet och hon var så snäll att jag fick rida hennes superfina ponny! :D Var andra gången jag red den nu och hon är verkligen himla fin.
Vi red ut och hade det mysigt och pratade om livet, skolan, vänner, problem och allt... Hann med lite galopp också, vilket Pippi tyckte var jättekul så hon körde sitt eget race haha, men jag lyckades hålla mig kvar! ;)
Stallet eftermiddagar är så himla mysiga! :D Tack igen Amanda!
 
Pics:

Så snyggt med ridhjälm ;)

Amanda & Nalle :D

Jag & Pippi! Vi ringde varandra på morgonen! ;)

Mys
 
 

Madde presenterar Linnea...


This is my friend Linnea ;)

Vad heter du?
Anna Linnea Trixie Törnblom

Hur gammal är du?
16 år

Skola?
Djurgymnasiet

Berätta lite kort om dig själv (intressen, sporter osv...)
På min fritid gillar jag att rida, vara med mina kompisar, shoppa och resa ;)

Hur känner du & Madde varandra? Och hur ofta brukar ni ses?
Asså haha jag kommer inte riktigt ihåg.. Tror det var i stallet, att jag började rida i hennes ridgrupp eller något ;)
Tyvärr så brukar vi inte ses så mycket :( men vi ses så ofta som vi har tid!!

Vad tycker du om hennes nya blogg?
Jag tycker den är skitfin! :D


Har du en blogg?
Jag har en blogg, men jag har inte bloggat på sjuuuukt länge.

Singel/förhållande?
Jag är singel...

Ditt bästa minne med Madde? ;)
Asså våra CoD kvällar
(M: Linnea och jag spelar alltid CoD tillsammans. She's my CoD-kompis )

Berätta en udda/rolig/knasig/hemlig sak om dig själv? :)
Hmm... Att jag är jättekänslig mot killar som spelar gitarr, smälter verkligen då... ;)

Lite bilder på mig & Linnea:


En av de första bilderna på oss tillsammans

Bild från en av alla våra CoD-kvällar.

Juni 2012


Dag 16 - En bild på dig själv


Vattna blommor i regnet är min grej! ;) ♥


Måndag 3 september 2012

Godmorgon på er! :)

Såg att det är september nu när jag skrev rubriken! Shit vad tiden går fort! Nog om tiden! ;) Sitter i köket och äter frukost. Idag blev det jordgubbar, hallon & blåbär i filen. Åh så gott! :D

Ska göra mig i ordning snart och åka iväg. Jag ska be Ylva fota min outfit sen också, så lägger jag upp den sedan. :) Hörs under dagen! :)

Bjuder på min klassiska frukost bild ;)


Hemlighet

Godnatt på er! :)
 
Hoppar i säng nu för 7 timmars härlig sömn! Skulle blivit längre, men har ett special uppdrag imorgon bitti! ;) Mer om det imorgon hihi! Kommer bli roligt, och jag vet iallafall att min klass kommer bli riktigt glad! Resten är en hemlighet! ;)
 
Imorgon börjar även min facebook fria vecka och en vecka med så lite mobilanvändning som möjligt. Vi får se hur det går! ;) Wish me luck! Godnatt på er! :)
 


Hästinlägg - Hoppning fredag 31/8

I fredags hade jag hoppning igen! Åh vad kul det var! :D
Hoppade Luna även den här gången och jag måste säga att vi passar rätt bra ihop hon och jag! Vi kommer överens i de flesta situationer och jag tror på henne. Hon kommer bli grym om hon får lite tid och jag hoppas jag får fortsätta jobba med henne. :)
I vilket fall så hoppade vi det här:
 
Vi började med att hoppa på cerpentinen. Alltså först det lila räcket, sedan den gula oxern och vidare ut på det röda räcket. Mellan lila och gula skulle vi lägga en volt till höger, och mellan det gula och röda skulle vi lägga en volt till vänster. Bra övning för att ställa igenom och få yttersidan med sig. Hade svårt de två första gångerna, men sen hoppade hon klockrent! Shit vad bra det kändes! :) Sedan skulle vi bara hoppa alla tre på en rak linje så att man hoppade hindrena på snedden nerifrån och upp alltså röda-lila. Vi avslutade på den andra långsidan vilket hon också klarade klockrent första gången, men andra gången hade jag lite bråttom in på räcket och du kom hon fel, men oxern gick galant! :)

Jag är nöjd med henne Bjuder på lite bilder från förra gången. :) (första gången jag satt på henne) Min lillasyster har fotat.


Högt över ;)
 

Lördag

Wehooo nu har jag äntligen lite tid att uppdatera! ;)
 
Börjar väl med lördagen helt enkelt. Jag shoppade som sagt i lördags, vilket ni redan har sett. Köpte ett par skor (extremt nödvändigt... ;)) och en mössa från JC som jag gillade starkt, men som jag kan tänka mig att alla inte skulle kunna ha på sig! :P På kvällen hade jag filmkväll med 3 kompisar (Rasmus, Becca & Linnea) vilket var riktigt välbehövligt och mysigt som attan. Vi såg en sjukt dålig skräckfilm som hette "The Cave" eller något liknande och sen en bit av Hungerspelen. :) Kvällen avslutades med att vi träffade lite andra människor, Rasmus & Rebecca åkte hem och Linnea sov hos mig och vi hade tjejsnack fram till klockan tre inatt. ;)
 
Vi vaknade idag vid, halv 11, åt frukost och spelade lite CoD. (Ni ska få lära känna Linnea imorgon, mer för er som inte vet det så spelar vi ALLTID CoD när vi ses haha!). Vid 1 åkte hon till gymmet och jag åkte med Amanda till stallet och red... Men mer om det i ett annat inlägg hihi! ;)
 

Min mumsiga frukost idag! Försöker att bara äta bär och inga flingor i min fil på morgonen. Älskar det! :)
 

Söndag kväll

Heeej på er! :)

Ska snart sätta mig vid datorn och blogga massor och tidsinställa och fixa! Inte okej med såhär dålig uppdatering! :( Just nu sitter jag och pluggar lite smått och har precis ätit middag! Tänkte kolla lite på Hungerspelen också om jag hinner och fixa inför imorgon! Har massa att blogga om! Bra va? ;)

Helgen har varit; vänner, hästar, plugg, shopping, sova över och bad! Mys! ;) allt kommer lite uppdelat! Hörs snart! :)


Dåligt

Min uppdatering är sämst I know...

Men håll ut ett litet tag till så ska jag försöka återställa allt ni missat i mitt extremt fartfyllda liv haha! ;)
Mina stalkers <3


Dag 15 - Vilka bloggar läser jag

Jag är en riktigt bloggläsare ;) Följer ett antal bloggar. Klicka på bilderna för att komma till dem! :)




Friends <3


Dagens shopping

Dagens shopping blev inte så många saker; endast två faktiskt! Men det var två bra saker hihi! ;) Dem ser ni nedan;


Kaffe

Måste berätta en sak... Många tycker att jag är lite konstig... ;)

Men jag tycker verkligen inte om kaffe haha! Har lite svårt att förstå hur man kan tycka att det är gott... :P Men det kanske bara är jag! Men jag jobbar hårt på att försöka lära mig dricka det! ;)
Känner mig så himla seg i huvudet idag, så när jag kom hem bestämde jag mig för att dricka en kopp kaffe! Hur det gick? Sådär... Jag fick i mig lite iallafall haha! Om det hjälpte? Njaaa inte direkt! ;) Gillar ni kaffe?





1 september 2012

Heeej på er! :)

Tog en riktigt lång sovmorgon idag, vilket min kropp verkligen behövde. Somnade vid 12 (helt slut) och pallade mig upp vid halv 12. ;) Så nästan 12 timmars sömn!

Sen blev det frunch (frukost lunch hehe) och nu är jag påväg med mamma och lillsyrran för att shoppa lite. Får se om jag får med mig något hem. :)
Vi höra senare!


Dag 14 - En semster jag minns

Åh... Det här var en riktigt svår! Jag älskar att resa, uppleva nya ställen runt om i världen, se andra människor, andra kulturer. :) Men måste jag välja en resa så får det bli när jag var på segelsemester i Kroatien tillsammans med 3 andra familjer.

Den resan kommer jag aldrig glömma. Jag hade aldrig seglat innan dess, men åh vad underbart det var! Kroatien har världens finaste natur, vattnet är klarblått och allt var bara perfekt! :) Badade efter båten, såg delfiner, solade på däck... Take me back! Nostalgi känsla ;)