Mitt hår, före & efter


Onsdagen 31 oktober 2012

Heeej på er!

Onsdag idag och halva höstlovet har gått. Tiden går verkligen fort! Idag har jag pluggat 1,5 timme (det är så skönt att plugga när man inte har samma stress.) Sen var jag och lämnade in min moppe och ska snart åka och hämta ut den igen. Svinkallt att köra nu, brrrr... Så fort jag hämtat ut den ska den ställas av. Dessutom har jag varit hos frisören och slingat håret. Det blev extremt blont haha! Men jag är faktiskt mer än nöjd. :) När jag hämtat moppen ska jag vidare till stallet och hoppa. :)

Före...


Redigeringstips

Jag tänkte vi skulle ta lite kort om redigering av foton. För jag vet ett extremt vanligt fel som många gör när de redigerar bilder. Jag ska inte säga att jag redigerar så ofta/mycket (för jag har inte den tiden) men det finns en sak jag ändå jag tycker är viktig när man både fotar och redigerar och det är att få med lite "omgivning" på bilden. 
 
Orginalbild:
 
 
Många vill ha med ett visst "objekt" och då beskär dem bilden eller så fotar dem bara just det objektet. Feeeeeeel! Hela bilden tappar sin känsla och djup. För det enda man ser är bara objektet och ingenting runt. Det tycker inte jag är särskilt snyggt... Så jag är alltid noggrann med att få med en del av miljön runt så man får lite djup i bilden. Det gör verkligen stor skillnad. Ni kan själva jämföra dessa två bilder nedan. Den ena tycker jag är "fel" och den andra är "rätt". 


Vilken är snyggast? ;)
 
 

Motivation


Säg Hej ♥

 
Detta armband fick jag i lördags när jag var på invigningen av den nya arenan. Tycker att det har ett riktigt bra budskap. Glöm inte att säga hej till folk i din omgivning, även dem du inte känner. Vi är här tillsammans 
 
 

Lär dig allt du behöver veta om hästar... ;)

Jag skriver ju en del om mina ridpass, men jag kan gissa på att rätt många av er inte vet så mycket om hästar (eftersom detta inte är någon hästblogg) vilket gör att det hela kan vara lite ointressant att läsa. Men så tänkte jag att jag kan förklara lite enkelt för er om ni nu skulle känna för att läsa hästinläggen så att även ni förstår! ;)
 
Vi kan börja med så enkla saker som sadel och träns. Sadeln är det som ligger på hästens rygg som ryttaren sitter i. Det som man har foten i heter stigbygel. Från knäet och neråt (främst vaden) kallas för skänkel och det är den man använder för att hästen ska gå framåt. Träns är det som sitter på hästens huvud och det som ryttaren håller i kallas för tyglar. Tyglarna används för att styra hästen och det fungerar genom att hästen har en metallbit i sin mun, även kallat ett bett. 
Det ryttaren har på huvudet kallas ridhjälm och det man har på överdelen av kroppen kallas för ridväst. ;)
Allt syns tydligt på denna bild:

 
Hästens olika gångarter (alltså för oss gå och springa) kallas för skritt, trav och galopp. Skritt är när hästen går. Trav är när hästen joggar. Galopp är när hästen springer fort. Halt är när hästen står stilla.
När man rider brukar man variera sig i alla tre gångarter. T ex så brukar man hoppa i galopp (ibland även i trav) men aldrig i skritt. Vissa övningar går inte att göra i galopp osv...
När man rider gör man olika "ridvägar" i olika gångarter och man strävar oftast efter att hästen ska gå i form, eller gå på tygeln (samma sak), vilket innebär att hästen höjer ryggen, trampar under sig med bakbenen och kröker på nacken (bild nedan). På detta sättet slappnar hästen av och blir mjuk och följsam i sidorna. (Detta är avancerat ;))
 
Hur gör man då för att komma till det läget där hästen går i form? Jo man jobbar med olika ridvägar och övningar. T ex rider man volter (alltså runda ringar), raka linjer osv... Ni ser några ridvägar nedan.
 
 
När man rider dessa ridvägar kan man undertiden göra olika saker som kallas skänkelvikning, öppna, sluta, förvänd sluta, förvänd galopp osv... Detta är på en högre nivå och någon som inte rider kommer inte förstå detta... :P Men t ex skänkelvikning är när hästen går åt sidan och korsar benen. Nedan ser ni ett litet filmklipp på det som jag hittade på Youtube.



Och när man gör dem här övningarna och rider på ridvägarna finns det en sak man gör som är viktig för att hästen ska gå i form. Det kallas att ställa. När man ställer en häst så får man den att titta liiiiite liiiite åt ett håll. (Antingen höger eller vänster och det beror på vilket varv man går i. Höger varv = höger ställning...) Man kan tänka sig att man ska se utsidan på hästens näsborre och lite av ögat. Gör man det här när man rider ridvägarna och gör övningarna så kommer hästen förhoppningsvis att slappna av och börja arbeta under sig med sina bakben och höja ryggen. (Dock är detta VÄLDIGT förenklat, för att rida hästen i form är inte lätt och det krävs mycket ridning av ryttaren för att få hästen dit och det tar flera 100 timmar på hästryggen innan man kommer dit men detta är iallafall en förklaring så att ni förstår. ;)) 
 
Sedan har vi min personliga favorit som kallas hoppning. Hoppning är en annan "gren" inom ridningen. Det ni läst ovan kallas dressyr. Hoppning går ut på precis det som namnet berättar. Man hoppar över hinder, stora och små, breda och långa, låga och höga! ;) Man rider olika banor och olika linjer och hoppar framförallt olika typer av hinder. Hinder finns i alla utseenden och olika färger. De vanligaste är räcke (eller rättuppstående), kryss (ser ut som ett liggande X) och oxer. (Hindret jag hoppar på bilden nedanför är en oxer. Hindrena i filmen längst ner är räcken.) I hoppningen gäller det rida bra vägar, komma rätt på hindrena så att hästen får en chans att komma "rätt" på hindret. Hoppningen är min personliga favorit på grund av att det är mer action och det går fortare än dressyr. Dessutom känns det inte som att det behöver vara riktigt lika snyggt! ;)


Viktigt att tänka på inom alla "grenar" i ridsporten är sin egen sits, alltså hur man sitter på hästen. Att man håller händerna rätt, att skänkel ligger i rätt läge, att blicken är framåt och att använda magmusklerna så att man sitter upprätt och känner båda sittbenen. Inte lätt med alla små detaljer haha! ;) 

Här har ni en annan film där jag rider Perdita. Med i filmen finns alla gångarter och ett hopp. Dessutom går hon på tygeln i vissa delar av klippet också. Som en kort sammanfattning av allt ni lärt er idag! ;) Kort sagt är detta det jag håller på med på en del av min fritid och något som har funnits i mitt liv sedan jag var 6 år gammal. Och jag tycker fortfarande lika mycket om det. ♥ 



Nu kan ni allt ni behöver veta om hästar för att förstå vad jag håller på med när jag sitter på hästryggen.... ;) Haha! KÄÄÄÄNNN IRONIN!
 
 

Min halloween outfit

Här får ni se lite bättre bilder på outfiten jag hade i skolan när det var halloween tema!

Jag & Becca var ju zombietwins så vi hade likadana kläder och likadant smink! (Jag älskar att klä ut mig!)
Vi körde all in haha!

Tröjorna gjorde vi själva. Vi köpte en vit långärmad på Gina och sen köpte vi karamellfärg och blodspray. Därefter gick jag all in med sax och färg och resultatet ser ni nedan... ;) Det var hål överallt och blod överallt.
Leggingsen köpte vi på Buttricks och ja, sminket gjorde vi utifrån en bild på en zombie! ;) Resultatet blev det ni ser nedan...


Tisdag 30 oktober 2012

Godmorgon! :D

Hur är läget? Med mig är allt finfint! Vaknade upp pigg och glad, åt frukost och nu är jag i fullfärd med att städa mitt rum som varit kaos i en veckas tid nu. ;) Jag är sämst på att hålla ordning i mitt rum, se bilden nedan...
Senare idag kommer Rebecca hit och vi ska spela MW3 som vi bestämde när jag fick spelet haha... Long time ago!

Bloggar mer strax! ;) Min frukost och mitt kaos rum:


Halloween tema i skolan

Lovade att jag skulle visa lite bilder från när vi hade halloween tema i skolan. Måste säga att det var riktigt kul och jag tror att det var i min klass som flest var utklädda. Har bilder på alla men jag vet inte om alla tycker att det är okej att vara med här på min blogg, så jag lägger upp dem jag vet att det är okej med/ dem som har mask. :) Enjoy! (Bättre bilder på vad jag hade på mig kommer också! ;))

Kamera: Nikon D3100 | Tema: Halloween
 
 

Madde presenterar Rasmus...

HEJ ALLA VACKRA MÄNNISKOR!
Läget? Nu är det mycket möjligt att det blir fett oseriöst när jag tittar in på bloggen och rör upp saker och ting men det får ni leva med! Mitt namn är Rasmus och jag kommer att dela med mig av mina onödiga men också fett nödvändiga tankar och historier under de närmsta minuterna av era liv! Så antingen scrollar ni bara förbi det här fett onödigt nödvändiga inlägget och forsätter läsa Maddes otroligt underhållande blogg eller så stannar ni och njuter av upplevelsen :):) (Jag är självgod....)
 
 
Mitt namn är alltså Rasmus och jag har haft den bessynerliga fördelen/nackdelen att födas under namnet Schwerin . Med nackdel menar jag att 50 % av alla jag känner fortfarande inte kan uttala mitt efternamn rätt och de andra 50 % är jag rätt säker på att de måste tänka sig för innan de uttalar det. Men det brukar också resultera i att jag blir ihågkommen på fester och dylikt; det kan också vara för att jag gör dumma (knäppa saker) när jag dricker, men jag vill gärna intala mig själv att det är för att mitt efternamn är konstigt! :D:D
Det är 17 år sedan världen drabbades av mig och under de åren har jag hunnit med mycket. Bland annat har jag hoppat fallskärm, dykt på barriärrevet, brottats med en apa, käkat haggis, druckit lite för mycket, spelat gitarr, klättrat, vunnit SM (i sistnämnda sport), förlorat SM, vunnit igen, förlorat, vunnit (jag tror vi vet hur det här fortsätter...), lyssnat på mer musik än man borde, gått på många konserter och skaffat mig massvis med vänner.
En av dessa lite mer fenomenala vänner är Madde. Jag har faktiskt ingen koll på när vi blev vänner. Det bara hände en dag att jag helt plötsligt hade en ny individ att kalla min vän, och det har varit en hel del trevliga stunder med henne måste jag säga, framförallt kräftskivan :D:D. Men jag måste dock ta avstånd från hennes kärlek till skräckfilmer då jag hatar allt som skrämmer mig, vilket är typ alla skräckfilmer någonsin....
 
 
 
Maddes nya blogg är trevlig, jag har tyvärr ingenting att jämföra med då jag inte läser någon annan blogg. Eller jo! Jag har Twitter och använder det ohälsosamt mycket! Fast det kanske är en annan sak? Nu tappade jag tråden... Just det! Maddes blogg är intressant, iallafall tillräckligt intressant för att jag ska göra ett dagligt besök, eller två. Fina bilder och fina människor dyker frekvent upp på sidan och det är aldrig helt fel att titta på ;);)
Jag själv har ingen blogg. Jag skryter ofta om att jag är effektiv och hinner med mycket men en blogg skulle förmodligen få mitt liv att krascha då allt jag gör är schematiserat. T.ex går jag upp halv sju varje morgon, sedan äter jag 8 mackor, pålägg jämnt fördelat över alla mackor. Jag dricker även två koppar kaffe, en espresso och en dubbel. Exakt 06:45 går jag in i duschen och från klockan sju spelar jag gitarr fram till kl halv åtta då jag går till bussen. Även om den här rutinen är väldigt inprogrammerad så är jag även spontan, väldigt spontan vilket de flesta som känner mig vet om. Större delen av min livstil är: "Lägg an, skjut, sikta" och mottot "Allt löser sig" sammanfattar min inställning till livet. Dock har jag twitter så FÖLJ MIG om ni vill läsa högst onödiga tweets om ingenting.



Till skillnad från min bättre hälft Love som ni läste om för några veckor sedan så är jag singel. Och med singel menar jag drop dead forever alone for LIFE. <----- (Tragisk grabb...) Och jag tror att det är lika bra då jag förmodligen inte riktigt är optimal för förhållanden med tanke på mitt impulsiva levnadsätt. Men någon dag kanske:D:D (eller inte.)
Jag har blivit tillfrågad att berätta något udda om mig själv och det finns lite för mycket sådana saker att berätta för att dem ska få plats här. Men ett urval kan vara:
1: Jag har en liten tourette grej. Med det menat så måste jag låsa dörren 5 gånger innan jag kan gå därifrån. Ungefär som att man måste nysa.
2: Jag kan rabbla upp 140 decimaler i Pi, och antalet fortsätter att öka
3: Jag har utmärkt självförtroende men bedrövlig självkänsla (konstig kombination)
4: Ibland funderar jag på vad som skulle hända om jorden började snurra åt andra hållet? Skulle alla människor ramla under tvärnitningen?
5: Jag undrar även vad som skulle hända om en annan planet skulle kollidera med jorden. Förmodligen skulle vi alla dö innan vi fattade vad som hänt...
6: Jag tycker om att skriva långa gratulationer på Facebook
7: Jag är kär i Veronica Maggio.
Nu vet ni lite mer om mig, tack för att ni tog er tiden att läsa detta nödvändigt onödiga inlägg och fortsätt läsa Maddes blogg
// Raz
 
 

Johanna & Rasmus
 
 
 

Stallet


Vecka 44 - Höstlov

 
Jaaa såhär ser mitt lov sammanfattat ut. :) 
Idag så blir det privatlektion i dressyr. Det ska bli riktigt roligt. :D Efter det ska jag på ballbreaker med några familjekompisar. Det blir bowling och racerbil! ;) På tisdag ska jag träffa Rebecca som jag inte träffat på jättelänge och spela MW3. Onsdag blir det klippning och slingning av håret. Blondare ska jag bli! ;) Torsdag har jag faktiskt enbart planerat in plugg och på eftermiddagen åker jag ner till Örebro för att hälsa på min kusin och hennes pojkvän. Vi är där hela fredagen och så åker vi hem på kvällen. På lördagen så är det HALLOWEEN och jag får klä ut mig igen. Wehooo! Då blir det halloweenparty med familjekompisar. :) Söndag är det vilodag och jag tänkte även försöka få in lite träning där. Allt är planerat i detalj som vanligt! ;)
 
 

Mina tänder

Hehe jag kan inte sova... Detta medförde att jag fick för mig att lägga upp en bild på mina tänder som jag tog för ett tag sedan! :P Så här kommer den... (Och ja, jag är närmast besatt av mina tänder sedan jag tog ut min tandställning ;))


Söndagen 28 oktober 2012

Haha vad bra det gick att prioritera bloggen...

Hej på er! :P

Har fått klagomål för att jag inte uppdaterar hehe, förlåt! ;) Jag hade skrivit ett inlägg till er imorse från min kära mobil, men det gick inte att publicera (vilket jag märkte först på eftermiddagen och då blev jag sur...) Men vi får väl köra från och med imorgon helt enkelt. 
 
Har i alla fall haft en bra dag. Vaknade vid 10-tiden imorse efter 11,5 timmes sömn, blev serverad ett glas med färskpressad apelsinjuice på sängen (LYX) och sen låg jag kvar ytterligare en timme och drog mig. Efter det hoppade jag in i duschen och sen fick jag lite bråttom till bussen eftersom jag skulle hem till Moa. Men jag hann hem till Moa haha! ;) Var där i några timmar och spelade HALO. (Ett tv-spel) Det var mys! Efter det så mötte jag upp Mickeeeee och gick en promenad i ca en timme. (Dagens motion; välbehövlig) Åkte sedan hem, åt middag och kollade på Solsidan. :) 
 
Nu ska jag fixa massa blogginlägg, städa lite i mitt rum, ladda kameran och sedan sova. Imorgon blir det Ballbreaker och privatlektion i dressyr med min sis och hennes kompis. :) Vi hörs mer imorgon! Då blir det update! JAG LOVAR! 
 
Jag & världens bästa vän <3
 
 

Nu ska bloggen prioriteras

Heeej på er!

Tänkte bara visa en bättre bild på den nya arenan jag tog med min iPhone (testade Panorama kameran). Jag har varit på invigningen ikväll tillsammans med min familj! :) Det var faktiskt rätt bra! Men nu ska jag sova för jag är så trött (var uppe 07.00 imorse och har hållit igång hela dagen...)! Glöm inte att ställa tillbaka klockan inatt. :P Nu är det lov vilket innebär att bloggen ska prioriteras! Från och med imorgon! Godnatt, sov gott! Vi hörs imorgon! ;)


Friends Arena


T r u e


På väg

Heeej! :)

Gissar på att de flesta av er sover just nu. Men det gör inte jag! ;) Jag är på väg till högskoleprovet nu. Jag är inte speciellt taggad, men det ska bli intressant att se hur det ser ut. Dock så leder detta till att det kanske inte blir så mycket bloggning idag... :( Men jag ska försöka uppdatera mitt bland alla provfrågor haha! Önska mig lycka till! ;)


It hurts... :(

Hej på er!

Jag sitter här i mitt rum och lider; alltså verkligen lider! Jag hatar smärta. Det är så jobbigt att ha ont... Jag var hos doktorn idag och fixade en sak vilket resulterade i 10 stygn uppdelat på 3 olika ställen på min kropp vilket är rätt jobbigt. Jag har aldrig sytt förut och stygnen spänner som sjutton just nu = jag lider! Fast bedövningssprutorna gjorde ondast... Usch! Men nu är det gjort! Ni kan få en bild på mina stygn sen haha! ;)

Nu ska jag plåga mig att borsta tänderna, byta kläder och ta bort mitt smink så att jag kan sova sen hihi! Ska upp 07.00 imorgon bitti och skriva mitt livs längsta prov; nämligen högskoleprovet.

Zombiesmurfarna <3


Nu...

Foto: HÄR
 
 

J&Y

(Skulle kommit upp igår! Mina härliga vänner! ;))
 
 
 

Fredag 26 oktober 2012

God morgon!

Idag är det fredag! Veckans bästa dag enligt många. ;) Jag har sång idag och senare på kvällskvisten hoppning. Mysigt, dock är det riktigt kallt idag. Men det bästa med idag måste ändå vara att höstlovet börjar. Välbehövligt!

Nu kör vi denna dag också, sen är det helg och lov!

Jag & min knäppa kompis hihi ;) <3


Paranormal Activity

Tycker ni att jag platsar i Paranormal
Activity 5 eller...? ;)



That's real friendship

Heey!

Jag sitter uppkrupen i soffan och kollar på Revenge. Det är spännande. Yogan gick super och det var jättekul att träffa Stellis igen. <3 Skönt med kompisar man inte träffat på länge och man kan ändå börja där man avslutade förra gången. Det är vänskap!

Nu snöar det ute och det vet jag inte om jag gillar haha... Men det är mysigt! (Allt i mitt liv är mysigt haha! ;)) Imorgon är det fredag och sen är det lov! :D Nu ska jag se slutet och sen blir det sängen. Hoppas ni sover gott! :)


Yoga

Hej på er! :)

Har pluggat hela eftermiddagen med Johanna. Fick en del gjort vilket var skönt! Sedan frågade min kära gamla kompis Stella mig om jag vill hänga med på ett yoga pass om en timme vilket jag såklart vill! :D Har inte snackat med henne på mer än ett år så det ska bli riktigt roligt.

Vi hörs efter!

Jag & Ylva idag


Plugg session


Torsdag 25 oktober 2012

Godmorgon

Startar dagen med en vitaminkik! Gjorde en smoothie, fast jag körde den i tallrik istället för glass. Det är så himla gott (och nyttigt). :) Bra början på dagen helt enkelt.

Idag blir det skolan, sen blir det plugg med Johanna (sista grejen innan lovet! Wehooo) och sen ikväll ska jag bara ta det lugnt! :) Se på mitt favvoprogram och mysa! :) Men vi hörs under dagen såklart!


Onsdag 24 oktober 2012 - halloween tema

Heeej på er! :)
 
Om ni undrar vart jag hållit hus dem senaste dagarna så vet jag knappt själv haha... Tappade totalt motivationen för bloggen igår men idag känns det lite roligare (även om ni bara fått bilder hittills haha...) I vilket fall, min gårdag var inte särskilt speciell. Skrev fysikprovet, sedan var det stan med bästis och handla lite inför idag (det ni sett på bilderna nedan). Vi satt i en och en halv timme och fixade tröjorna. Jag lekte med karamellfärgen och saxen kan man säga... ;) Men snygga blev de. 
 
Imorse steg jag upp 06.00 för att åka hem till Becca och vara där klockan 07.00. Vi gjorde oss i ordning med smink, kläder osv inför dagens halloween tema... Vi hade köpt "zombie-lera" som gjorde att man fick zombie hud. Den var grå på förpackningen, men i verkligheten var den blå... Inte riktigt planerat så vi bytte färg till vit på lunchrasten, (alltså sminkade om oss), och då blev det mycket bättre. ;) Efter skolan åkte jag direkt på handledarkurs inför körkort (lite efter) men nu är det gjort. Och ja jag åkte dit i zombiekläder vilket var rätt roligt faktiskt haha! ;) 
 
Dagens roligaste händelse måste ändå varit när en tjej från vuxenutbildningen på min skola kom fram och frågade om hon fick ta en bild med mig. (Hon var från Kina, Japan eller Indien eller nåt sånt... och dem firar väl inte halloween så hon måste tyckt att vi var helknäppa som gick runt blodiga, utklädda och galna haha! ;)) Men jag ställde iallafall upp på en bild! ;)
 

Jag och Beccis; the zombie twins ;)

Min outfit idag haha! Vad tycker ni? Betyg skala 1-5 ;) Jag ger mig själv 4,5 haha!

Fler bilder kommer... Hade med min sytemis i skolan! ;)
 
 

I'm coming for you...


Handledarkurs


Zzzo... Zomb... Zombie


Måndag 22 oktober 2012

Heeej på er! 
 
Jag hinner egentligen inte blogga eftersom att jag borde plugga men jag är busig och bloggar ändå. Sitter för tillfället och äter middag. Mat är gott om någon ville veta det! ;) Jag är trött, uttråkad och jag vill egentligen bara gå och lägga mig. Men imorgon är det över och imorgon så ska jag se till att bloggen kommer lite back on track för den har verkligen varit dålig dem senaaste dagarna. 
 
Hoppas ni får en bra kväll så hörs vi igen IMORGON! ;)
 
 
 
 
 
 

Lördag kväll



Här ovan har ni precis sett lite bilder från min lördag kväll. Några familjekompisar var här på middag och vi åt fondue (sååå jävla gott!) och så spelade vi lite tv-spel, snackade massa, spelade pingis och mös. Det var en mysig och rolig kväll. :D Alltid kul att träffa folk man känt sedan man var liten, oftast så träffar man ju dem inte så ofta. :( 

Vecka 43


Så här ser den kommande veckan ut. Har verkligen extremt mycket denna vecka, men det ska självklart bli kul även om det kan bli lite tufft. Imorgon måste jag upp i tid för jag ska åka och lämna in min kära moppe. (Och då måste jag ta bussen... ;)). Sedan på tisdag har jag fysikprov och efter det blir det stan med min bästo. På onsdag har vi halloween tema i skolan (SJUKT KUL!) och jag vet vad jag ska vara... Men ni får se! ;) Vid två tiden ska jag på nån körkortsgrej (jag är lite efter på den punkten) och jag hinner inte hem emellan så jag får gå utklädd (HAHA). Torsdag blir det råplugg med Johanna, bra! Fredag har jag hoppning, sång och jag ska även till läkaren och kolla upp en grej. (Inget farligt :)) Sen är det lov och helg, men då ska jag skriva högskoleprovet (wehoo) och på kvällen ska jag på invigningen av nya arenan här i Stockholm. Sen på söndag är det lite oklart, men jag tror jag har en plan. :) Sen tänkte jag ta en lååång promenad, antingen själv eller med någon. ;)
Lite halv stressig vecka, men vad sjutton, sen är det LOV! :D
 
 

Sleep...

Heeej på er! :)

Nu har jag sett Solsidan mihi (classic söndag kväll) ;). Det enda jag ska göra nu är att plocka fram lite grejer inför imorgon och göra mig i ordning. Sen blir det sängen. Imorgon är det måndag, ny vecka, sista veckan innan lovet och min vecka är fullspäckad haha! Men det blir nog både bra och roligt! :) Vi hörs helt enkelt imorgon igen! Godnatt! 
 

Crazzzzyyyyy ;)

 

We ♥ it

 
Bilder från we ♥ it

Glitter

Här är min outfit från igår kväll. Det blev svart och glitter. ;)


Bolero - Sisters | Linne - Lager 157 | Shorts - Vila | (+ ett armband och klackar)
Fotograf är min syrra (hon och jag på sista bilden hihi)


Avundsjuka

 
Ett ämne jag länge velat ta upp är avundsjuka. Något jag vet finns i allas liv. Klart att man varit avundsjuk någon gång, när man ser någon klara något man själv vill klara av, eller när någon har något man själv alltid velat ha. Det finns hur många exempel som helst. Men enligt mig finns det två olika typer av avundsjuka också... Skillnaden mellan dem är väldigt stor.
 
Vi kan kalla dem den bra avundsjukan och den dåliga avundsjukan. Den bra avundsjukan är ovanlig och den dåliga finns överallt, hela tiden. 
Den dåliga avundsjukan är den värsta sjukan man kan ha. Den dåliga avundsjukan innebär helt enkelt att man blir avundsjuk, och för att man då ska känna sig bättre själv trycker man ner människan man är avundsjuk på. Extremt vanlig är denna typ av sjukdom! ;) "Åh nej nu lyckades hon med något jag inte klarar. Nu ska jag sätta dit henne lite och säga det här så kommer hon må mycket sämre!" Ibland gör man det medvetet, ibland omedvetet. Men personen man utsätter det för kan antingen ta det som en komlimang (för det är ju egentligen det de är! ;) Någon vill ha det du har eller så vill någon lyckas med det DU gjorde för han/hon diggade det) eller så mår man dåligt över det. Något som man själv kanske var så nöjd med att man klarat eller att man äntligen jobbat ihop tillräckligt med pengar för att kunna köpa DET DÄR man verkligen ville ha och det första som händer är att du får skit upplängd rätt i ansiktet. Jag tycker inte att det är okej någonstans. Var gärna avundsjuk, men använd avundsjukan på ett bra sätt. Jag vill föreslå den bra avundsjukan som ett alternativ. ;)

 Den bra avundsjukan innebär att man är avundsjuk på något någon annan har klarat av eller äger, MEN istället för att trycka ner den andra människan och få den att må dåligt så glädjs man för dennes skull. Man unnar någon annan framgång, t ex en bra blogg eller ett grymt betyg. Man behåller sin avundsjuka inom sig och blir istället glad för att någon annan lyckats bättre än man själv. (Jag vet att det här kan vara fruktansvärt svårt, men det går!!!!!). Och det bästa med det hela är att alla mår så mycket bättre av det. Man ser den personen som en inspirationskälla eller som motivation. Något i stil med: "Men om hon klarar det där är det klart att jag kan!" eller "Ballt! Det där vill jag också klara!" och så börjar man jobba mot det. Det är bra avundsjuka! Man triggas till att göra något utan att man själv eller den andra personen mår dåligt över det. 
 
Avundsjuka kommer alltid att finnas, men vi borde använda det på ett bättre sätt och hämta inspiration i andra människor när vi blir avundsjuka. :)
 
 
 

Dusch

God eftermiddag! ;)

Jag har precis tagit en paus i pluggandet och nu är min plan att jag ska hoppa in i duschen. :) Värt som det så fint heter! ;) Ja asså jag har verkligen ingenting att skriva om haha men vi hörs ikväll för då vet jag vad jag kan blogga om hihi!

Efterrätten igår...


Söndag 21 oktober 2012

Hej på er!

Jag är så himla trött idag... Helt sjukt! Men jag kan inte sova längre för att jag måste plugga till mitt underbara fysik prov! (Jag längtar verkligen tills det här provet är över....) Provet lär vara skitsvårt! Okej slut pratat om skolan (ingen bryr sig ändå om mitt prov haha)!

Dock har jag inget roligt att skriva utom det eftersom att det är det enda jag ska göra idag. Och självklart Solsidan ikväll! ;) Jag får se om jag kan hitta på något bra att blogga om!

Bild från igår kväll


Sneakpeak

Sneakpeak på vad jag hade på mig ikväll! Bättre bilder kommer imorgon om jag hinner! Fotade med systemisen ikväll! ;)

Nu måste jag sova! Har haft en mysig kväll! Sov så gott!


Mitt utsikt just nu...

Jag ligger på rygg och stirrar upp i taket. Jag ligger här och funderar lite på en speciell sak... Försöker komma fram till något vettigt. Bredvid mig ligger mina kära fysik böcker som jag stirrat i nu lite till och från sedan klockan ett. Jag har kommit fram till att fysik är svårt. Nu ska jag fortsätta komma fram till det!


Vad får du?

Jag fick love, beauty och success.


Lördag 20 oktober 2012

Tiden går så galet fort! Det är helt sjukt! Idag är det redan 20 oktober, alldeles nyss var det 20 september... Haha! Godmorgon i vilket fall! Hoppas ni har sovit gott. :) Det har jag gjort. Jag var jättetrött igår! :P

Filmen igår var faktiskt riktigt läskig (jag som inte brukar tycka PA filmerna är läskiga). Men jag hoppade till x-antal gånger och fick typ ångest haha! Den är iallafall klart sevärd enligt mig. Dock liknar den dem andra tre och är uppbyggd på precis samma sätt, men storyn fortsätter såklart. Men det blir nog svårt att göra en 5:a efter detta slut... Men vi får se! ;) (vad rörigt det här blev...)

Idag ska jag plugga så mycket jag hinner och ikväll kommer mina familjekompisar hit! Mys! Jag ska försöka höra av mig under dagen också! Men nu har jag lite bråttom!


10 saker ni inte visste om mig...

Jag har ett svenskt, ett engelskt och ett emoji tangentbord på min mobil.

Jag badar alltid oavsett temperatur.

Jag har extrem träningsvärk idag...

Jag ska klä ut mig nästa vecka hihi!

Jag äger fler än 30 par skor.

Jag önskar mig fortfarande en häst i julklapp, det har jag gjort sen jag var liten! ;)

Jag ska slinga mig blondare snart.

Jag har aldrig spelat tennis i hela mitt liv.

Jag väntar på tunnelbanan just nu! :P

Jag är fett sugen på popcorn! ;) (Tur att jag ska på bio snart liksom!)


I'm ready to go

Ytterst charmig bild, men den bjuder jag på! Jag brukar sitta på golvet och fota mig själv om det är någon som undrar liksom... ;)


Word


Fredag 19 oktober 2012

FREDAG IDAG!!! Iiiippp! ;)

Inte för att jag har en särskilt rolig helg framför mig eftersom att den mest kommer bestå av plugg, men man får göra det bästa av situationen. :)
Nu ska jag strax åka iväg på sång, sen blir det lite plugg (trevlig fredag va?! ;)) Men går man natur så gör man! Ikväll bli det som jag redan sagt bio Paranormal Activity 4 . Jag tycker inte att dem tidigare är så läskiga, men vi får se hur det blir med den här... ;)

Nu måste jag trycka i mig något innan jag åker. Vi hörs sen! :)
Min dag idag (och alla andra skoldagar... ;))


Till Amanda

Jag vill tillägna detta inlägg till min kära vän Amanda.

Ni har gjort en fantastisk resa och du borde vara stolt över dig själv Amanda. Du kommer alltid ha minnena kvar och ni har haft riktigt roligt på vägen. När en resa avslutas börjar en annan. Pippi kommer få det så bra. :) Och det kommer du med <3

Kärlek är inte bara att hålla fast vid någon. Det är också att släppa taget när det är dags.


Humor


Torsdagen 18 oktober 2012

Heeej på er! :)

Hur är läget? Här är allt bra! Dock är jag extremt trött... Skulle praktiskt taget kunna gå och lägga mig, men nej det ska jag inte för jag ska plugga fysik! Wehooo! ;) Har i alla fall varit på gymmet idag för första gången på 3 veckor! Det var så underbart! Jag försökte köra lite lugnt (men det var svårt). Dock känner man verkligen att träning är något man måste hålla igång, för jag har tappat en del styrka i musklerna och även konditionen... Men det är bara köra på igen! :) Jag kommer i alla fall ha träningsvärk imorgon. It's good to be back! ;)


Det bästa sättet att förutspå din framtid är att skapa den.


Madde presenterar Josephine...

Vad heter du?
Josephine Neena Sophia Mushi Bredenberg

Hur gammal är du?
17

Skola?
Hersby

Berätta lite kort om dig själv. (intressen, sporter osv...)
Jag är en väldigt cynisk människa, något som vissa tycker är otroligt roligt, och som andra tycker är sjukt irriterande. 
På fritiden (om jag inte pluggar som en liten tomte) så spelar jag i band och går på teater. Musik och skådespeleri är mina främsta intressen!

Hur känner du & Madde varandra? Och hur ofta brukar ni ses?
Vi känner varandra genom skolan, och vi ses större delen av veckan.

Vad tycker du om hennes nya blogg?
Den är megawesome!

Har du en blogg?
Nja, min vän och jag delade på en förut, men det är väldigt arbetsamt att ha en blogg.

Singel/förhållande?
Singel eller kanske snigel.

Ditt bästa minne med Madde? ;)
Hm...  Det var nog när vår kompis satt i en klasskamrats knä och "myste". Madde och jag fastande med blicken och det kändes helt plötsligt fruktansvärt intimt. Generat så kollade vi båda upp med exakt samma besvärade uttryck i ansiktet och kollade på varandra. Det blev så absurt eftersom vi båda kände samma sak, så vi började asgarva och efter det så drar vi alltid på smilbanden såfort som det kommer på tal.

Berätta en rolig/udda/knasig/hemlig sak om dig själv? ;)
Hela jag är rätt rolig/udda/knasig/hemlig,men en sak som inte 
så många vet är att jag helst lyssnar på klassisk musik när jag pluggar/åker kommunalt, eller lyssnar på Jazz På Svenska av Jan Johansson.


Usch, fy, blä

Herregud vilken dag... 
 
Idag har jag verkligen varit överallt och ingenstans. Först var det matteprovet som jag personligen inte tyckte gick särskilt bra, men vi får se... Sen efter skolan fick jag åka i typ panik in till stan och hämta ut dem fina biobiljetterna. Därefter tillbaka hem, vidare till moppeverkstaden för att kolla upp min moppe. (Jag måste byta olja och lite sånt hehe). Därefter red jag ett svettigt dressyrpass och sedan landade jag hemma. Pluggade lite fysik också mitt där i allt. Nu är jag helt slut och ska sova bums! Usch vilken dag... Jag får äntligen dra täcket över huvudet! Vi hörs imorgon.
 
 
Förlåt för min sämsta uppdatering också, men jag hinner verkligen inte... Jag är ledsen :(
 
 

190

Allt går i 190 och jag hänger inte med... Jag bloggar snart! Ska hoppa in i duschen nu och lugna ner mig. Hela jag är uppe i högvarv! Hoppas er dag varit bättre än min!


Onsdag 17 oktober 2012

Hej på er! :D

Ny dag idag! Nya utmaningar och nya erfarenheter! (Det är så man ska se på varje dag!) ;) Idag har jag lite på schemat! Ett matteprov i eftermiddag, stan efter skolan och ett dressyrpass mot kvällen. Sen måste jag hinna plugga fysik någonstans mitt allt. Men det blir nog bra! Vi hörs sen!

Så jag haha ;)


Jag har fem saker att säga...

1.People will
Hate you
Rate you
Shake you and break you.
But how strong you stand is what makes you.


2. Matteprov imorgon = ingen blogg idag! :(

3. Mina vänner är världsbäst, NI vet vilka ni är! Tack för att ni står upp för mig!

4. Avundsjuka måste vara världens värsta sjukdom.

5. Jag ler bara åt det! ;)



Details


Becca hälsar från fysiken


Inget speciellt

Hej på er!

Avslutar dagen som jag började den! Med mobilen i handen på rygg i sängen. Jag har inget speciellt att berätta om dagen, mer att den varit bra hihi! ;) Vi hörs igen imorgon! :) Sov så gott!

Jag & Johanna fattade inte fysiken idag... ;)


Man kommer aldrig först om man går i andras fotspår


This city never sleeps

Jag och Johanna hittade idag ett nytt ställe att ta bilder på hihi! Nämligen i ett fönster. Sagt och gjort hoppade jag upp i fönstret och Johanna fotade. ;) Hope you like it!

T-shirt - Från Madrid
Jeans - Weekday (CM)
Kavaj - H&M
Boots - Din Sko
Klocka - Ur&Penn
Armband - Present


New in

Jag har glömt att visa min nya tröja.

Jag har länge letat efter ett vinrött plagg och det vet min mammi om så hon och min syrra kom hem med den här till mig i lördags! :D And I love it! Mysigt, stickat och vinrött! Kan inte bli bättre! ;)
Från H&M


Måndag 15 oktober 2012

God eftermiddag! :)

Kom hem från skolan klockan 4. Åkte moppe hem i ösregnet vilket inte var så mysigt kan jag tala om. Iskall, genomblöt och lagom irriterad kom jag in genom dörren. Men nu har jag precis tagit en varm dusch så nu är jag back on track igen! ;)
(Jag ska ställa av min moppe snart, men inte riktigt än...)

Nu ska jag plugga lite (som vanligt) och sen ska jag äta någon mat för jag är SÅÅÅÅÅÅ hungrig hehe! Vi hörs senare!

Me & Johanni på fysiken!


Vecka 42

 
Nu är det nya vecka igen! :) Vecka 42. Min vecka ser ut som ni ser ovan. Har väl egentligen inte SÅ mycket inplanerat denna vecka (utom att jag kommer behöva plugga extremt mycket eftersom att jag har ett underbart fysik prov som ligger och väntar på mig vecka 43...). Men lite kul ska vi såklart hinna med! ;) Jag ska få träna igen denna vecka (VET NI HUR TAGGAD JAG ÄR?! Tre veckor utan gym...)! :D Sen ska jag på bio på fredag och se den nya PA filmen (OM vi lyckas få biljetter). Lördag kommer mina mysiga familjekompisar hit. ♥ 
Så ser denna vecka ut för tillfället. :) Ska ni göra nåt kul denna vecka? 
 
 

Haha


39 000 meter

Hej på er! :)
 
Jag har kollat på Solsidan nu och innan dess satt jag och kollade på Felix som ni såg på bilderna i förra inlägget. Han hoppade fallskärm från ca 39 000 meters höjd. Så nära rymden man kan komma utan en raket. Riskerna var extremt stora att han inte skulle överleva, men det gjorde han och nu har han landat på jorden igen och slagit tre världsrekord. Man blir lite impad över att människor har ett sånt mod! Jag tror faktiskt inte att jag skulle våga...
 
Nu ska jag plocka ihop lite grejer, städa lite i mitt rum och sen krypa ner i sängen. Jag är trött efter mitt matteplugg idag. Vi kanske hörs igen lite senare!  :P
 
 
 

KOLLA PÅ DET HÄR!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/aftonbladetlive/
 
SJUKT! Hur sjutton vågar man? 
 
 
 

Read Collide Awake

Jag sitter och räknar matte. Så himla tråkigt... Man blir aldrig klar heller! Ska göra några sidor till och sen ska jag ta en paus. Jag är typ död i huvudet och det här vädret (först sol, sen regn, sen sol, sen regn...) ger mig sån fruktansvärd huvudvärk! Sitter och lyssnar på musik samtidigt som jag pluggar och sitter just nu och lyssnar igenom mina 3 framtida sångprojekt (alltså låtar jag ska sjunga på mina sånglektioner). Tänkte börja med dessa tre ni ser nedan. Tror det blir grymt! ;)


Fall 2012

 
Fall 2012
 
 
Hej ni fina kläder. Lust att flytta in i min garderob? 

Mardröm

Hej på er! :)

Hade världens värsta mardröm inatt! Usch... Jag tror jag halvt skrek rakt ut i sömnen. (Jag kan ju säga såhär alla jag älskar blev mördade medan jag fick titta på... :() Sjukt obehagligt... Nu är jag i vilket fall vaken och ska äta lite frukost! :) Sen blir det plugg dag idag igen och till kvällen SOLSIDAN! Like på den! ;)


Höst 2012

Kamera: Nikon D3100 | Objektiv: 18-55mm | Fotograf: Min syrra
 
God kväll på er! :)
 
Jag sitter här framför min dator, fortfarande snuvig och kollar igenom massa bilder. Hittade denna ovan som är tagen i Portugal (finns en liknande på min header ;)) Jag älskar denna bild. Så himla fint ljus och jag är solbränd... Jag saknar redan sommaren... Och den är ca ett år bort! 
 
Nu är det oktober och det är mörkt ute. Kallt också för den delen. Men det är ju extremt mycket mysigare än sommaren. Man kan mysa in sig i stickade tröjor, dricka varm choklad, gå höstpromenader bland alla löv och hoppa i löven haha! Man får se det bästa ur varje årstid. ;) 

Nu ska jag fortsätta mitt bild-tittande här. Vi hörs snart igen! :)
 
 

Fin auto-stavning <3


Ibland undrar jag helt ärligt varför jag valde natur...


Mer bilder från igår

De lite flummigare bilderna... ;)


Lördag 13 oktober 2012

Godmorgon!

Jag vaknade upp pigg och glad idag! :D Halsen gör fortfarande lite ont, men annars känns det ganska okej. Idag, vad ska jag göra idag? Jag har inga planer, om jag inte ska in till stan men jag tror jag flyttar fram det. Sen måste jag plugga (massa) tyvärr... Jag har inkommande spanska, matte & fysik prov de två kommande veckorna! Men sen är det lov! ;) wehoo!

Nu ska jag gå upp och äta frukost. (Jag ligger fortfarande i sängen haha!)

En classic Becca & Madde frukost:


Fredag 12 oktober 2012

Hej på er!

Har spenderat min fredagskväll i stallet tillsammans med alla mysiga hästar. Hade hopplektion och det gick superduper bra för en gångs skull! :D Efter passet så fodrade vi alla pållar. Jag älskar verkligen att vara i stallet! Höra alla hästar tugga på hö och känna lugnet. Det är verkligen en av mina favoritplatser här på jorden. Aldrig någon press.

Sedan blev det hem på moppen med 4 lager kläder haha! Brrr vad kallt det börjar bli! :( Min moppe fick ju för sig att inte starta imorse så jag hade så jävla stressigt när jag skulle till skolan. Stod i en kvart och försökte få den att starta och tillslut så! Då var det att köra i ilfart till skolan (jag hade sisådär 10 min) men jag hann med ca 1,5 sekunds marginal! ;)

Nu om ni ursäktar mig ska jag hoppa ner i min mysiga säng och sova natten lång!



En av de bästa sakerna jag vet är...

Actimel!

Jag vet egentligen inte varför. Men jag har fastnat för dem små dryckerna med jordgubbssmak! ;)


Kenza inspo

Jag körde på min Kenza-inspirerade outfit idag. :) Den var mysig! Johanna har tagit bilderna! Fler kommer...

Stickad tröja - H&M
Klänning - H&M
Strumpbyxor - Lindex
Skor - Zoe
Väska - Longchamp
Ring silver - Efva Attling
Ring orange - Indiska


Höst


Skola --->

Godmorgon!

Jag sitter och äter frukost. Det är väldigt kallt idag. Brr... Moppen åker in i helgen. Det blir ju halt att köra nu och jag har väl ingen lust att trilla... Idag blir det skola igen. Jag mår ju bättre, men egentligen inte helt bra, men nu skiter jag i det hehe! ;) Nu måste jag skynda mig! Vi hörs!

Jag och Beccas hund för ett tag sen när vi precis vaknat! :P


Revenge

Hej på er!

Hur är läget? Med mig är det finfint! Sitter uppkrupen i soffan just nu och kollar på Revenge. Min absoluta favoritserie. Innan dess pluggade jag matte inför mitt prov. Så fort Revenge är slut ska jag gå och lägga mig! Imorgon är det skola igen. Skönt att få komma tillbaka! ;) Jag har inte så mycket mer att skriva just nu. Men vi hörs igen imorgon! Sov gott! Mys med brasa i köket när man äter middag hihi!


Det bästa jag sett på väldigt länge...


Dagens okej vs inte okej

Dagens inte okej 1.
Jag är sjuk!

Dagens okej 1.
Jag mår bättre än igår!

Dagens inte okej 2.
Jag är hungrig.

Dagens okej 2.
Jag ska äta lunch snart.

Dagens inte okej 3.
Jag borde plugga men ligger i soffan med mobilen.

Dagens okej 3.
Jag är sjuk så jag får skylla på det.

Dagens inte okej 4.
Jag har inte tränat på snart 3 veckor!

Dagens okej 4.
Det kommer ge mig mer motivation.

Dagens inte okej 5.
Jag fick avboka min tandläkartid.

Dagens okej 5.
Jag fick boka om den! ;)



Varför?

En sak jag funderar mycket kring när jag själv läser bloggar och bloggar på min egen är varför vi/ni läsare stannar kvar? Vad är det som är så intressant med MITT liv som får er att stanna på min blogg? Jag kan inte sätta fingret på det...
Men dock är jag sååååå glad att mitt liv intresserar er och att ni dagligen klickar er in på min blogg! Ni är ju skälet till att jag är här! ;)


Bildbomb

Tänkte bjuda på alla bilder jag fått från Amanda som hon tog på mig den dagen när vi fotade (hon har lovat fler hihi! ;)) Måste ju berömma henne och säga att hon är en riktigt duktig fotograf! Kan både få en att skratta och vara seriös, men framförallt skratta haha! ;) Jag hade superkul! :D Copyright på alla bilder. Enjoy! (Skriver lite under vissa av bilderna om jag vill nämna något! ;))


För er som undrar sitter jag och pratar med ankor här... ;)

Min personliga favorit! Även min nya PP på facebook! ;) Och ja jag står på en fem meter hög stege...

Och här sitter jag 5 meter upp ovanför vattnet! Högt, lite läskigt men härligt!

Lite bättre vinkel på hur jag satt! Jag är lite höjdrädd...

Min andra favoritbild! Älskar siluettbilder! 

Fotograf: Amanda | Kamera & objektiv: Nikon D80 + Sigma 18-200 mm zoom + Sigma fast porträtt | Modell: Jag | Redigering: Amanda | Kläder: Pälsväst - Vila, klänning - Vet ej..., klackar - Skopunkten | Smink: Gjorde jag själv, grå ögonskugga både på ögonlocket och lite under ögat, eyeliner, mascara, ögonbrynspenna och lite concealer.
 
Tack för dem fina bilderna Amanda! 
 
 

Inspiration

Åh vad jag älskar den här outfiten! Så himla snygg! Kenza lyckas alltid så bra! Lätt att jag ska ta inspiration från den här och göra något liknande! ;) Tror det kan bli riktigt bra! :) (bild från Kenzas blogg om någon inte förstod det! ;))


Bra start på dagen *host*


Jahapp...

Idag är jag bitter. Sämsta dagen på länge... Jag är fortfarande sjuk (blä!)
Jag var tvungen att ringa och boka om min tandläkartid (jag älskar att gå till tandläkaren ;)). Jag kommer inte kunna gå på min sång imorgon för jag har ingen röst... :( Jag somnade klockan ett inatt och vaknade 7.15 och nu kan jag inte somna om. Jag måste plugga idag. Ja bitter helt enkelt!

Men man får göra det bästa av situationen helt enkelt!


Attityd


Hittade en bild med lite attityd! ;) Fotad av lilsis!

Tänkte tacka för mig nu och gå och lägga mig! Jag är inte så trött än eftersom jag hade sovmorgon idag, men jag vet att det som min kropp behöver mest just nu är sömn. Vi får se om jag går till skolan imorgon (förmodligen blir det en dag till hemma), men det får morgondagen visa. :) Jag ska till tandläkaren imorgon om jag pallar, men vi får helt enkelt se hur jag mår imorgon när jag vaknar 7.15. Hoppas ni har haft en mysig kväll i kylan! :)
 
 

Höst

Ligger här i min säng och vilar. Vilar huvud, kropp, hals och lungor. Jag har nog nästan hostat upp mina lungor idag... Tittade ut genom fönstret och fick syn på gula löv. Jag har nog inte riktigt förstått att det är höst. För det är verkligen höst nu... Snart ska jag ställa in moppen, snart kommer det vara becksvart ute när jag går upp på morgonen och snart är det halloween. (Jag älskar halloween för då får jag klä ut mig hihi! ;)) Tiden går ju så himla fort... Jag åker med som en liten vante. Dock kan jag inte neka att till att jag tycker hösten är mysig! Mysighets faktorn ökar ganska rejält från september till oktober! ;)


Tack mammi!

Har glömt att visa er vad min mamma kom hem med när hon varit i Madrid. Hon hade med sig en t-shirt, en kofta, godis och bäst av allt: den nya Lagy Gaga parfymen! Som verkligen är svart när man sprutar den på huden. ;)


Sometimes the hardest thing and the right thing are the same


Onsdag 10 oktober 2012

Godmorgon på er! :D

Onsdag idag och jag är hemma från skolan så att jag blir frisk någon gång! Kan inte hålla på att dra ut på det hela tiden... Igår kände jag att det fick vara nog så idag är det vila som gäller. Jag har varit sjuk i 3 veckor nu (lite till och från), men vad jag än har i min kropp vill inte släppa taget vilket är riktigt jobbigt! :( Jag får alltid ställa in massa grejer och jag har inte gymmat på 2,5 vecka. (Jag som äntligen tyckte träningen hade gett något, men nu för jag börja om igen.) Nog om det!

Det jag ville säga var att jag typ höll på att kissa på mig av skratt när jag läste Johannas inlägg! (Se inlägget innan det här!) Egentligen är det internt, men det blev roligt ändå! ;) Jag är katten och Johanna är matten. Mjaaaoo hahaha!

Åh jag fick syn på den här bilden! Måste ha ett glas oboy!!!


En riktig Katt!

 
Här har vi min riktigt kattiga vän Madde! Sjukt snygg är hon och het likaså. Världens kattigaste brud, tror jag dör! Är en stolt matte, varje gång jag ser henne känner jag såhär:
Jag har kort sagt världens kattigaste katt, även känd som Madde! 
 
Men nu är min katt sjuk, så jag föreslår att ni köper en kokosboll till henne. 
DÅ blir hon glad! JAG VET!
 
(En liten parantes här, jag har lärt mig ändra storleken på bilderna. 
Riktigt bra av mig, woho!)
 
/Johanna, mer känt som Maddes matte.

Knasiga ställen

Jag har poserat (haha töntigt det lät) på många olika ställen i bilder, men dem här tar nog priset... ;)
 
Fotograf: Amanda | Kamera: Nikon D80 | Objektiv: Sigma 
 
Här ligger jag på en brygga med halva kroppen utanför och halva på med Amanda ståendes ovanför mig (det ser ni om ni tittar i ögonen, speglas ganska bra! ;)). Och jag kan säga att jag inte var så sugen på att bada... 
 
Fotograf: Gustaf | Kamera: Nikon D5100(?) | 
 
Haha den här bilden gör mig glad! :P Men det är inte lätt att hänga upp och ner och vara med på bild! ;)
 
Fotograf: Gustaf | Kamera: Nikon D5100
 
Den här bilden tycker jag är så ball. Man ser inte riktigt om jag ligger uppåt eller neråt. Sen att den är allmänt läskig gillar jag... ;) Men det var inte skönt att ligga på nätet av kedjor och det var sjukt svårt att hålla balansen när jag skulle ta mig upp. 
 
 

Monster

Klockan är lite mer än halv 5. Det är en tisdag eftermiddag vecka 41. Jag har precis sett klart Mamma Mia (dagens film you know) och tagit en dusch! Jag ljuger inte när jag säger att jag såg ut som typ ett monster innan hehe!
Vad jag ska göra nu har jag inte riktigt bestämt mig. Jag borde vila, men jag har några grejer jag bör ta tag i så jag kanske får göra det! ;)

Jag ska sätta mig och göra några blogginlägg också hihi! :) Blir bi glada då? ;)


Madde presenterar Micke...

Vad heter du?
Michael Ralph Olof Gilbert

 

Hur gammal är du?
16

 

Skola?
Hersby Gymnasium

 

Berätta lite kort om dig själv. (intressen, sporter osv...)
Jag älska idrott och allt som har med det att göra! Träna (och tävla) är det absolut roligaste jag vet, och den sport jag satsar på primärt är Hastighetsskridsko. De få helger som jag inte är bortrest/har tidig träning försöker jag umgås så mycket jag kan med kompisar, både från Hersby och från min gamla skola Käppala. Dock känns det ibland som att det blir alldeles för sällan, då jag (i alla fall på vintern) är på tävling nästan varje helg. Men på det stora hela är det värt det! Förutom idrotten håller jag även på en del med musik... Dels lyssnar jag väldigt mycket, men jag spelar även lite själv. Musiken (precis som idrotten) hjälper mig att koppla bort verkligheten för ett tag och bara leva i och för stunden. 

 

Hur känner du & Madde varandra? Och hur ofta brukar ni ses?
Vi träffades första gången i skolan, tack vare gemensamma kompisar och sen dess har vi lärt känna varandra riktigt bra. Vi ses i stort sett varje dag i skolan, men (tyvärr) inte så ofta på fritiden...

Vad tycker du om hennes nya blogg?
Jag är inte mycket av en bloggmänniska, men den är riktigt rolig att läsa!

Har du en blogg?
Nix det har jag inte

Singel/förhållande?
Singel

Ditt bästa minne med Madde? 
Det måste vara nån av de första gångerna vi träffades utanför skolan...

Berätta en rolig/udda/knasig/hemlig sak om dig själv?  
Den mest udda saken om mig (enligt många som känner mig i alla fall) är hur mycket jag älskar träning! Själv däremot tycker jag inte att det är udda alls, så det kan jag nog egentligen inte skriva här. Men nåt som inte direkt är hemligt, men som kanske inte så många vet är att jag är ganska (väldigt) fåfäng! Bland annat plattar jag ibland håret...

 


Tisdag 9 oktober 2012

Att säga att jag mår bättre idag skulle vara att ljuga... För jag mår nästintill sämre idag. Var på dem tre "viktiga" lektionerna och sen åkte jag hem. Så nu sitter jag här hemma på golvet och funderar på vad jag ska göra. Äta? Sova? Film? Tv-spel? Plugga?
Plugga blir det nog inte och mat vill jag inte ha... Tv-spel känns för jobbigt! ;) Film och sova får det bli! Vi hörs senare!

Nu tänker jag bli frisk! Punkt.


I'm bad

Dålig kväll...
Jag återkommer imorgon istället! Förmodligen mycket gladare och förhoppningsvis lite friskare! ;) Hoppas ni har haft en mysig start på veckan.
Nu ska jag sova! Nattiiiii på er!

Hahahah!


Basic

Var jättelänge sedan jag la upp en dagens outfit! Hade inte gjort det idag om inte Ylva frågat om hon skulle fota mig. ;) Så här kommer den. Ganska enkel och basic idag med en mysig kofta. :)

Linne - Rosemund
Jeans - Cheap Monday (Weekday)
Kofta - Gina Tricot
Skor - Zoe
Klocka - Jetset
Halsband - Mormors gamla


Måndag 8 oktober 2012 - ny vecka - status: Förkyld

Heej på er! :)

Kom precis hem från skolan. Stannade extra länge idag och pluggade lite fysik inför det härliga provet jag har om två veckor! ;) Nu väntar ännu lite mer plugg... För övrigt så har jag blivit förkyld nu och kan knappt andas. Så himla trevligt... Förstår inte varför jag aldrig kan bli frisk? :( Jag orkar inte mer. Sen gjorde jag sönder min kofta imorse också, så livet är inte på topp idag. Men nu måste jag plugga lite! Vi hörs senare! :)

(Förlåt för mitt extremt oklara inlägg)

Mina sociala vänner idag på lunchen... ;)


Jag och Becca just nu...

Snart är det SOLSIDAN!!! ;)


Bad

Lite kvalitetstid med mig själv! ;) Helt klart välbehövligt, dock blev det lite för varmt i vattnet så jag höll på att koka över och bli en röd kräfta haha! Men det var värt det! :)


List

Är du:

1. Är du singel? - Ja
2. Är du lycklig? Oftast
3. Är du uttråkad? Nästan aldrig
4. Är du ledsen? Inte just nu
5. Är du italienare? Nej
6. Är du gravid? Nej
7. Är du full? Nej 
8. Är du en cooling? Alltid! ;)
9. Är du från Irland? Nej

Kärlek


1. Tror du på kärlek vid första ögonkastet?  Ja det gör jag nog...
2. Har du nånsin blivit sårad? Ja 
3. Har du nånsin tänkt på en och samma kille flera gånger under natten innan du somnade? 
Yes..
4. Har du gillat en kille utan att berätta det för honom? 
Jaaa det har jag nog..
5. Har du haft en hemlig beundrare? Nej inte vad jag vet!
6. Är du kär? Inte just nu
7. Vill du gifta dig i framtiden? Såklart! :)

10 saker två alternativ


1. Kärlek eller lust? Kärlek
2. Hår eller ögon? Ögon
3. Katt eller hund? Hund
4. Några få bästa vänner eller flertalet ”vanliga” kompisar? Bästa vänner
5. TV eller Internet? Internet
6. Coca-cola eller Pepsi? Coca-cola
7. Vild utekväll eller en romantisk hemmakväll? Båda
8. Pengar eller lycka? Lycka
9. Dag eller natt? Dag
10. MSN eller mobil? Haha mobil



10 ”Har du nånsin…”

1. Blivit påtagen när du försökte smita hemifrån? Nej
2. Brutit ett ben? Nej (men fått en spricka i ett)
3. Gjort nåt du ångrar? Ja 
4. Hoppat Bungee Jump?  Inte än, men åh vad jag vill pröva!! ;)
5. Ljugit för någon du tycker om? Inget betydande
6. Ätit en hel tårta? Nej, men det måste jag göra någon gång haha!
7. Gjort bort dig offentligt? Yes, gör jag ofta, typ dagligen! ;)
8. Önskat att du kunde flyga? - JA!
9. Gråtit när ett husdjur dog? Inget har dött
10. Velat försvinna? Ja

 skit

Vad såg du på tv sist? Komissarie Späck
Vems blogg läste du sist? Linneas
Vad åt du sist? Frukost, film med bär, frukt + en macka
Vem pratade du med sist? Syrran
Vem ringde du sist? Paula
Vem messade du sist? Micke
Vad läste du sist?  Denna fråga haha
Vem pussade du sist? Som kärlek eller kompis? ;)
Vem kramde du sist? Becca <3
Vad köpte du sist? Mat & en mascara :P

 

Min nya "vägg"

Jag har ju totalt glömt bort att visa min nya favorit vägg! Så fort jag tittar på den blir jag så himla glad! :D Jag har ju så många fina kort som ligger i min dator och jag kände att jag ville göra någonting med dem. Sagt och gjort valde jag ca 30 bilder och beställde dem som vanliga kort. När jag sedan fått hämta ut dem satte jag upp dem på min garderob på sidan. Nu ser jag den varje gång jag går upp på morgonen, varje gång jag går in i mitt rum och den gör mig så lycklig <3

Jag vill att ni ska veta att mina vänner är det bästa som hänt mig och jag älskar dem, varenda en av er, av hela mitt hjärta. Tack för att ni finns! Ni är min värld!

Ska ta några bättre bilder, men här har ni! (Undrar ni över texten är det en text Becca har skrivit till mig. Jag brukar läsa den ibland och varje gång jag gör det förstår jag vilken fantastisk bästa vän jag har! <3)



Söndag 7 oktober 2012

Godmorgon!

Vaknade för ungefär 20 minuter sedan och nu ska jag gå upp och börja plugga. Detta måste bli en produktiv dag då jag har mycket i skolan nu och sedan har jag varit sjuk totalt 3,5 dagar så det är lite att ta igen. :) Men jag tror nog att det ska gå bra! :) Sedan ska jag ta ett bubbelbad (det gjorde jag inte igår) vilket jag ser fram emot. ;) Slutsatsen av detta är att bloggningen kommer bli lite si och så tyvärr, men jag ska göra mitt bästa för att uppdatera. Ha en härlig söndag så hörs vi!

Gjorde min dag igår :D


Min bästis

Jupp här ska ni få lära känna min bästa vän lite mer! ;)

Hon har nämligen börjat med en sak som hon kallar Dagens humor vilket går ut på att hon skickar bilder till mig och skriver kommentarer om bilderna! ;) Det är jätteroligt haha! Och jaaaa det är sån här humor vi har och det är därför we're meant to be! ;)


<3

Du vet hur mycket jag tycker om DIG va? Inget mig utan dig! <3




Dinner...

...framför teven! Precis vad jag behöver! :)


En rosa bubbla

Vill ni veta en sak jag ofta tänker på? Jag tänker ofta på hur ni bloggläsare ser på bloggare.

För det är ju så att när man läser någons blogg så bildar man sig en uppfattning om den människan utifrån vad man läser om henne/honom. De flesta bloggare målar upp sina liv som en dans på rosor där det händer massa häftiga grejer hela tiden.Allt för att göra er intresserade av deras liv. Bitarna där man mår skit, har haft en dålig dag, skar sig i fingret, bröt ihop över allt man ska hinna med, när tårarna rinner och allt känns hopplöst. De är saker som aldrig tas med.

Varför kan man undra. Är det för privat? Inget man vill skriva om? Eller är det bara för att man inte vill visa sig svag? För trots allt så är även bloggare helt vanliga människor med samma känslor som dig, dig och dig!

Jag tror att den främsta anledningen är att man helt enkelt tycker att det är privat och man vill inte visa dem "sämre" sidan av sig själv; vilket jag tycker är synd, för alla har den. Men tack vare att många bloggare inte vill visa upp den så får folk uppfattningen om att bloggarnas liv är perfekta och deras egna inte räcker till. Man strävar efter det där perfekta livet som inte finns.

Sen behöver man självklart inte sitta och berätta i detalj hur dåligt man mår över något som har hänt, men jag tycker i alla fall att man kan visa att man har en dålig dag. Jag vet själv att jag kan må skit; men på bloggen är allting sååååå bra! Provocerande jag vet! Men jag vet också att det som händer i era huvuden då är att ni blir avundsjuka, för mitt liv verkar så himla lätt. ;) Ett ständigt spel det här! Men samtidigt vill jag visa er att mitt liv inte är sådär lätt som det kanske kan verka och jag ska bli bättre på att visa på hur saker verkligen är, även om ni bara får se en tiondel av verkligheten. För jag är faktiskt bara en helt vanlig människa. ;)

Eller tror ni att jag lever i en rosa bubbla? ;)

 


Promenad

Underbart väder! Tror nästan att jag blev lite solbränd haha! ;)




Lördag 6 oktober 2012

Heej på er fina människor!

Lördag idag. Härligt med helg! :) Jag känner mig fortfarande inte helt tiptop så jag ska bara vara hemma och ta det lugnt idag. Har planerat att gå en promenad för att få lite frisk luft, sen tänkte jag ta ett bubbelbad, trycka i mig diverse läkemedel och massa vitaminer. Om jag orkar ska jag även plugga lite. :)

Sen ska jag självklart uppdatera bloggen och kompensera för min frånvaro igår! Så håll utkik... ;)


Vatten

Heeej på er! :)

Nu sitter jag och kollar på film med bästa Johanna och Micke!
Filmen började ganska ovanligt! ;)
Nu ska vi fortsätta kolla! Vi hörs sen! Puss!


I'm fine

Idag mår jag så jävla bra! Kanske inte fysiskt men psykiskt. Har haft en underbar dag i skolan (hehe) och det var riktigt skönt att komma tillbaka. :) Efter skolan var det sånglektion och det var nog bland det roligaste jag har gjort i mitt 17 åriga liv. :D Åkte och handlade lite och hämtade ut lite bilder efteråt. Ska visa vad jag gjort med dem! Det blev så fint! ;)

Nu har jag precis hoppat ur duschen, snart ska jag äta (kött mums!) och sen kommer två av mina fina vänner hit och kollar på film! :) Har laddat upp med skräckis + godis & chips!


Off

Jag ska gå och lägga mig nu! Imorgon blir det skola igen. Det ska blir riktigt skönt att komma tillbaka. Jag klarar inte av att sitta hemma och kolla på filmer och gråta som en barnunge haha! ;) Imorgon har jag även min första sånglektion. Spännande må jag säga! :D Nej! Dags att sova! Godnatt! :)

Min favorit vägg


Dagens

Dagens humör: Trött, galet uttråkad, men jag mår bättre! :)
Dagens hiss: Att jag mår bättre! ;)
Dagens diss: Att jag gråtit som ett litet barn till dem två filmerna jag sett idag haha!
Dagens film: Troja
Dagens låt: Don't you worry child
Dagens vill ha: En vinröd tröja
Dagens saknad: Min bästa kompis som jag inte träffat på 2 dagar (abstinens!)
Dagens knäppa: Att jag blev en vampyr! ;)
 
 

Ylva & Viggo

Foto: Jag | Modell(er): Ylva & Viggo | Kamera: Nikon D3100 | Objektiv: Nikkor 18-55 mm | Redigering: Jag
 
Att fota en häst är så extremt svårt haha! ;) Inte lätt när den ska ha öronen framåt och stå fint! :P Men vissa bilder tycker jag blev riktigt bra! Och Ylva om du kollar din mail har jag skickat bilderna till dig! ;)
 
 

Asså jag vill inte skrämma er eller nåt...

...men jag har blivit en vampyr! ;) HAHA!
 
 

Världens bästa ord i en mening


Ridning 30/9 - 2012 Ylva & Viggo

Hästinlägg var det här! ;)
 
Tänkte berätta lite kort om när jag följde med Ylva ut till hennes häst Viggo i söndags. Det var riktigt roligt och mysigt. Vi kom dit vid 11-12 och hämtade in Viggo från hagen. Dock visade det sig att han hade tappat en framsko, så vi kunde tyvärr inte rida honom. :( Vi tog helt enkelt bara hand om honom och borstade honom, mös och fotade lite. :)
 
Dock fanns det en annan häst där som hette något jag inte kommer ihåg, men kallades för Timpan. Han var jättesöt och riktigt fin. Så det slutade helt enkelt med att vi red honom. :) Han kunde både piaff, passage och spansk skritt så med Ylvas hjälp från marken fick jag pröva det. Passage var svårt, för det är en sådan hårfin gräns att samla upp tillräckligt mycket, och driva på lagom mycket samtidigt. Oftast blev det för mycket hand eller för mycket skänkel. Piaff var ännu svårare då det handlar om att få hästen att stå stilla och trampa på stället. Det lyckades jag knappt med. Det finns lite passage med på videon nedan, men det var inte den bästa gången. ;) Men jag måste säga att rida passage kan vara bland det häftigaste jag gjort. Det var en cool känsla! 
 
Ska lägga upp bilderna på Ylva och Viggo också, men det får bli i ett annat inlägg. :) Tack för att jag fick följa med Ylvis! :D
 
 
 
 

Godnatt

Nån som vill bada...? ;)


Blod?

Haha jag måste lägga upp den här bilden! Såhär såg mina händer ut efter blodprovet. Ser ni vilken arm jag tagit blod ut? (Kan tipsa om att det är högra på bilden. ;) ) Men visst syns det tydligt? Den är ju i en helt annan nyans! Blålila typ! ;)


I fucking made it

Jag har gjort det!

Jag har tagit ett blodprov!!! Kan ni förstå det? För jag kan inte det haha! ;) Mina föräldrar ville att jag skulle kolla upp mina blodvärden så jag hade inget val. Såhär gick det till i mitt huvud:

*Sitter på moppen och kör!*
Okej asså nu är jag lite nervös. Eller asså jag är nog ganska nervös eftersom jag skakar i hela kroppen. Ja då var jag framme då. *går in*
Ehh... Var ska jag?
Ursäkta, var tar man en nummerlapp?
Ska du till labbet?
Eh... Nää jag ska ta prover!
Ja då ska du till labbet! Gå en bit fram så ser du nummerlapparna!
Okej tack!
*går en bit fram, tar en nummerlapp och sätter sig på en stol!*
Upp med mobilen. Jag måste smsa någon! Men jag ska inte berätta nåt för någon. Men jag måste lugna ner mig!
Nummer 62!
Panik det är ju jaaaaag!
*Går lydigt in efter doktorn*

Hej!
Hej! Äter du någon blablabla medicin?
Ehhh nej det gör jag inte!
Åh okej! Men då kan du sätta dig här så ska jag ta lite blod ur din arm!
Paaanik! Jag vill gå härifrån!
Ja men absolut!
Kan jag få se båda dina armar?
Självklart!
*sträcker fram armarna*
Åh du har en jättefin ven i din vänstra arm! Den tar vi! *blir exalterad*
Okej! Asså jag har aldrig tagit ett blodprov förut hehe... Gör det ont?
*Ler* Nej absolut inte! Det känns som ett knappnålsstick!
*Tvättar armen*
Här har jag ångest!
Okej, men jag tänker inte titta!
Åh... Okej!
*Radar upp fyra rör på bordet i olika färger, tar fram den tjockaste sprutnålen jag sett*
Jag tittar bort och hoppas på att jag inte dör!
*Sticker in nålen i armen*
Okej det gör lite ont, andas Madde, andas!
Gör det ont?
Ja lite! Svårt att prata när man måste fokusera på att andas, sitta stilla och tänka på något helt annat.
Okej men det blir inte värre än såhär!
Andas.
Vad bra!
I detta ögonblick ser jag Johannas chokladboll framför mig som hon lovat mig om jag inte börjar gråta! ;) Nytt hopp tänds!
Gör det ont?
Ja, samma som förut ungefär!
Ja det gör ont!!! Andas!
Okej! Bara ett rör till!
*Jag tittar ner på armen i 3 sekunder och ser mitt blod + 3 rör fulla med mitt blod! Tittar snabbt bort*
Så då var vi klara!
Tack gode gud!
*Fortfarande med nålen i armen*
Håll här! *får en tuss placerade på hålet och så dras nålen ut, tejpbit sätts på!
Känner mig lite snurrig och skakig! Men jag klarade det! Jag gjorde faktiskt det!
Doktorn hör av sig! Vila armen i en halvtimme nu så slipper du få blod på kläderna!
Åh okej, tack!
Blod på kläderna?! Armen gör lite ont nu! Måste fota och skicka till typ alla jag känner! JAG HAR TAGIT ETT BLODPROV! (Och så farligt var det faktiskt inte!)
*Kör moppen hem med extrem försiktighet för att inte få blod på kläderna haha! ;)*

Så gick det till när jag tog mitt första blodprov! Jag tyckte det gick rätt så bra! Armen gör fortfarande lite ont, men jag överlevde och jag svimmade inte! I'm proud! Det ska bli gott med en chokladboll Johanna! ;) Haha!




Redovisning ettorna - del 3

Kommer ni ihåg redovisningen jag höll för ett tag sedan?
Det var en redovisning som handlade om ettan på gymnasiet, hur man ska tänka, plugga osv... Jag höll den tillsammans med Johanna och Rebecca inför alla ettor som går natur på vår skola. Det var roligt & lärorikt. :) Tänkte att jag skulle dela med mig av den här redovisningen, just på grund av att inte bara "ettor" kan använda allt vi tog upp, utan alla kan faktiskt ha användning för det. Så jag delar upp det i några olika delar! ;) Del ett och två är redan publicerad. 
 
Idag handlar det om vad jag gjorde för fel när jag började gymnasiet.
 
Mitt misstag från förra året:
 

Mitt största misstag från förra året var att jag satte alldeles för mycket press på mig själv (något som jag ofta gör), vilket gjorde att allt blev extremt stressigt = jag mådde dåligt. Jag stressade så mycket över skolan, betygen, tyckte det gick dåligt (kan bero på att jag pluggade för lite och var för lat) och allt blev bara svårt och jobbigt! Sen följde jag knappt något av dem "tips" jag tidigare skrev om vilket gjorde plugget mycket svårare, mycket jobbigare och mycket tråkigare. Jag hade ingen motivation. Men nu har jag förstått hur viktigt det är; och hur stor betydelse det har, så nu försöker jag verkligen följa ”tipsen” så mycket jag bara kan. Och tro det eller ej, men det har faktiskt underlättat min pluggning nåt enormt! :)

 


Onsdag 3 oktober 2012, status: Sjuk

Heeej på er! :)

Startade dagen stark med en sovmorgon till 10.00 (vilket innebär att jag sovit tolv timmar!!). Nästa steg var att jag tog mig upp ur sängen, och åt frukost i typ en timme haha! Sen in i duschen, lyssna på musik (bland det bästa jag vet är att duscha när man kan ha sjukt hög musik på, man måste oftast vara ensam hemma då! ;)) och nu sitter jag här och har gjort liiite plugg! Ska snart krypa ner och vila lite! :)

Hoppas eran dag rullar på och att ni är friska! :)

Mycket fin bild på mig tagen för 30 sekunder sedan:


Vecka 40

 
Såhär ser min vecka ut nu! Fick ta bort massa grejer på grund av att jag är sjuk. Men det gör ingenting! Har inget som är livsviktigt inbokat. :) Prioriteringen är att bli frisk. :) Det får helt enkelt bli en riktigt vilovecka då jag kanske kan lyckas få ihop lite saker i mitt liv som varit lite oklara. INGEN TRÄNING ÖVERHUVUDTAGET! Det är det jag måste gå efter och sen äta massa frukt så att jag får i mig mycket vitaminer. Till nästa vecka är jag förhoppningsvis back on track får vi hoppas. :)
 
Och på fredag ska jag på min första sånglektion här i mitt liv! :D Det ska verkligen bli riktigt roligt och jag är extremt taggad! Önska mig lycka till! ;)
 
 

Ta hand om dig själv

 
Under de senaste två veckorna har jag fått uppleva något jag aldrig vill uppleva igen. Det jag har genomgått dem senaste 5 dagar har inte varit roligt. Jag har känt mig helt död i hela kroppen, totalt utmattad. Huvudet har dunkat, febern har stigit och hals + öron har tävlat om vem som kunde göra ondast. Jag har varit pigg i huvudet, men hela kroppen har bokstavligt talat skrikit NEEEEJ! 
 
Nu vet jag att flera tänker; "Men varför har du inte bara varit hemma från skolan...?"
Och ja det har ni helt rätt i, för det är vad jag borde varit. Men riktigt så lätt har det ändå inte varit, eftersom jag själv inte riktigt förstått hur dåligt jag mått. (Eller egentligen har jag nog förstått men inte velat inse det...) Vad detta leder till är ju att jag bara går och drar ut på det hela, jag får må dåligt under en längre tid. Men nu är det slut med det! 
 
Jag tror att dem flesta av oss någon gång känt såhär. Man mår dåligt men man tror att kroppen ska orka och då struntar man helt enkelt i vad man känner. Det var precis det jag gjorde. Jag lyssnade inte på min egen kropp och nu sitter jag här sjuk, tack vare att jag fortsatte göra saker när min kropp sa ifrån. 

Så det jag ville få fram i detta röriga inlägg var att det är så extremt viktigt att lyssna på sin kropp. Jag har lärt mig en läxa nu och oavsett vad jag har inbokat när min kropp säger ifrån framöver kommer jag lyssna på den. För det ÄR inte värt att gå runt och må såhär; tro mig! 38 graders feber i skolan är ingen hit... Jag tänker inte ens försöka låtsas att jag mår bra nu, för det gör jag inte. Så nu ska jag bädda ner mig i sängen och VILA så att jag blir frisk! Vi hörs snart igen! :)
 
 
Ta hand om dig själv och din egen kropp; för du har bara en enda. 
 
 
 

Gilla gilla gilla

 
 
Tycker att ni ska trycka HÄR och sedan GILLA! ;) För ni har väl inte missat att bloggen finns på facebook också...? 
 
 

H a p p y

Jag är såååå glad! :D
Jag slapp ta det där blodprovet! Helt underbart! Det räckte med att hon kollade öron, hals, lungor och hjärta. Dock fick jag reda på att jag har en ordentligt virusinfektion i min kropp och jag måste stanna hemma tills jag själv känner att jag är helt frisk. Och det ska jag göra nu! :) Även om jag missar mycket i skolan så får jag ta det, för jag kan inte gå runt med feber i skolan (vilket jag gjort idag hehe)! Imorgon stannar jag hemma och vilar upp mig. Ingen ridning blir det heller. Det är inte värt att må såhär dåligt! "Firar" med lite godis! ;)


@ the doctor

Sitter hos doktorn nu.. Två minuter kvar tills jag ska gå in. Jag har panik! Men jag får se det positivt, jag kanske inte ens behöver ta ett blodprov! :D Vi hörs snart igen...


Outfit a la Sicilien 7

Här kommer den absolut sista outfiten från Sicilien.
Sista kvällen var riktigt varm och jag ville ha på mig så lite kläder som möjligt! Då valde jag min blåa franströja, de vita shortsen och sen matchade jag det med blåa fjäderörhängen i samma färg som tröjan och blå ögonskugga. Matchy matchy! ;)
Franströja - H&M | Bandeau - Cubus | Shorts - Kappahl | Klocka - Jetset | Örhängen - Ur&Penn

Over and out

Doktorn imorgon... Förmodligen mitt livs första blodprov och jag är livrädd... Jag lär ju svimma eller något sånt fint. Om ni vill se hur det ser ut i mitt huvud ser det ut såhär just nu:

Okej, blodprov, hur farligt kan det vara...?
Jag borde verkligen lägga mig nu!
Är nålen lång? Gör det ont? Tänk om han/hon träffar fel...
Jag kommer svimma.
Det vore gott att äta något nu, typ vindrutor...? Men jag har borstat tänderna...
Jag har ont i huvudet, borde nog ta en Ipren.
Har jag gjort allt jag borde göra idag? Nej det har jag inte!!!
Orkar inte bry mig, gör det imorgon!
Jag är trött!
Jag är nervös inför imorgon!
Undra om jag orkar gå till skolan imorgon?!
Nej nu ska jag sova!

Godnatt bloggen! ;)

Blååååbär!


Svar på frågestund

Hur ser ditt rum ut? (Visa gärna bild) 
Mitt rum är mysigt hihi! Nej men mitt rum har temat svart och vitt. Tycker det är färger som funkar grymt tillsammans och det håller i längden (man tröttnar inte). Sedan finns det mycket grejer överallt hehe, och jag borde ta tag i det och städa, men det är ingen prioritering. Jag lever i kaos! ;) Lite bilder på mitt rum (skrivbordet ÄR kaos... ;))
 
 
Vilken stil kommer du satsa på i höst? 
Oj vilken svår fråga... Jag vet inte haha! Jag kommer köra på gult och vinrött en del tror jag! Och även lite päls. Men sen kör jag på min vanliga, egna stil. Jag är väl ingen trend-följare direkt! ;) Men vad det gäller skor blir det mycket svart med klack. :) (Läs längre svar nedan)

Bästa köp du gjort? 
Mitt bästa köp.. Hm... Det måste nog vara mitt gymkort! ;)

Vilken tandkräm använder du? 
Pepsodent White System (I love it!)

Bästa peppknep? 
Var alltid dig själv och stå upp för vad du tycker! Låt ingen trycka ner dig, kämpa för det du tycker är rätt! 
 

En hemlighet om dig själv...?  
Jag tycker att fiskbullar i hummersås är det godaste som finns! Inget slår fiskbullar ;)

Vilka olika iPhone-skal har du?
Dessa:
 
Vilken kille tycker du är snyggast på din skola? Om du får välja tre stycken!  
Jag vet inte haha! Sen vill jag inte skriva ut namn på folk som inte är med på det så jag skriver första bokstaven då, är det okej? ;) C, L & S

Är du singel...? 
Yes I am! ;)

Kan inte du berätta lite om höstens trender och vad du kommer satsa på? 
Självklart kan jag det! :D De främsta trenderna i höst är:
- "Overzize", alltså att det ska vara stort och pösigt, byxor, tröjar, jackor, mössor, halsdukar: You name it! ;) 
- Glitter! Allt ska glittra och vara blingbling. Paljetter is the shit i höst alltså! 
- Den så kallade Girlpower trenden är den tredje. Kostym, kavaj, snygga blusar och lite business women är det som gäller! :) GIRLPOWER!
- Djurmönster, leopard, tiger, ormskinn osv... Det djuret som kommer synas mest i höst är dock leoparden. ;)
- Fuskpäls, håller i sig även i år. Mysigt och varmt! 
- Weekend väskan syntes mycket på modevisningarna så den är definitivt grym i höst!
- Vilda western inspirerade kläder är även något som ska vara inne i höst.
- Höga stövlar; alltså stövlar med höga skaft (gärna över knäna) i alla olika färger passar bra på fötterna i höst! :D
- Ett skärp i midjan (oavsett plagg) är grymt i höst. Så dra åt i midjan! ;)
- Mönster, gärna överdrivna sådana sitter snyggt på kroppen. 
- Höga halskragar, bra när det är lite kallt. 
- Höstens it material är helt klart sammet. Både på skor, byxor och toppar! 
- Dem främsta färgerna i höst är gul, orange och röd. Eldens färger som dem så fint kallas! ;)
- Sist men inte minst har vi spets. Kanske inte det bästa i kalla dagar, men sjukt snyggt! 
 
Jag är (som sagt) ingen som slaviskt följer trender, dock tycker jag självklart att det är kul att ha koll och ta inspiration ifrån. Men jag springer inte iväg till närmsta klädesaffär och köper ett plagg ur varje "trend" bara för att. ;) Dem trender jag kommer satsa på i höst (om jag ska välja några ovan) är främst glitter (jag älskar glitter!), lite girlpower såklart, djurmönster, fuskpälsen, höga stövlar, skärp i midjan (mums), färgerna gul, orange & vinröd och jag får se om jag lyckas få in lite spets. Jag hoppas jag lyckas få ihop lite av det här i mina outfits! ;)

Var har du köpt dina färgglada tights? De är så sjukt snygga!  
 
Vet inte vilka du menar, men dem till vänster är från Lager 157 och dem till höger är från H&M. Tack! :D

Dina bästa sminktips? Tycker du lyckas få det så naturligt! 
Vad söt du är tack! Jag är ju absolut sämst på smink haha... Men jag använder bara mascara, ögonbrynspenna och concealer under ögon (man ser betydligt piggare ut :P). Men att låta hyn vara tror jag är ett bra knep om det ska se naturligt ut, för ja, det blir ju naturligt haha! Sov alltid utan smink, smörj huden med fuktgivande kräm varje kväll och le alltid! Det sistnämnda är det bästa sminktipset av alla. För det finaste "sminket" du någonsin kan bära är ditt eget leende. Klyschigt, men sant! Så smile! :D

Kram från ett stort bloggfan :D 
Kram på dig! :D
 
Hej! Jag undrar om inte du skulle kunna skriva flera pepp-texter (eller vad man ska kalla det) för du är väldigt inspirerande! 
Ja, när vi väl är inne på det ämnet undrar jag om du skulle kunna tänka dig att arbeta som författare i framtiden? 
Tack (grym blogg btw!)

Hej på dig! Jo men självklart kan jag göra det! Jag tycker det är jätteroligt (när man har något bra att skriva om) så det ska nog kunna fixas. Tack så mycket! :)
Hm... Jag vet inte! Det vore riktigt kul att få skriva en egen bok, så jag kanske gör det. Vi får se! ;) (Jag har faktiskt skrivit en bok redan, för hand, den handlar om min vardag, mina vänner, mina problem osv... Dock är jag den enda som får läsa den haha! Så hemlig är den! ;))
Tack så mycket! :D
 
Beskriv din absoluta drömmåltid + vilka som är med (typ Chace Crawford skulle jag inte ha nåt emot)  trerätters måste det vara och låt oss säga... Tre gäster? Puss fina du!

Åh vad svårt haha! (Chace Crawford är garanterat en av jordens snyggaste människor så han platsar lätt) Tre gäster... Okej! Jag skulle vilja äta middag med Chace Crawford, Justin Bieber och Zayn Malik. Chace för att han är så snygg, alltid trevligt hehe! Justin skulle jag vilja träffa för att se om han verkligen är sådär trevlig som han verkar och Zayn för att han sjunger så bra och lär man känna honom kan man ju lära känna flera i One Direction. ;) Vi skulle äta någonstans med ett rum för bara oss fyra. Maten skulle vara toast med skagenröra till förrätt, en köttbit med potatisgratäng till varmrätt och till efterrätt skulle det vara parafi med färska bär. Sen efter middagen skulle vi göra något kul! Vill du joina eller? ;) Puss på dig!!
 
Hej! 
Tja! 
Åh vilken fin blogg! 
Tack du! 
Jag saknar dig! 
Haha jag saknar dig också! Men vi ses snart ju! ;)
Hur många tår har du? 
Eh... 12,5? Nej jag tror jag har 10 asså! Ska räkna snart! ;)
Nej men seriöst,
Haha 
vad är det roligaste du vet? 
Det roligaste jag vet är att hänga med dig! :D
Vad tycker du om blinddates, hahahaha; asså lol (så internt (stavas det så? )) 
HAHA! Jag tycker det är sjukt roligt, framför allt när människorna är trevliga! ;) Haha ja det stavas så! :P
Puss på dig fina människa! <3
Puss på dig med bästis!<3
 
- Din favoritfrukost? 
Fil med bär, frukt och russin! Mums! Sen en macka med prickigkorv och ett glas färskpressat apelsinjuice. Kan inte bli mycket bättre! ;)
 

- Drömyrke? 
Jag vill jobba med människor! Men ett drömyrke vore professionell föreläsare, bloggare, ha ett eget kläd och skomärke, modella lite spontant ibland, vara VD för ett företag och projektledare. Hur jag ska lyckas och hinna med allt är en annan fråga! ;)
 
- Favoritlåt ALLA kategorier? 
Min favoritlåt ALLA kategorier är lätt "Ta mig till havet" med Peter Lundblad. Jag har så många fina minnen med den låten. 

- Bästa semestern någonsin? 
OJ! Jag har varit på så många grymma semestrar. Men om jag får välja en enda så måste det nog bli när jag var och seglade i Kroatien. Jag säger: Segelbåt, vänner, delfiner och turkost vatten, det räcker! ;)
 

- Är du hemma i jul eller ska du också bort?  
Jag är hemma ett tag, men jag kommer vara borta också. :(

- Favoritdag i veckan? 
För ett tag sedan skulle jag sagt fredag/lördag men just nu gillar jag faktiskt onsdagar. :P Men jag säger ändå lördag för det är helg och frihet. :P

- Din absoluta favoritblogg? 
Min egen & www.teamnyman.se såklart! ;) Nej men helt ärligt är det nog Linn Olsson's. :)

- Du är bäst!  
- DU ÄR BÄST!
PUSS <3
PUSS PÅ DIG! <3
 
 

It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop

Fotograf: Amanda | Modell: Jag | Redigering: Amanda
(Amandas blogg)

Måndagen 1 oktober 2012

Hej på er! :) 
 
Det är första oktober idag. Tiden går verkligen jättefort! 
Ny vecka, ny månad. Jag har spenderat dagen i skolan (någon som är förvånad?), dock mår jag fortfarande inte helt bra tyvärr. :( Imorgon har vi halv dag + friluftsdag som jag förmodligen kommer skippa. Åh jag vill bli frisk frisk frisk! Jag mår jättekonstigt. Jag är pigg precis som vanligt men hela kroppen är så svag. Jag borde nog gå till doktorn...
 
Ska försöka lägga mig i tid idag, men har tidsintällt 2 inlägg så att ni ska få något att läsa. Bland annat svaren på frågestunden! :) Så enjoy that så hörs vi någon gång! 
 

Madde presenterar Gustaf...

Jag & Gustaf juni 2012

 

Hallå där! Gustaf här. Jag är en 17-årig kille som går ekonomi på Åva gymnasium i Täby. Jag är väldigt kreativ av mig. Jag spelar musik, målar och främst av allt: Fotograferar! ;)wink Förutom mina estetiska intressen gillar jag även språk och att umgås med kompisar. Hur jag och Madde träffades sträcker sig långt bak i tiden, ända till då vi gick på 6-års. Kommer ihåg då vi var värdar för en show, och vi hade guldhattar på oss och kände oss så stolta haha! Sedan blev vi ju båda framröstade som snällaste killen respektive tjejen, o det måste ha betytt att vi hade den bästa vänskapen någonsin! Nuförtiden tycker jag att vi borde ses oftare!

 

Jag är en trogen följare av Maddes blogg. Jag studerar fotografisk bild i skolan och brukar besöka bloggen för lite inspiration. Själv har jag en fotoblogg, fast ingen riktig "blogg"-blogg. Så kort sagt: nee.

 

Förhållande? Ja! Jag är tillsammans med en tjej som heter Isabelle, hon går också på Åva. Tänker inte avslöja för mycket nu hehe tongue:P

 

Mitt bästa minne med Madde, och något som jag alltid kommer minnas tillbaka med ett leende, är alla de gånger vi lekte vantkull. För er som inte vet vad det är: Det e ett spel som jag, Madde och min syrra Hanna kom på, som gick ut på att man skulle kasta en boll av två fingervantar på de andra. Som kull, fast med en vantboll alltså! Vi sprang runt o runt, o det slutade alltid med att vi låg på golvet alla tre och skrattade. Det e svårt att bara välja ut ett bra minne med Madde. Guldhattsshowen, när vi röstades fram som snällaste kille/tjej och när vi lekte igelkottar är alla rätt så episka minnen! Det är verkligen kul att ha en barndomsvän, som man kan träffa och ha riktigt kul med, någon som man känt så länge att man kan sitta i timmar o bara skratta med. Vi är awesome! :D

 

/Gustaf