Sleeptime

Det blev en väldans massa blogginlägg idag hihi! ;)

Nu ligger jag i sängen för att sova. Vi får se om jag går till skolan imorgon. Det beror på hur jag mår. :) Vi hörs imorgon! Sov gott!
Mitt "kvällsmål"...


Kroppssmycke

Igår klickade jag hem den här snyggingen lite halvspontant sådär. Tröst-shopping så att säga haha! ;)
Jag har spanat in den länge och kände att eftersom den var på rea så tänkte jag att då slår jag till. :) Visar den när den landar i brevlådan!


Våra "förebilder"

Vet ni vad? Jag har kommit fram till en sak som jag verkligen inte tolererar. Och det är vuxna människor som inte kan lyssna på ungdomar. Det gör mig helt galen. Jag menar bara för att jag är 17 år gammal och inte har levt hela mitt liv och inte har lika mycket "livserfarenhet" som vuxna människor så betyder väl inte det att jag bör behandlas som en 3-årig barnunge som inte vet hur man stavar sitt namn?
Men uppenbarligen finns det en del vuxna som anser att man ska göra det. Jag är en person som i frågasätter saker som jag tycker är fel. Jag vill inte dra mig undan, vända ryggen till och låtsas som att allt är okej när det inte är det. Sådan är inte jag som person. Jag vill ha ett svar och jag ställer frågan och jag lyssnar alltid på den jag talar med. Vi behöver självklart inte ha samma åsikt, men jag lyssnar ändå. Jag kan säga så mycket som att jag hade aldrig kunnat drömma om det bemötandet jag fick av dessa vuxna i denna situation. Trodde inte att det existerade.

Och ja, jag blev behandlad som en barnunge när jag hade åsikter om en sak. Jag fick inte prata till punkt, allt jag sa var tydligen fel och personerna i fråga tittade på mig med en blick som sa "Lilla gumman, nu är det såhär att vi vet mycket bättre än vad du gör i den här frågan." Åh det gör mig spyfärdig, uääääk!

Eftersom att vuxna har levt längre än vad jag som 17-åring har gjort borde det vara de som vet hur man lyssnar på andra, respekterar varandra och ger alla en chans eftersom de har varit i många fler sådana situationer än vad jag har varit. Men nej, tyvärr är det jag som ungdom, tonåring och som levt på denna jord i 17 och ett halvt år som vet hur man ska bete sig i en diskussion.
En del vuxna har nog aldrig lärt sig vad ordet respekt betyder och det skrämmer mig något fruktansvärt. Jag tänker i alla fall se till att jag lär mig och kommer ihåg det när jag blir "stor".

Det är vuxna människor vi barn och ungdomar ska se upp till och lära oss av. Ibland undrar jag om det inte borde vara tvärtom...



Hunter

Jag bjuder på den här bilden eftersom att jag inte mådde särskilt bra när den togs, men invigde i alla fall mina Hunterstövlar idag. :)

Linne - Hollister | Kofta - H&M | Jeans - Weekday (CM) | Hunters

 

 


Sommar

Mitt i min bitterhet fick jag lite spontan längtan efter sommaren och började kolla igenom sommarbilder, (dumt gjort) och hittade massa mysiga bilder. Nån mer än jag som vill ha sommar? 
Varning, titta inte om ni är alltför sugna ;)


Bästis ♥

 
 

Sjuk...

Som om inte allt vore nog just nu så har jag självklart gått och blivit sjuk också! (Nån som är förvånad?) Detta resulterade i att jag gick hem efter lunch med halsont. Nu ligger jag i sängen och har huvudvärk, fryser/svettas om vartannat, har ont i kroppen, mår illa och har troligtvis även feber. (Influensa nån?) Jag sov 2 timmar när jag kom hem och nu ska jag äta middag (om jag kan), trycka i mig Ipren och allt som kan förhindra det här och sen ligga i sängen och sova.
Vi hörs kanske sen! Jag är så bitter nu.


Åh livet leker...


Hockey

Tänkte bjuda på lite bilder från matchen jag var på i söndags med Johanna. Det blev typ enbart bilder på min barndomskompis och även målvakten i deras lag eftersom att det visade sig att vi gått i samma klass i ettan och tvåan. Båda två var helt klart grymma! ;)


I. Love. This. Picture.
Kamera: Nikon D3100  | Fotograf: Jag | Objektiv: Tamron 70-300 mm | Redigering: Jag

To much

Det känns verkligen som det var evigheter sedan jag bloggade vid en dator, även om fallet inte är sånt. 
 
Har ni haft en bra dag idag? Jag har haft en helt okej dag, ganska så tråkig om jag får säga det själv. Jag tror faktiskt att jag har en liten motivationssvacka just nu. Det är inte mycket som känns roligt. Jag vill bara sluta skolan, krypa upp i ett hörn av min säng och skita i allt annat. Men sånt är livet ibland och man får helt enkelt göra det bästa av situationen, typ boka in lite roliga grejer i helgen så att man har något att se fram emot. :) (Även om det inte hjälper i det här fallet.)
Jag känner bara att just nu är det väldigt mycket som händer i mitt liv, to many complicated things, för mycket att tänka på helt enkelt.  Det är klart att det kommer lösa sig, nån gång, förhoppningsvis snart. På ett eller annat sätt gör det alltid det. Det är tryggt att veta. 
 
Nu blev det här blogginlägget deeper than jag tänkte, men det får vara så. Nu tänkte jag och min huvudvärk krypa ner i sängen ett tag och glömma alla problem, i alla fall för en stund.
 

Bloggar SNART...


Djurgården-Södertälje (skulle upp 17.30)

Heeej på er! :)

Just nu sitter jag i bilen med Becca, hennes padre och hennes brorsas gudfar (jag har snart lärt mig hela släkten ;)). Vi är på väg ut till Södertälje för att titta på ishockey. Lite spontant sådär! ;) Det är match mellan Djurgården och Södertälje och jag hoppas självklart att Djurgården vinner!!!! Innan matchen börjar ska vi äta middag. Det blir en mysig break i vardagen och en belöning för provet idag. :) Vi hörs kanske senare! Annars får ni ha världens bästa kväll!

Beccas goda juice! ;)


Såhär startade min dag..


De svåraste valen i livet är de val man måste göra själv


Hockey

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Heeeej på er! :)
 
Ska göra ett snabbt inlägg nu innan jag ska sätta mig och plugga... Jag måste berätta om min helg sen också. Men det hinner jag inte höra nu. Igår kväll var jag & Johanna i alla fall och kollade på när min kompis spelade ishockey (snarare kollade jag ju på hela hans lag hehe...) ;) Det var riktigt roligt måste jag säga och de vann med 7-3 så en bra match helt enkelt. Finns inte så mycket mer att säga om det än så... Nu måste jag plugga (märks det att jag är lite stressad?) Vi hörs kanske senare.
 
 

Q/A - Bungyjump

Hur var det att hoppa bungeejump?

Ska jag vara helt ärlig så var det sjukt ballt!!!! Det går verkligen inte att förklara i ord hur det känns att kasta sig ut från en hög höjd och verkligen få känna på känslan hur det är att falla helt fritt. Helt galet, verkligen helt galet!

Var det läskigt?

Jag tyckte inte alls att det var läskigt. Jag var knappt nervös. Men det kan bero på att jag hade spelat upp det 250 gånger innan i mitt huvud, så jag var "redo" så att säga. Jag var i en annan värld när jag kom ut på bron... ;)

Är du höjdrädd?

Jaaaa! Jag är fruktansvärt höjdrädd, (vi snackar 5 meter upp typ...), men jag insåg att det bara satt i mitt huvud så tack vare hoppet så har den väl minskat liiiite. Men när jag hade hoppat och kommit upp igen + försvunnit ur mitt trans-läge så insåg jag hur högt det var och då blev jag jätterädd haha! När jag gick tillbaka genom gången så typ klamrade jag mig fast i räcket och hon som gick bakom mig skrattade och sa "She has just bungyjumped and now she's afraid!" Och jag nickade lite fint och hoppades att jag skulle komma in levande... ;)

Hur var det att hänga upp och ner och hur länge gjorde man det?

Det kändes en del i huvudet att hänga upp och ner, så det var lite äckligt. Det är svårt att beskriva, men det var typ som att någon satte sina händer och tryckte på huvudet. Man hänger upp och ner i ca en och en halv minut (där jag hoppade) så man hann inte tänka så mycket på det. :)

Skulle du göra det igen?

Helt ärligt så vet jag inte... Det beror nog lite på var och när, men nej jag är nog rätt nöjd nu faktiskt! :)

Funderar du helt ärligt på att hoppa fallskärm?

JA! Verkligen! Det måste jag göra någon gång! Kan tänka mig att det är extremt häftigt! ;)

Vad är din relation till adrenalin?

Jaaaduu... Adrenalin är min drog! ;) I love it! Men jag har nog inte gjort så mycket "adrenalinigt". :P

Kittlades det mycket i magen?

Lite, men betydligt mindre ön vad jag trodde.

Var det äckligt på väg upp, asså när du hängde i den där linan med killen?!

Jaaa! Jag tyckte uppvägen var äckligare än nedvägen haha! När man åker upp ser man ju verkligen hur högt det är och man kommer längre och längre ifrån marken. Jag blev helt skakis av det hehe...

Hur kom du på att du ville göra det?

Jag vet inte... Det har alltid varit något som tilltalat mig. Jag ville se om jag vågade, om jag klarade det trots att jag är höjdrädd och främst så verkade det vara så jävla coolt! Häftigaste grejen någonsin.
Sen när min pappa sa att vi skulle åka förbi det stället så tänkte jag; "Nu har jag chansen!" Det var lite nu eller aldrig

Vad var känslan på kanten?

Ingenting. Jag kände absolut ingenting. Jag var inte rädd, inte orolig, hann inte ens reflektera över vad jag höll på att göra. Jag ville bara göra det när jag kom fram, så jag skulle väl säga taggad! ;)

Och hur kan du frivilligt kasta dig ut?!

Jag är lite konstig... ;)


Pluggsession - let's do this


Söndag, å söndag

Klockan är 10.32 och jag har precis vaknat. Funderar på om jag ska gå upp och känner att det kan vara en bra idé.
Idag väntar biologiplugg inför mitt prov på tisdag och ikväll ska jag & Johanna på ishockeymatch! :D Så jävla taggad! Vi ska titta på när min barndomskompis spelar. Jag ska självklart ta med mig kameran. ;)
Vi hörs senare!
Bjuder på en yber-cool bild på min klocka! ;)



106 815

Hade tänkt blogga från den nya datorn, men den håller på att ladda över bilder och grejer så vågar inte röra den hehe... Kan meddela att jag har 106 815 bilder. Vet ni hur många bilder det är? :O Det är stört många!!

Nu ska jag fixa det sista i mitt rum och sen blir det middag hihi! Vi hörs senare! :)


Ny bebis!!!


Sydafrika - Dag 13, måndagen 7 januari

Denna dag inleddes med en sista hotellfrukost. Jag sa adjö till mina kära chokladpannkakor och all frukt. Snyft (jag blir lite sentimental här!)
Vi hade hela dagen på oss innan planet skulle gå så vi gick ner till Waterfront en sista gång och handlade lite, postade vykort och kollade på sjölejonen igen. Vi gick sedan på en utställning som heter Body Worlds. Där är det människor som donerat sina kroppar när de dött och organen har sedan behandlats så att de håller. Man får med andra ord se hur våra kroppar ser ut inuti. Allt från skelett till nervsystem till hud, muskler och lungor. Det var ballt men ganska äckligt. Jag hade en liten incident när jag kom fram till en gubbe som var kapad precis över bröstet och sen hade de delat honom i två så att man såg allt inuti (hjärna, tunga osv...) Jag kollade närmare på huden och ögonlocket. Jag började känna en svag känsla av illamående. Det var sjukt varmt därinne, trångt och mycket folk. Sen började allt flimra i vitt och jag såg inget... Då satte jag mig på en stol med huvudet mellan benen för att få blod i huvudet, men insåg att jag måste ut härifrån annars spyr eller svimmar jag. Så jag gick ut, drack vatten och sen in och kollade klart. Vi kan ju konstatera så mycket som att jag inte ska bli doktor. ;) Vi tog sedan en promenad i hamnen och tittade på båtar och åt lite "mellis". 

Efter det åt vi lunch på hotellet och sedan checkade vi ut. Taxin styrde mot flygplatsen och innan jag visste ordet av det satt vi på flygplanet igen...

 


Frukost

Godmorgon finisar! :D

Har ni sovit gott? Det har i alla fall jag gjort. Som ni kanske märkt har uppdateringen inte varit tiptop de senaste dagarna, men det har varit så himla mycket annat som tagit massa energi vilket gjort att jag helt enkelt inte haft ork att sätta mig vid datorn eller tagit upp mobilen och gjort bra inlägg. Men idag är jag back on track! ;)

Jag ska starta dagen med att fixa mitt rum, sätta upp min nya dator och sen även plugga lite biologi om jag orkar hehe... Vi har prov på tisdag.

Vi hörs senare! Bjuder på några bilder på min frukost. Bättre kommer från kameran sen! ;)


Blogginlägg på G...


Sydafrika - Dag 12, söndagen 6 januari

Den här dagen kommer jag komma ihåg länge i mitt liv. Den var både fruktansvärt jobbig, hemsk, intressant och glädjande. Vid 9-tiden (efter en hotellfrukost som blev mindre och mindre varje dag) så blev vi upphämtade av en chaufför som skulle köra oss runt i "förorterna" kring CT, eller snarare sagt i "kåkstäderna" eller "townships" som han sa. En kåkstad är en "stad" där människor bor extremt tätt ihop i typ skjul (de har byggt hus av vad de kan hitta). Det finns inget riktigt avlopp, inga riktiga toaletter (dass)... Vatten har de och även el i några av kåkstäderna. Det finns inga riktiga vägar mellan husen och de står fruktansvärt tätt ihop. I Kapstaden bor det nästan 5 miljoner människor. Vill ni veta hur många av dem som lever i kåkstäder? 2,1 miljoner... Det är som att hela Stockholms befolkning skulle bo i en kåkstad. Den största kåkstaden har 1 miljon invånare... En miljon!! Kåkstäderna har bildats genom apartheid systemet som infördes i Sydafrika i början av 1900-talet där man skiljde på olika människor, främst svarta och vita. De vita fick bo kvar i städerna och de svarta skulle ut ur framförallt distrikt 6 i CT och bort ut på landet. Därav byggde de små hus som de kunde bo i. När Nelson Mandela blev president så försvann apartheid (och de är ca 30 år sedan, inte länge sedan alls...) och han och hans parti försökte ordna upp landet igen. Den nya regeringen har fortsatt på det spåret och håller på att bygga små hus istället för skjul i kåkstäderna, men på grund av korruption (mutor) så går det långsamt. 

Vi började rundturen med att se på kåkstäderna utifrån. Chauffören/guiden berättade om de, massa fakta osv... Sedan körde vi in i den ena och så fick vi se husen på närmare håll. Det som förvånade mig mest var att inne i husen hade de tv-apparater och kylskåp. (Inte vad man förväntar sig direkt.) Dock är det ju fortfarande extremt små ytor, men för dem verkar inte husen vara det viktigaste. Alla hade så fina kläder på sig, vilket också var aningen oväntat. Dessutom såg många av dem glada ut vilket gjorde mig glad. :) De verkade på något sätt ha de bra även om de egentligen har det ganska dåligt. 
Ju mer vi åkte runt desto klarare blev det att kåkstäderna har ett eget samhälle. De har egna affärer, (frisörsalonger var populärt), de har kommit på många kreativa sätt att tjäna pengar på (en kille hade byggt en bro över floden där många gärna ville gå och för varje gång någon gick över fick de betala 50 pence), för allt handlar om pengar. De har en egen liten ekonomi som snurrar runt. Vid en del ställen hade de kött-stånd där de främst sålde kött. Och här snackar vi inga diskar med nedkylning, nej här slaktar de lammen på plats (ja jag såg döda lamm redo för att slaktas), det låg lammhuvuden utan skinn redo att stekas och inälvorna låg på grillarna, tillagade... Mitt i solen... Jag tror det dessutom var ca 2000 flugor som kalasade också! ;) Men för dem var det normalt. That's how they work. :)

Vidare åkte vi till en kyrka som låg i närheten. Det var ju söndag och gudstjänst. Jag måste säga såhär; jäääävlar vilket drag det var! De sjöng, dansade, publiken var med, ljudvolymen var sjukt hög och alla var glada och välkomnade det nya året som skulle bli "ett positivt år, med en bra attityd"! :) Som en stor gosspel kör typ. (Hade våra gudstjänster varit sådär hemma hade nog betydligt fler gått i kyrkan! :)) Det var riktigt coolt! Vi fick sedan åka vidare till ett lite "finare" kvarter med riktiga hus. Husen hade byggts på 1920-talet och från början hade arbetare bott där i "lägenheterna". Detta innebar 16 man på kanske 10-15 kvadratmeter... F r u k t a n s v ä r t ! Idag var det en familj i varje lägenhet och man hade egen toalett och dusch + två sovrum och en matsal. Vi fick komma in och titta och se hur det såg ut. Det första som slog emot en var lukten. Det luktade torkat kiss. Det andra var hur rummen såg ut. Jag trodde taket skulle falla ihop vilken sekund som helst. Slitet, halv förstört, ingen hållbarhet... Där bodde de! Och det var trots allt de bättre husen. 

Slutligen åkte vi in i en annan kåkstad och hälsade på en afrikansk doktor. En sån där som håller på med hokuspokus grejer ni vet. Han hade sitt tillhåll i en container och för att kunna utföra sin verksamhet behövde han ha döda djur. Så jag skojar inte när jag säger att det hängde kroppsdelar, skinn och grejer från döda djur överallt i containern... Och det luktade fruktansvärt! Guiden berättade att man gick dit om man var sjuk eller om man hade något problem så kunde doktorn berätta vad man kunde göra eller så blandade han ihop en dryck åt en och berättade när och hur mycket man skulle dricka av den. (Det var bl a fett från djur i dessa... Mer än så ville jag inte veta...) Jag fick nästan lite små panik där inne, men lyckades ändå ta två bilder som ni ser nedan. En på en hand och en på doktorn himself. Vem som helst kunde inte bli en sådan doktor utan det gick i släkten. 

Barnen i kåkstäderna lekte precis som alla andra barn. Kanske inte med varsin iPad i handen eller super exklusiva Barbie-dockor. Men de lekte. :) Guiden berättade att alla barn fick gå i skolan, men en del föräldrar hade inte råd att betala den obligatoriska skoluniformen, eller så behövde barnen helt enkelt arbeta för att stödja familjerna så alla gick inte i skolan. :( 

Jag tyckte det var väldigt intressant att få se det här. Det är hemskt, inte alls roligt samtidigt som jag på något sätt känner att det finns hopp och glädje i människorna som lever här. De har självklart svårt att jämföra med det liv som t ex många i Sverige lever idag, men jag som kan jämföra ser ju att det inte är ett enkelt liv som de lever. Jag har också förstått hur extremt bra jag har det. Jag får gå i skolan varje dag och jag får skolmat. Jag har massa onödiga saker jag inte alls behöver hehe och jag klagar ändå... Men det borde jag inte göra. Inte efter att ha sett hur alldeles för många människor lever i kåkstäderna runt Cape town. Apartheid systemet påstås kanske vara borta, även om svarta fortfarande lever med svarta i sina kåkstäder, färgade med färgade i sina och någon annan med sina och de vita lever inte i kåkstäder... Så det finns fortfarande en del att jobba på. Men det går framåt och det syns! :) Jag fick ett nytt mål i livet tack vare denna utflykt, men vad det är håller jag för mig själv.
Var nöjd med det du har. Det finns bra många människor som har det sämre. 

När vi kom hem från denna känslomässiga utflykt så åt vi lunch vid poolen och solade lite. :) Mot eftermiddagen drog vi oss till Water Front för lite shopping och sedan middag på "Greken" som vi kallade restaurangen. Det blev sole (fisk) för min del som avslutning på denna semester. Innan vi gick hem tittade vi på sjölejonen som bodde längst in i hamnen och sedan var det hem till hotellet för att packa. Imorgon var det dags att bege sig hemåt...

 
 

Sydafrika - Dag 11, lördag 5 januari

Denna dag (lika som igår) var extremt varm! Vi passade då på att åka till Table mountain (eller Taffelberget som man säger på svenska). Det är ett 1600 meter högt berg som ligger i Kapstaden som är ett av naturens sju underverk i världen. Detta på grund av att berget är helt platt ovanpå. (Jätteudda) Dock var utsikten amazing, vädret var tiptop och även om jag fick ful bränna av min klänning var det klart värt det. ;)

På eftermiddagen poolade vi lite igen och jag lyckades möjligen uppnå något som kan liknas vid en svag solbränna på framsidan av kroppen. (SCOOOORE!!) Efter poolen var det massage time och oj vad min kropp behövde det! Svenska massage i Sydafrika (haha ironi). Middagen åt vi i Water front och jag åt kodo/kodu, struts och springbock. Det var spännande. Struts har jag ätit förut och det är svingott (smakar typ entrecote), springbocken var god och kodun var jätteäcklig hehe... Den smakade bara konstigt. :P Innan middagen tog vi en runda i parisehjulet de har vid WF. (Vi kom fram till att det har varit mycket höjder på den här resan... ;)) Sen var det natti natti!

 


Torsdag 24 januari 2013

Godmorgon på er!

Jag sitter i skolan och väntar på att min lektion ska börja. (Vääääärt...)
Jag har nästan enbart tråkiga lektioner idag, (utom idrott men där ska vi spela basket och det är inte riktigt min grej hehe...), så hela skolbiten idag känns bara omotiverad.
Efter skolan så blir jag & Johanna upphämtade (lyx) och sen ska vi ut på äventyr! ;) Jag vet faktiskt inte riktigt vad vi ska göra, utom att det har med studentförberedelser att göra... :P Så det ska bli spännande. Ikväll blir det plugga och fixa. Vi hörs senare!


Onsdag 23 januari 2013

Haha vet ni? Det var ganska så roligt för jag tänkte precis när jag publicerat det förra inlägget att "den kommer säkert autocorrecta det till "historien" istället för "historian"" och kolla vad den gjorde. Haha... Nu vet ni i alla fall! ;)

Jag har precis krupit ner i sängen och ska strax släcka lampan och sova. Jag är trött och imorgon väntar en dag med skola, möte och plugg + lite annat som måste fixas. Men det ska faktiskt bli ganska mysigt kan jag tycka. Ska även försöka blogga. Jag har lite tankar jag skulle vilja förmedla. :)

I eftermiddags var jag i stallet och red. Jag hade Molly idag och det gick faktiskt ganska så bra. :) Efter ridlektionen fick jag ett trevligt hästrelaterat erbjudande som jag tror är perfekt för mig då det inte är någon press utan bara för det mesta mysa. :) Det passar perfekt som något nedstressande i det annars så hektiska liv jag brukar leva. Tell you later on! :)

Nu måste jag sova lite så att jag orkar med allt imorgon! Sov så gott!

Elvis hälsar ;)


Pics från historien idag med min bästis festis!


Sydafrika - Dag 10, fredag 4 januari

Idag hade vi en riktig utflykts dag! Vi lämnade hotellet vid 10-tiden och styrde mot Simon's town en bit utanför Cape Town. Där finns en liten park med pingviner som bor på stranden. (Haha det kändes så fel att se dem i den miljön). Vissa av de var riktigt roliga och ställde sig gärna framför kameran, medan andra höll sig lite i bakgrunden. De badade även i havet och var extremt roliga när de skulle skaka av sig vattnet! ;) Jag gillar pingviner! De är söta hehe!

 

Efter parken så åkte vi vidare till halvön där Cape point och Godahoppsudden ligger. Först var vi uppe på Cape point. Där finns det en fyr och man ser långt åt alla håll. Klart sevärt. (Kan ingen historia alls om Cape point.. utom att Atlanten och Indiska oceanen möts. De hade souvenirer med vatten från båda haven haha). Sedan så åkte vi ner till Godahoppsudden som tyvärr var ganska tråkig... Det var bara lite klippor och en skylt. Men det känns ändå värt att se den. :) Det var ganska så häftigt att stå där och tänka sig när skepp kom förbi där på 1500-talet och rundande udden. Att folk har åkt just där för extremt länge sen. Jag läste någonstans att det låg ca 600 vrak utanför på botten som har förlist!!! Dock vet jag inte under hur lång tid det är mätt, men ändå. 
Efter det åkte vi och åt lunch på en strutsfarm och sedan hem. På kvällen var vi på middag på "African Café". Det var en skitball restaurang där man fick traditionell afrikansk mat från olika delar av Afrika och sen hade de sång och dans med afrikanska låtar. Man fick även bli målad i ansiktet på afrikanskt vis och ni känner ju mig vid det här laget va? Barn in i själen ;) Like på den!

 


Jag älskar den här pingvinen hihi! 
 
 

Talika - Lipocils

Jag ska nu under de närmaste 28 dagarna pröva ett ögonfrans serum som bär namnet ni ser ovan. Jag tänkte inte använda smink samtidigt vilket innebär 28 sminkfria dagar (så skönt) och det känns inte som nåt problem heller eftersom jag inte sminkar mig så ofta längre. :) Spännande att se om det funkar. Jag återkommer med resultatet! ;)


Hollister

Här får ni en finfin ego-bild jag tog på mig själv när jag kom in från kylan. ;) Det är inte lätt att ta bra bilder när man inte har en personlig fotograf som är med en hela tiden så då får man helt enkelt göra det bästa av situationen! Haha! ;) Där ser ni även min nya jacka på också. Visst är den fin? :D


Frågor

Jag började på ett fråge-inlägg igår eftersom jag hade fått några frågor från när jag var borta på jullovet. Är det så att ni undrar över något så kommentera inlägget här så lägger jag till allt på mitt redan påbörjade inlägg. Ingen fråga är för dum! Ska försöka svara mitt bästa! ;)


Tisdagen 22 januari 2012

Hej på er!

Jag ska försöka skriva ett inlägg med mina totalt stelfrusna fingrar. Satan vad det är kallt ute idag! Imorse när jag gick hemifrån visade termometern -16, brr... I vilket fall är jag hemma från skolan nu och har en del plugg att ta tag i. Mysigt värre right? ;) Tror jag ska göra mig en kopp varmchoklad och ställa mig under lite rykande varmt vatten innan jag börjar hihi! Jag är på extremt bra humör idag! :D Ska försöka att bli klar med plugget lite i tid så att jag hinner ringa någon rolig människa i kväll och även börja kolla på lite saker inför våren 2014 projekt, för ni vet väl vad jag gör då? ;)

Hihi jag var felkälla på dagens fysik experiment... ;)


Sydafrika - Dag 9, torsdag 3 januari

Även denna dag var det resdag och denna gång styrde vi mot Cape town. Först gick vi dock runt lite i byn där vi bodde och tittade på omgivningarna, sedan åkte vi förbi en liten stad (mer en by) vars namn var något på F... Franschhok eller nåt hehe... Det var verkligen en mysig och charmig by. :) Runt om låg självklart massa vingårdar. Vi stannade vid en av de för att titta och vid några till för att få bord för att ta en lunch (men det var fullbokat på alla)?! Dock tog vi en sista chansning vid en och där fick vi ett bord. Efter lunchen åkte vi då som sagt till Cape town. En riktigt häftig stad som dock inte känns helt säker, främst nattetid... (Även om t ex Johannesburg är värre). Vid checkade in på hotell Commodore och gick därefter ner till poolen en stund. Mot kvällningen hade vi bokat bord på nån restaurang som ligger i området "Water front" (typ vid hamnen, som även är "the safe place to be" nattetid). Där åt vi en skaldjurmiddag (jag åt fisk för jag är inte helförtjust i skaldjur hehe ;)). 

 

 
 

När Madde väntar på att Johanna ska prova kläder... ;)


Måndag 21 januari 2013

Hej på er coolingar! ;)

Hur är läget? Jag var varit lite dålig på bloggfronten, I know, men jag ska försöka bättra mig nu!
I fredags så var jag i skolan, åkte skridskor med Beccis på gympan. Sen åkte jag in till stan med Johanna för att fixa min klocka och efter det var hon med på min sånglektion och spelade piano för vi har lite planer med en låt! ;) Det kan bli bra! Vi ska öva lite till bara. ;) Efter det tog vi en fika och pratade lite. Sedan styrde jag min kos hem och åt lite + bytte om innan jag gav mig ut i kylan för att möta Micke och åka skridskor! :) Det var mysigt! Efter det hängde vi lite hemma hos mig och pratade.

I lördags vet ni vad jag gjorde, right? Annars får ni bläddra ner lite! ;) Kan även tillägga att jag gick och la mig halv 9! Jag var sååå trött! Somnade vid 10 och sov gott 12 timmar. Extremt underskattat!!!

Igår så pluggade jag först fysik med Alex i tre timmar. Det var svårt hehe... Sedan åkte jag till gymmet och mötte upp Johanna och körde ett hårt pass (har träningsvärk idag så det måste ju vara bra ;))! Det är riktigt skönt att vara tillbaka!

Idag har jag varit i skolan, sen på möte och efter det blev det en fika med Johanna i stan! Nu väntar 3 timmars biologi-plugg. Tagga! ;)


Blandade vinterbilder från fredag till idag! ;)


Sydafrika - Dag 8, onsdag 2 januari

Jag vaknade och tittade mig i spegeln. Något kändes konstigt i munnen. Gissa vad det var...? En bit av mitt tandkött hade typ lossnat och hängde löst! Jag fick panik haha! ;) Aldrig varit med om någonting liknande... Jag undrar vad jag hade gjort i sömnen? Nog om det!

Vädret denna dag var bra (de två senaste dagarna som vi hade tänkt sola och bada på hade bjudit på moln och regn...) och självklart var det den dagen som vi skulle sitta i bilen 5 timmar. Dock gick vi upp i tid, packade bilen och körde de 5 timmarna så att vi var framme i Stellenbosch vid 3-tiden och då blev det lite solning och bad i poolen. (Alla pooler vi varit vid här i Sydafrika har varit kalla :P). Stellenbosch är en by där det ligger massa vingårdar! Så på kvällen åkte vi taxi ut till en jättefin vingård och åt middag där. Som vanligt åt jag alldeles för mycket och blev så extremt mätt. (Jag kommer inte vara hungrig på två månader efter den här resan. Jag har ätit mat så att det räcker för typ så lång tid framöver haha..)

 

 
 

Sydafrika - Dag 7, tisdag 1 januari - BUNGYYYYY

Jag vaknade med en nervös klump i magen. Det var idag det gällde! Skulle jag våga eller skulle jag banga? Jag fick knappt i mig någon frukost utan satt mest och funderade om jag skulle eller inte. Igår kväll var jag säker, imorse när jag vaknade var det ett solklart nej och nu var jag tvungen att välja... Men jag visste att jag ville, att det var en av mina högsta drömmar även om det verkade sjukt läskigt! Vi körde tillbaka till Bloukrans Bridge och när jag kom dit fick jag fylla i papper och därefter satte de en sele på min kropp. Efter en timmes väntan leddes jag ut genom en gång 216 meter ovanför marken tillsammans med 20 andra. Golvet var av smala stålpinnar så man såg rakt ner. (Min första tanke var "Okej så högt är det inte!") Tillslut nådde vi mitten på bron och vi fick ställa oss där bland linor, rep, karbinhakar, gummi och personal. Vikten kontrollerades och de första fyra blev utpekade... Jag stod nervöst och väntade på min tur och jag behövde inte vänta länge. Nu skulle jag göra det. Jag skulle hoppa bungeejump. De placerade två "kuddar" runt mina vader och karbinhakar till selen. Jag fick ett rep som band ihop fötterna och därefter fästes linan. Jag fick hjälp av två killar att hoppa fram till kanten, precis så långt att tårna pekade utanför. De släppte mig och tog tag i mina armar. Jag vinglade till men stod upprätt. (Jag hade ingenting i huvudet här. Det kändes inte fel, jag var inte rädd, snarare bara extremt taggad). Sedan sa de i kör 5,4,3,2,1, BUNGEEEE! Och då lutade jag min framåt och sen hoppade jag...

De första 2 sekunderna av det 5 sekunder långa fallet går inte att beskriva. Skulle man frysa ögonblicket där jag precis hade hoppat ut så skulle man se hur långt ner det var och hur långt jag skulle falla (det var det jag hade i huvudet precis då "Jääävlar!"). Sekunderna känns väldigt långa när man är där i luften. Jag skrek rakt ut precis när jag började falla och när det gick upp för mig hur länge jag skulle falla så försvann skriket och suget i magen tilltog. Under de 5 sekunderna man faller uppnår man en hastighet på 120 km/h och sen när det bromsas och vänder är det en otrolig kraft! Den går inte att förklara, men den var betydligt större än vad jag trodde den skulle vara. Det kändes ungefär som att alla organ i kroppen hamnade i huvudet och sen i tårna. Efter vändningen flyger man upp igen och i nån sekund svävar man. Skulle jag dra en parallell hur den sekunden kändes skulle jag säga tyngdlöshet. Inte för att jag själv varit tyngdlös men jag kan tänka mig att det är så det känns. Sen var det ner igen och därefter hängde man upp och ner och gungade i ganska skön takt. ;) När jag hängde där för mig själv gungades i fötterna var det första jag sa "Knas!" Hahahaha! ;)

Sedan virades en kille ner och "hämtade" mig. Han frågade hur det var och sen ville han ha en high-five haha! Han frågade också vad min nästa utmaning var och jag sa: "Fallskärmshoppning". Vi får se hur det blir med den saken.. ;) Utsikten på väg upp var enorm. Bron jag hoppade ifrån är världens högsta bungeejump bro, 216 meter hög. Väl uppe tog de av alla grejer och då var jag helt skakis och vågade inte släppa deras händer när jag satt där hehe! När jag väl kom upp på fötter började jag asgarva! Jävlar vilken grej! Jag hade slängt mig ut från en bro som var 216 meter hög utan att tveka en sekund. Vad var det för fel på mig? ;) Jag hade sett min höjdrädsla i vitögat och även om jag fortfarande är höjdrädd så har jag insett att det bara sitter i mitt huvud. Det var det sjukaste, häftigaste, galnaste, mest adrenalin givande jag någonsin gjort i hela mitt liv! Helt klart en bra inledning på 2013.

"Fear is temporary, regret is forever" 

Face fear - face adrenalin
www.faceadrenalin.com

Får ni chansen säger jag bara "DO IT!" Ni kommer inte att ångra er! :D

På eftermiddagen åkte vi ner till en by och åt lunch, sen kollade vi på en strand och även på en liten öppning där vattnet kommer in i lagunen vi bodde vid. :) Dagen avslutades med middag i området "Waterfront". Gott och mysigt! Jag köpte även världens snyggaste jacka. ;) Vi packade väskorna precis innan vi sov. Imorgon var det dags för att resa vidare.

 

 
 

Smycken

Jag älskar smycken!
Tycker det är så kul att piffa upp en enkel outfit med snygga armband eller örhängen. Igår när jag var i stan med Johanna för att fixa min klocka var det självklart rea, så jag passade på att fynda ett halsband och en ring. Do you like? ;)

Från Ur&Penn.


Första gången sen november

Hej på er! :)

Jag började blogga imorse men hade inte riktigt tiden jag önskade. Jag ska berätta om mig gårdag som var så mysig men det får bli sen. :) Idag har jag gått upp i tid, lagat grymmaste frukosten (havregrynsgröt) och varit och gymmat för första gången sedan november(!) tillsammans med Alex. :) Jag fick leka lite tränare hihi! Det var kul! Det var så extremt skönt att vara tillbaka igen, nu blir det hårdträning! ;)

Efter gymmet åkte vi hem till Moa tillsammans med Bror och hade vår "klasskamp" i tv-spelet HALO. Det var självklart killarna mot tjejerna. Jag och Moa var bra, men Bror och Alex var snäppet bättre och tog hem turneringen. Grattis till dem! (Inte jätteoväntat med tanke på att jag spelat Halo en gång i mitt liv! ;)) Men kul var det i alla fall!

Sedan åkte jag och Alex hem. Jag gjorde mig i ordning och nu är jag inne i stan för att äta middag på någon restaurang tillsammans med familjen. :) Sen blir det hem och sova. Jag är riktigt trött idag! Hoppas ni får en mysig kväll. :)


Mina julklappar del 4 - Blandat


Sydafrika - Dag 6, måndag 31 december, nyårsafton

Nyårsafton, sista dagen på året 2012... Knas vad fort det har gått! Jag spenderade min nyårsafton först på ett katt-center bland leoparder, geparder osv... Vi såg en massa olika kattdjur och man fick gå in i flera av burarna. Väldigt häftigt att ha varit 20 cm från en gepard. Hos leoparden fick man inte gå in (de är för farliga), men man fick gå in i en nätgång och leoparden låg på taket så man gick under den. (Jag hade extrem lust att klia den på magen! Den såg extremt mysig ut!! Men jag lät bli efter att guiden sa att man lätt blev av med fingret då...) Det var häftigt att få se dessa djur på nära håll, så nära att man kunde klappa dem om man hade fått.

När vi var klara hos kattdjuren så åkte vi vidare till Bloukrans bridge för att checka av läget. Varför får ni veta imorgon... ;) Nån kanske kan gissa? Det var fint och lite lagom högt. ;) Efter det åkte vi ner till en strand som skulle vara fin. Det var den, dock var vädret inte så pass bra (genom mulet) men den var fin att se ändå. :) Slutligen körde bilen in på hotell uppfarten igen efter en heldag ute och det blev ett dopp i poolen innan det var trerätters och smällkarameller. ;) Nyår är inte så stort i Sydafrika och det är förbjudet att skjuta raketer med respekt mot djuren. Så de kastade upp nödraketer (som man använder på sjön, lagom korkat), papperslampor som man skickar upp i luften (ingen aning vad de kallas) och även raketer som gick ca 10 m ovanför marken och inte lät någonting. Ingen jättehit... Men gott nytt år haha! ;) 

Nån som vill veta vad jag inledde 2013 med?

 


Visst vill man klia den på magen? ;)

 


Sydafrika - Dag 5, söndag 30 december

Denna dag startade självklart med frukost-mellis 05.45, sen safari som var lite lagom läskig. Vi såg elefanter och en av dem gick typ 30 cm från bilen. Den nuddade backspegeln. Och som ni säkert vet är de inte särskilt små hehe... Efter denna upplevelse åkte vi vidare för att titta på lejonen. De låg i solen och chillade. Vår bil och en annan safari bil stannade där. Lejonen ville ha skugga och la sig därför bredvid den andra safari bilen. De låg där ett tag och blundade och andades som hundar gör när de är varma. Plötsligt ser man hur den ena honan lyfter huvudet, öppnar ögonen, vinklar öronen framåt och tittar rakt på en av pojkarna som satt i bilen. (Blicken sa typ "åh mums, du luktar gott!") Då åkte den bilen därifrån. Vi stod kvar men backade en bit. Då ställer sig en till hona upp och sedan går de sida vid sida mot vår bil. Vi backade då en rätt bra bit och de fortsatte gå med blicken man inte vill se i ett lejons ögon. Jakt. När de var 5 meter ifrån bilen fick en tjej lite panik och sa "kan vi åka härifrån?" Sagt och gjort gjorde vi (tyvärr) det. En annan bil som hade anslutit sig stod kvar och lejonen gick runt och förbi bilen. (Jag hade gärna suttit i den bilen, så coolt!)

 

Därefter åkte vi till mitt favoritställe, ner till en flod och gick sista biten till fots och tittade på fler flodhästar. Sen åkte vi tillbaka, åt frukost och packade väskorna. Därefter körde vi bilen till en stad som heter Knysna (uttalas Nice-na). En liten men mysig stad som ligger precis vid en "lagun" (ingen som ser ut som de i filmer med klartblått vatten och mystiska utan mer som en insjö med bajsbrunt vatten... Men den var klart mysig! ;)) Hotellet vi bodde på låg precis vid vattnet och var gammaldags med lantlig inredning, fräscht och så himla charmigt! Kvällen spenderades inne i staden på en skaldjurrestaurang. :) Hela familjen var dock extremt trött så vi åkte hem hyfsat i tid och sov. 

 


Snygging! 

Här har vi blicken...

Girafferna hade en ganska udda lek som gick ut på att stånga varandra i rumpan medan man gick runt i en cirkel. ;)

Jag var tvungen att ta en bild i mina zebrashorts på zebrapallen! Bjuder på bilden! ;)
 
 

Ängeln och djävulen

Godmorgon! :)

Har precis kommit fram till skolan, var lite tidig, börjar kvart i men det är skönt att inte behöva stressa. Detta inlägg ska dock handla om ängeln och djävulen (ni vet i alla Disney-filmer när de ska resonera och det poppar upp en ängel på ena axeln och en djävul på den andra?) Ett sånt moment hade jag när jag gick in i skolbyggnaden. Det är nämligen så att jag har skavsår på min högra häl och när jag var på väg från bussen gjorde det väldigt ont. Då kommer ängeln upp och säger:
- "Men Madde sätt på ett plåster så slipper du ha ont!" (a)
Då kommer djävulen och säger:
- "Nej men skärp dig Madde! Det läker inte lika bra om du har ett plåster!"
Ängeln:
- "Nej sätt på ett plåster, det är skönare att inte ha ont!"
Djävulen:
"Nej, du ska lida lite! Och du vet att när du drar bort plåstret så brukar sårskorpan åka med så det är ingen idé att ha det. Lid lite så läker det fortare!"
Jag har fortfarande inte bestämt vem jag ska lyssna på... Haha! ;)


Min jul 2012

 
Heeej på er! :)

Har totalt glömt bort att berätta lite om min julafton. Min julafton var väldigt mysig ♥ Jag älskar verkligen julen. Inte på grund av paketen, inte på grund av maten utan på grund av den mysiga stämmningen, snön och chansen att få ge. Min julafton började med frukost med la familia och paketöppning från strumpan. Sedan rullade dagen på till Kalle Anka (åh vad jag älskar det), julmiddag/julbord, paketöppning (vi hade dessutom skönaste tomtarna här ;)) och avslutades med CoD och ett mysigt telefonsamtal. ♥ Tack alla än en gång! 
 
Klart en av de bästa jularna i mitt liv!
 
 

.

De sötaste leendet har de djupaste hemligheterna. De finaste ögonen har gråtit flest tårar och det snällaste hjärtat har känt den största smärtan.



Sydafrika - Dag 4, lördag 29 december

Svaret på gårdagens fråga var självklart: safari! 05.15 var det uppstigning, 05.45 placerades en och en halv muffins i magen nersköljd med (typ) saft. Jeepen förde oss sedan till en ny del av "safari-parken" och den var så extremt vacker. Helt perfekt! Ska jag lista jordens finaste platser så hamnar denna lätt topp 3. (Det var typ Nangiala fast med vilda djur och lite mer växter och savann...) Jag ville slå upp ett hus på en gräsplätt och flytta dit på studs. Där såg vi giraffer, zebror (jag ville ta med en baby-zebra hem), antiloper osv... Utöver det såg vi även ett av världens farligaste djur!!

Vi körde ner mot en liten sjö (den var så vacker) och så stannade vi där. Alla i vår bil tittade på varandra och undrade varför vi stannade här, men ingen sa något. Plötsligt så kommer det en flodhäst upp! Guiden säger; "Här har ni er hippo!" ;) Den var ganska så söt, fast den försökte skrämma oss genom att dyka ner, komma upp fnysa och öppna munnen. Jag fick även lära mig att flodhästens tänder kan bita av en krokodil om det behövs (de är ju växtätare...) Och att flodhästar dödar mer än vad the big five (lejon, leopard, noshörning, buffel och elefant) gör tillsammans under ett år! Efter att ha avslutat förmiddagens safari var det frukost och båtutflykt längs med floden. Denna dag var det fruktansvärt varmt! I solen var det upp emot 40 grader!!! Så efter båtturen sov jag ett tag i skuggan och tog sedan ett dopp i poolen. (Det sliter på kroppen att gå upp 05.15 flera dagar, även om det var värt det!)

Eftermiddagens safari bjöd som vanligt på flera djur, men det utmärkande var garanterat att lejonen hade fällt en skadad gnu som de hade gömt i en buske. Så när vi kom upp på savannen så låg de mätta i solen men ett av lejonen hade inte ätit och gick in i busken och kom ut med kött hängandes i munnen. Sen la hon sig ner och knaprade i sig något som liknande revben och senor. Rätt häftigt (även om det var lite äckligt och synd om gnun, men det är ju så naturen funkar, det var den ni såg på bild igår)! På kvällen åt vi middag och sen fiskade vi (inte jag) lite och tittade på när månen gick upp bakom bergen. :) Imorgon var det dags att resa vidare...


De var så söta när de skulle gosa med varann! :D

Coolaste giraffen jag någonsin sett. Den gömde sig bakom trädet och kikade fram ibland. Den trodde verkligen att vi inte såg den haha! ;)

ÅH mums! 
Den där blicken vill man inte ha...

Här var "kylskåpet"... ;)

Copyright på alla bilder

 


Tyckte detta var ganska kul...

Jag har tydligen någon "grej" på att ta bilder när jag är utomlands med armarna utsträckta så att det ser ut som jag ska flyga iväg (det är så det känns också, jag väntar fortfarande på att jag ska lyfta... ;))! Den ena är från Sydafrika och den andra är från Portugal (tror jag) för två år sen! ;) (det var den jag la upp på bloggen igår)! Hihi!


Mot stallet


Jag och syrran på julafton
 
Hej på er! :) 

Sitter i bibblan på skolan och pluggar lite engelska. Lika bra att vara med från start nu i början av terminen! ;) Ska snart gå till stallet och ha ridlektion. Jag är faktiskt ganska så otaggad idag, kan bero på att jag är sjukt trött. Jag satt och pratade i telefon till klockan 5 över 12 inatt. Det var mysigt då hihi! Men idag är det inte lika mysigt. ;)

Nu måste jag kila så att jag hinner. Vi hörs sen! 
 
 

Mina julklappar del 3 - Kläder


Sydafrika - Dag 3, fredag 28 december:

Jag fick ett samtal vid 05.15 från vår guide som sa att nu var det dags att gå upp. Sagt och gjort var det bara att hoppa upp ur sängen trots alldeles för lite sömn. Morgonmellis som bestod av juice och muffins serverades en halvtimme senare och vid 06.00 avgick jeepen. Det var dags för att uppfylla en av mina största drömmar. Det var dags för safari!

Vi åkte runt på hoppiga vägar bland träd, slätter och kryp i tre timmar och såg bland annat giraff, vårtsvin, svartsvansad räv, nyala (måste kolla vad den heter på svenska..), velvet apa, zebra, kudu (ingen aning vad det heter på svenska), blesbuck, bush buck och water buck (måste kolla översättning här med) + massa fåglar av olika sorter. Det var en verklig upplevelse. Vi kom tillbaka vid 9-tiden och då var det frukost, innan vi satte oss i en av hotellets båtar och åkte längst hela floden tills den nådde ut till Indiska oceanen. Där badade vi (ganska så kallt!) och solade innan vi åkte båten tillbaka till hotellet. Jag brände totalt söder mig hehe... Jag hade till och med flipflop-bränna! (Och det gjorde så ont när man skulle sätta på sig skorna... Man fick typ kämpa haha!)

Väl tillbaka var det lunch buffé innan det var dags att återigen sätta sig i jeepen för ytterligare 3 timmars safari! Denna gång såg vi elefanter, blue wildbeast, noshörning och lejon(!) (+ massa av de andra). Lejonen var helt ärligt rätt tråkiga! De låg bara och sov i skuggan av ett träd... Elefanterna var sjukt läskiga haha! Vi kom in på en väg där de var och de hade inget utrymme att röra sig på så de gick rätt emot bilen (fort och med stora aggressiva steg) så vår guide fick backa tillbaka fort som sjutton (han sa att han aldrig har backat så fort under åren han jobbat här). Vi träffade även på dem vid ett senare tillfälle på den öppna savannen och då var de snälla och lugna. :) Men helt ärligt man blir lite skraj när en flock elefanter kommer stampande rakt emot en hehe, man känner sig ganska så liten. ;) Att åka på safari och se dessa djur i det vilda, att vara 2 meter från ett lejon, att nästan kunna röra en noshörning när den betar, det var verkligen sjukt häftigt. Det går inte att beskriva med ord vilka fantastiska djur vi har i denna värld och att se dem i det vilda, deras hemmamiljö... Amazing! :) På kvällen var det middag och sen sova. Gissa varför...? ;)


Lillsis på stranden

Här är då hotellet som heter River Lodge :)

Jag i mina zebrashorts! Guidens kommentar när jag frågade vad han tyckte: "Passa dig för lejonen...!" ;)

Detta var strutsen Dolly som vår guide var polare med! ;)
 
Copyright på alla bilder!
 
 

Ingen kan sätta sig in i någon annans smärta


Sydafrika - Dag 2, torsdag 27 december

Dag två inleddes på det gigantiska flygplanet hoptryckt tillsammans med 549 andra människor. Vi fick middag vid ca 1 mitt i natten (förlåt men vem vill äta middag då?) och de var sjukt sega med att få ut maten så det hela tog en evighet. (Dock hann jag kolla på en av mina nya favoritfilmer så det var trevligt). Jag hade verkligen noll tidsuppfattning den här flygresan på grund av att mobilen låg avstängd i väskan och att jag inte hade någon klocka med mig men jag kanske hade ätit klart vid halv 2, kvart i 2... Därefter var det sleepy-time och jag har fruktansvärt svårt för att sova ombord på flygplan. Men man har ju inte mycket till val. När de hade släckt ner lamporna satte de på kylan för fullt och det blev svinkallt!! Jag trodde jag skulle frysa ihjäl! Trots varma strumpor, sovmask, kofta, kudde och filt så frös jag... Och detta ledde till att jag inte kunde somna på en timme så jag somnade vid 3-tiden och blev väckt för frukost vid 6. Tre timmars stark sömn... (Inget att rekommendera)
Sen var det frukost på planet och efter det så halvsov jag lite tills vi landade vid ca 8-tiden.

Jag kan säga att under hela den dagen kunde jag inte röra mitt huvud fort för allt snurrade på grund av den härliga tröttheten som följer med för lite sömn. Men vad sjutton jag hade ju nåt Sydafrika! ;) Vi hängde sedan på flygplatsen i 4 timmar för att ta sista inrikesplanet ner till Port Elisabeth där vi skulle starta vår bilfärd. Under denna resa så spenderade jag största tiden med att sova som en liten gris! När vi landat hämtade vi ut bilen och sedan körde vi den sista biten fram till reservatet där vi skulle spendera de första dagarna. Väl framme så blev vi insläppta genom värsta grinden med stängsel och eltråd. Vi fick köra ner bilen en bit och ställa den under ett tak. Därefter hoppade vi in i en riktig djungel-jeep! Sedan började den hoppiga resan ner till hotellet som låg i djungeln. Jeepen hoppade verkligen haha, och det häftigaste var att vi såg djur redan på väg till hotellet. Vi rundade en krök och plötsligt står det en flock giraffer där!!! Sen såg vi även en flock med typ antiloper...? Och en buffel liknande sak. Det var riktigt riktigt häftigt. Väl på hotellet, som låg lite mitt ute i nowhere (men var fruktansvärt fint) duschade vi efter den långa resan och ganska snabbt var det time for some dinner. (Hehe ni får ursäkta min svengelska!) Maten var top-noch och jag har aldrig varit så mätt i hela mitt liv. Sen kallade sängen och jag tror att jag somnade innan jag la huvudet på kudden... ;) Men precis innan jag gick och la mig förberedde jag för morgon dagens äventyr. Vad det var får ni se imorgon...





Johannas pepp - like på den! <3


Knack knack knack knack knack knack knack knack knack knack Madde, är det någon hemma?

Hej på er!

Idag har det varit en sån dag som kan beskrivas enbart i ord. Inga smilisar platsar och inga "haha". Visst har jag haft kul idag också, men det har blivit bortglömt eftersom att jag har 100 tankar som bankar och vill ha plats i mitt huvud. Vilken ska jag släppa in och bearbeta? Det var en tanke som tog majoriteten av platsen idag. Är det ett missförstånd eller vad håller på att hända? Ni vet en sån där tanke som man verkligen inte har något svar på. Som bara existerar för att irritera. Men som det ändå ligger något bakom. Jag har fastnat i en sådan tanke och den får mig att må dåligt... Jag borde egentligen bara släppa den och köra mitt eget race, men i detta fallet är det svårt, nästintill omöjligt. Det är fel och därför kan jag inte släppa det. Det gnager, som en hungrig bäver (höhö, var tvungen). Jag vet att jag måste göra något. Frågan är bara vad?

Bloggen får vila ikväll. Jag mår sådär och behöver lite egentid. Jag stänger mig ute från den sociala världen för en gång skull och försöker tänka på annat.
Stort tack till Johanna och Rebecca! You guys are true friends!<3

Vi hörs snart igen! Ha det bra så länge!



Sydafrika - Dag 1, onsdag 26 december

Jag och min kära familj startade resan på Arlanda flygplats, Stockholm 18.45. (Självklart var vi där tidigare och checkade in, men det hör inte till historien ;)) Planet lyfte från Estocolmo med sikte på Frankfurt, Tyskland. Vi landade där ca 20.45. Under denna tid hann jag läsa ut min bok (Blondinbellas, den var grym!!!) och börja bläddra i min tidning som jag hade tänkt spara till senare. (Men jag bläddrade ju enbart så det funkade ändå! ;))

Väl i Tyskland så hade vi lite tidspress. Nästa plan gick 22.05 så vi sprang lite fint genom flygplatsen, men vi hann med marginal! Planet vi skulle flyga var helt seriöst det största plan jag sett i hela mitt liv. Jag var totalt övertygad om att det inte skulle kunna lyfta för att det var för tungt och jag var livrädd under starten hehe... Planet hade två våningar och tog 550 personer! (Finns även såna i samma storlek som tar 800 stycken, men då är first class och business class inte lika stor som de var på det här planet). Det var en Airbus 380-800 om det nu säger er något! Jag har självklart fotat den eftersom att jag är en blogger så bilder ser ni nedan. :) I vilket fall, när planet körde upp på startbanan kände jag ungefär "Det här är ett skämt!" Men icke sa nicke, det var inget skämt utan det där planet skulle verkligen upp i luften (överdramatisk tjej här). Kaptenen började gasa och planet rörde sig i snigelfart framåt (det kändes så i alla fall...) och tillslut hade det ökat till ganska normal fart och vips så var vi på väg upp mot högre höjder. Själva flygningen gick väldigt bra! Däremot var de sååå sega ombord... Men då var klockan över 12 så om det får ni höra imorgon... ;)


Måndagen 14 januari 2013

Haha varje gång jag ska skriva 2013 så vill jag skriva 2012 istället! En liten parentes sådär ;)

Godmorgon på er! :)
Idag är det måndag och en ny vecka med nya äventyr. Härligt va? Jag har inte jättemycket inbokat, men ändå en del. Bland annat ska jag kolla på ishockey. En av mina barndomskompisar ska spela match så jag (och Becca) hade tänkt åka och titta. Det ska bli så kul! :D
Jaaa jag hade inte så mycket mer att berätta. Ville bara säga godmorgon. Hoppas ni får en bra dag!<3

Min macka ville vara med på bild...


Nybäddat

Godkväll på er alla trevliga människor! :)

Hur har eran söndag varit? Min har varit så mysig. ♥ 
Jag har fixat i mitt rum, varit ute i solen, pluggat klart det jag behövde och det bästa av allt; Jag har bäddat rent i min säng. Bland det bästa jag vet är att gå och lägga mig bland nytvättade lakan. :D
Nu på kvällskvisten har jag suttit och förberett en del av inläggen från resan så det första kommer komma upp imorgon och sen bör det rulla på några dagar framåt om allt går som det ska! Mitt personliga favorit-inlägg kommer upp den 20. Hoppas ni också diggar det! ;)
 
Nu är det time för mig att lägga fram kläder för imorgon och sen krypa ner i min mysiga säng tillsammans med Elvis och Moses. Maaaahh boys liksom! ;) Vi hörs imorgon! 
 
En härlig bild från Sydafrika får avsluta detta inlägg... (Jag är typ avis på mig själv för att jag varit där haha!)
 
 

Mina julklappar del 2 - Skönhet


Söndag 13 januari 2013

Godmorgon på er! :)

Idag är det jättefint väder ute. (Jag tänkte bara informera om det ;)) Vi får se om jag hinner ta en promenad, men innan dess har jag massa annat som ske göras. Jag måste skotta, plugga, städa mitt kaotiska rum och fixa lite på datorn. Tid över = promenad (eller kanske skridskoåkning! ;))

Igår var jag som sagt på Östermalms IP och åkte skridskor tillsammans med Ylva. Det var betydligt roligare än vad jag trodde det skulle vara. Jag vek mig av skratt många gånger när vi skulle hitta på lustiga saker att göra på isen. Någon som har sett en isdans med indrag av fiskar någon gång? ;) Jag har några filmklipp! Får se om jag hinner lägga upp nåt. Tills dess får ni nöja er med två bilder.
Vi hörs sen!


Bambi på hal is?

Hej på er! :)

Hur är läget en lördag som denna? Med mig är det bara bra. :)
Igår kväll var jag på bio tillsammans med Beccis. Vi såg Sinister (skräckfilm). Den var helt okej! Lite halvseg handling men man blev faktiskt lite rädd emellanåt även om den var förutsägbar... ;) Efter bion åkte vi hem till Beccis och somnade på typ 3 röda sekunder. Både jag och Becca var så trötta haha! :P

Idag vaknade vi vid 11-tiden och gick upp och åt frukost. Jag åt pannkakor hihi! Vid 1-tiden körde Becca hem mig tillsammans med hennes pappa (Becca var grym på att köra ;)) och sedan tog jag itu med att skicka iväg lite bilder och just nu sitter jag på bussen mot Östermalms IP för att åka skridskor tillsammans med Ylva. Det ska bli spännande...
Vi hörs sen!

Becca posar som barnen i Sinister... ;)


Haahahhahaha min humor


Fredag 11 januari 2013

Godmorgon på er! :)

Idag är det fredag! Sen är det helg och två dagar ledigt. Mindfulness yogan igår med Johanna var extremt nyttig och bra! Man kom verkligen ner i varv och kroppen slappnade av. Birgitta, som ledaren hette, berättade mycket om hur kroppen påverkas av all stress, alla intryck, att man plötsligt kan få ont någonstans (vilket jag brukar få och jag fick plötsligt en förklaring), huvudvärk eller ont i magen och massa annat...

Det är superviktigt att man ger sig själv, sin hjärna och sin kropp tid att varva ner och slappnar av.

Annars kommer hjärnan tillslut säga stopp och det kommer du i så fall få leva med resten av ditt liv!

Idag är det mycket som ska hinnas med. Efter skolan har jag sånglektion, sen är det hoppning och slutligen så ska jag & Beccis på bio ikväll. Det blir en skräckis. Därefter sover vi hos henne. :) M&B-mys!

Nu ska jag strax hoppa av bussen. Hoppas ni får en grym fredag! :)



Red

När jag var nere i Sydafrika så passade jag på att fynda lite på deras rea. (De har ju sommarrea där nere nu. Jag fick bland annat med mig denna röda väska hem som det var 30% på. Den är från Mango och kostade 330 svenska kronor. :) Det är billigt där! Den kommer framförallt användas flitigt i sommar till jeansshorts och bruna ben. :) (Fast jag smyginvigde den idag... ;))


<3

En kärlekshälsning till er från mig!

Ps. Inlägget jag la upp igår med havsbilden från Sydafrika halverades så hela är inte uppe... Ds.


Mina julklappar del 1 - Smycken


Torsdag(?) 10 januari 2012

Godmorgon boys and girls!

Hur är läget med er? Med mig är det fint om man bortser från den lätta huvudvärken jag har. Idag är det... Torsdag va? Jag har totalt tappat bort alla dagar nu när det varit jullov, men jag tror bestämt att det är torsdag. ;)

Mina planer för dagen idag är att jag ska gå i skolan till 10 över 2, för att sedan åka hem och plugga det jag missade i tisdags när jag var borta. Kvällen ska avslutas på mindfulness yoga tillsammans med Johanna. Jag har aldrig prövat det så det ska bli riktigt spännande och förhoppningsvis nedstressande (även om man kanske inte är så stressad nu i början hehe). Hoppas ni får en mysig dag idag så hör jag av mig senare. :)


Onsdagen 9 januari 2013

Hej på er! :)

Skola idag igen. Det var väl egentligen inge vidare! ;) Men det var självklart kul att träffa alla kompisar igen! Framförallt bästis! 


I'm back...

Heeej på er alla mysiga människor! 

Nu är jag äntligen tillbaka. Har ni saknat mig? ;) Jag tog en välförtjänt bloggpaus härifrån ett tag. Det var behövligt! Lovisa och Johanna har varit grymma på att uppdatera. TACK! ♥ Under min lilla bloggpaus tog jag även en tripp till Sydafrika tillsammans med min familj. Helt klart en av de häftigaste resorna i mitt liv. Så mycket olika saker i ett enda land. Jag har skrivit lite om varje dag och så fort jag har lite tid så ska jag sätta ihop bilder + text så att det blir inlägg. :) Men nu är det sleeptime för mig ifall jag ska orka skolan imorgon. (5 timmars sömn på ett plan är ingen hit...) Vi hörs imorgon! 
 
Ledtråd till en av sakerna jag gjorde... ;)
 
 
 
 
 

Bildbomb

Tänkte bjuda på en liten bildbomb från när Gustaf fotade mig för ett tag sedan. Vi hade lite olika teman under tiden vi fotade. Till det ena använde vi min sjal som ser ut som amerikanska flaggan. Så körde vi lite siluettbilder med den också (mina favoriter ;)). Även några vanliga bilder, ibland med en stol också! Sist men inte minst tog vi även lite "buskapsbilder" som man får tolka precis som man vill! 

Fotograf: Gustaf | Kamera: Nikon D5100 | Modell: Jag | Redigering: Gustaf och jag på en del bilder
 
Vad tycker ni? ;)
 

Skolstart!

Hej igen!
Jag tänkte bara titta in och berätta att imorgon börjar skolan, vårtermin'13 närmare bestämt. Vi får väl se hur detta ska gå, men något som är säkert är jag banne mig ska hålla mitt enda nyårslöfte! Nämligen, sluta stressa. Det enda det ledde till denna höst var sömnlöshet, nedstämdhet och håravfall. Låter inte speciellt roligt, eller hur? ;)
 
Jag ska bli mycket bättre på att lyssna på mig själv så att jag verkligen orkar prestera. Lite snack, mycket verkstad skulle man ju kunna sammanfatta det i. Förhoppningsvis har denna vår mycket roligt att erbjuda, något jag redan ser fram emot är sportlovet då jag ska åka och hälsa på min kära vän Siri. Hon pluggar nämligen på svenska skolan i Paris detta år. Dit är det ju bara sju veckor om jag inte räknat fel, helt klart en morot när man sitter med huvudet i böckerna. Jag längtar redan tillbaka till Paris, världens coolaste stad. Efter London... :)

 
Siri och jag, nyår 12/13!
En rolig kväll som började hemma hos min och Maddes gemensamma vän Ylva. 


Ha det bra alla Maddes läsare, och ni som fortfarande har lov imorgon, jag är AVIS!
/Johanna

Mina julklappar

Jag vet inte om ni vill se vad jag fick i julklapp...? 
I så fall kan jag fota vad jag fick och lägga upp här i olika delar. Skulle det vara något? ;)
 

Övningskört!

Kanske inte lika spännande och häftigt som det ser ut på den här bilden,
men det var i alla fall jätteroligt!
Roliga bilder på bilar det finns på google alltså... :)


Rubriken säger allt! Idag har jag övningskört, runt hela Lidingö! Shit vad roligt det var! Jag körde i en timme och en kvart ungefär och det blev 3 mil! Jag har aldrig kört så långt förut, inte heller så fort som jag gjorde idag. Jag körde liksom i 70 km/h! Det kanske inte låter som så värst mycket att hänga i julgranen men alltså shit vad kul det var! Mit mål är körkort i sommar eftersom jag då kommer kunna köra till stallet själv. Det går inte bussar dit så jag är helt beroende av mina snälla föräldrar tyvärr.. Snacka om att man blir oberoende med körkort. 

 
Ja detta är vad jag gjort idag, sen har jag även träffat min kompis Klara. Hon går på Hersby i ett år och hon kommer från Berlin, hon är alltså utbyteselev. Det var också trevligt. Hoppas ni får en bra söndagskväll! :)
 
/Johanna 
 

Bilder på mina tänder och tandställning, före, undertiden och efter

Jag har helt totalt glömt bort att visa er bilder på mina tänder. Jag har ju som sagt haft tandställning vilket nog de flesta av er vet. Jag dokumenterade ALLT. Alltså har jag bilder från tiden innan, under och efter, när jag var helt klar. (Jag är så glad att jag fotade så mycket! Det är fruktansvärt roligt nu i efterhand!) Enjoy:

Dessa bilder är från 10 november 2011. Dagen innan jag satte in min tandställning på överkäken



Dessa bilder är ifrån den 9 december 2011, som en liten utvärdering mitt i allt. 



Dessa bilder är från 8 februari 2012. Dagen innan jag satte in tandställningen på underkäken





Denna bild är från 9 februari 2012, samma dag som jag satte in tandställningen på underkäken



Detta är bilder från 3 tredje maj 2012. Utvärdering.



Dessa bilder är från 27 juni 2012, dagen innan jag tog ut min underkäke



Dessa bilder är från 20 augusti 2012, dagen innan jag tog ut min överkäke



Detta är bilder från den 21 augusti 2012, dagen då jag tog ut överkäkenVilken känsla! :D


Jag vet inte om ni ser det, men det är verkligen skillnad, framförallt på underkäken. Och till alla er som står i valet eller kvalet om att sätta in en tandställning. DO IT! Ni kommer verkligen inte att ångra er för det är så VÄRT DET!

Lite blandade bilder från innan, undertiden och efter:


Myskvälle

 

Gick på en super mysig prommis med min klasskompis Hedda som kom hem från Italien igår, hon var inte så intresserad utav att berätta vad hon gjort utan ville bara pumpa ur mig allt som hänt medans hon varit borta, haha. Detta lov har känts så långt, känns som att jag inte varit i skolan på år och dar och jag har umgåtts med så mycket nytt folk och haft jätte mysiga och roliga stunder. Bästa jullovet! ♥

Nu ska jag lägga mig i min säng och se Magic Mike och trycka i mig onyttigheter. Är sjukt trött men måste sitta uppe ikväll för att se till att broder kommer hem i tid för mamma vill sova vilket hon inte gjort då jag varit ute och levt nu på lovet så jag erbjöd mig att sitta uppe, haha får se om jag klarar av att vara vaken.. Pusspuss! /Lovisa

America

Modell: Jag | Fotograf: Gustaf | Kamera: Nikon D5100

Brev

Jag vet att några av mina vänner kanske känner igen det här... ;) 
Jag tycker det är superviktigt att man talar om för sina vänner hur mycket de betyder för en och hur mycket man tycker om dem. Jag brukar göra det på lite olika sätt. Ibland ett sms, ibland säga det och ibland hittar jag på nåt annat klurigt. Just den här gången fick det bli brev. (Galet länge sedan jag skrev brev...) Det känns lite mer personligt. Jag hoppas att de tyckte om dem. 



Sigtuna!

Hej!
Tänkte berätta lite om var jag kommer ifrån. Idag har jag bott på Lidingö i exakt tre år, men gud vad det känns som att jag alltid bott här. Jag har minnena kvar men det känns otroligt avlägset... För tre år sedan flyttade jag nämligen från Sigtuna som ligger norr om Stockholm, närmare bestämt utanför Uppsala!
 
Det jag tyckte var jobbigast med flytten var att jag var tvungen att lämna huset där jag växte upp. Det var i mina ögon det bästa stället på jorden och när jag var liten sade jag alltid att jag skulle bo där hela mitt liv och ha hästar i lekstugan. 
 
 
Här växte jag upp!
 
Huset ni ser i bakgrunden är min barndomsvän Sofias hus. Vi lekte alltid ihop och en gång mätte vi att det var 54 steg från husknut till husknut, kanske inte jätteintressant men det var viktigt att veta då! ;)
 
 
 
Här är en bild på mig och Sofia när vi var riktigt små,
märks det att jag redan då tyckte om hästar? ;)
 
Här har jag spenderat mycket tid och de flesta av mina barndomsminnen har jag här. Något jag är helt säker på är att var jag än flyttar eller gör, kommer detta hus alltid vara det bästa! :) Eftersom det idag är precis tre år sedan blir man lite extra sentimental när man tänker på Sigtuna. 
 
/Johanna
 

Flashbacks

 
Älskar sånnahär låtsammanfattningar som brukar komma ut i början av nya år som innehåller en mix med alla de populäraste låtarna från föregående år. Såå mycket flashbacks man får upp utav de och man får en sådan feeling för året som varit.  /Lovisa

En historia

Jag tycker om att vara personlig på min blogg, även om jag håller mig tillbaka då jag vet att man inte ska skriva för mycket, men det blir så mycket roligare för er att läsa när jag "öppnar" mig lite. 
 
Mina närmsta vänner som känner mig vet att mitt liv inte varit en dans på rosor, men jag låter aldrig folk veta allt förrän de har kommit mig nära på riktigt. Jag måste känna att jag litar på en människa ordentligt innan jag berättar allt, min riktiga historia. Oftast blir folk ganska chockade och undrar hur det inte kan synas utåt. Jag har inget direkt svar på den frågan.
Egentligen är det väl inga stora grejer egentligen, men det har bara blivit så att jag har så fruktansvärt svårt att prata om det. Det har blivit lättare ju äldre jag blivit, men jag kan fortfarande tycka att det är tufft. Det finns en stor del av mina vänner som inte har den blekaste aning, och ni kanske tycker att det är hemskt på något sätt, att jag inte berättat. Men det är enbart av den anledningen att jag har så svårt att få fram det. 
Att berätta min historia.
 
Jag tänker dessvärre inte dra den här och lägga upp den på nätet så att alla kan se det, för så personliga ska vi inte bli, men jag ska säga att jag verkligen trots allt är glad att det har hänt. För det har hjälpt mig något otroligt som person. Jag vet inte om ni kommer ihåg inlägget Becca skrev om mig där hon pratade om att min ryggsäck snart är full, om inte så är det i alla fall en väldigt bra liknelse som ni bör kolla in. För det har gett mig erfarenheter på många plan där "normala" tonåringar inte har erfarenheter. Det är inte skryt på något sätt utan det är ett konstaterande
Ibland är det negativt, och ibland är det positivt eftersom det gör att jag förstår och kan sätta mig in i många situationer på ett "djupare" sätt på grund av att jag SJÄLV vet hur det känns. Ni vet det här uttrycket "Been there, done that".
 
Vi har alla en egen historia. Ibland ganska felfri och lycklig. Ibland extrem. Ibland tuff och sorgsen. Oftast en blandning av allt, men olika mycket av delarna.
Så länge vi inte dömer någon på förhand kanske vi kan få ta del av just deras historia.
Någon gång kanske du kan få ta del av min. 
 
 
There´s a story behind every person. 
There´s a reason why they are the way they are.
Think about that before you judge someone.

Favoritställe!

Hej igen!
Tänkte skriva lite om ett av mina favoritställen, nämligen Ulebergshamn som ligger på västkusten norr om Smögen. Här har min familj spenderat de flesta somrar med mycket sol, men även regn. Vi har sedan jag varit liten seglat här med vår segelbåt som heter Shadowfax. Den fick jag döpa när jag var liten och jag hade fastnat för sagan om ringen filmerna, jag tyckte att båten påminde om gandalfs häst.. Det vet jag inte om jag tycker idag men det är iallafall ett fint namn. :)
 
 
En bild jag tog i somras när vi åkte ut till några klippor över dagen och solade.
 
 
Idag har vi ett hus där vilket jag tycker är jätteskönt, att segla i flera veckor var inte något jag tycke var jätteroligt men att kunna segla några dagar och sedan komma hem till en riktig säng är faktiskt precis lagom.
 
Det finns jättebra springspår utanför Hunnebostrand som ligger en kilometer från Ulebergshamn och där tycker jag om att springa. Spåren är mycket jobbigare än det som jag brukar springa runt här på Lidingö, det runt Kottlasjön, eftersom det är mycket klippor och snäv terräng. Det gör att man måste akta fötterna och tänka när man springer, det blir mycket mer roligt så enling min mening. (Madde, använder mina kunskaper från svenskan förra året! HAHAHA)
 
 
Här är en till bild från samma dag!
 
 
Något jag gillar med detta ställe är att jag får spendera en del av sommaren långt borta från Stockholm och mitt liv. Visst är det tråkigt eftersom jag saknar mina vänner under tiden, men jag får verkligen tid att ladda mina batterier och tagga inför nästa skolår. Dessutom kommer mina kompisar ibland och hälsar på mig vilket är jätteroligt och nästa sommar kommer Madde! Det ska bli jätteroligt och jag ser verkligen fram emot det. Tur att vi är arton då också, eller hur Madde? ;)
 
 
 På västkusten är alltid solnnedgångarna så himla vackra! Det är något jag verkligen gillar!
 
 
Nu vet ni lite om västkusten och om det är ett ställe ni inte brukar vara på tycker jag verkligen ni ska åka dit någon vecka och se hur det är. Åk till Smögen, Kungshamn eller varför inte Hunnebostrand? Ett tips är att åka under seglarveckan, då är det alltid mycket båtan i de olika hamnarna längs med kusten och det är mycket roligt som händer där då! ;)
 
 Ha det bra!
/Johanna

Bildminnen sommaren 2007

Haha det är ju nästan så att jag inte vågar lägga upp de här bilderna... Men jag kan ju tänka mig att det kan vara kul att se hur jag såg ut när jag var lite mindre. ;) Så vi kör lite bilder från sommaren 2007. (Bildtexter under bilderna)


Här står jag i en grotta. Vi gick upp för ett berg och då kunde man gå in i en grotta och där langade jag värsta posen! ;) (Btw älskar jag min klädstil...)

Jag var på en strutsfarm och fick mata strutsar. Jag minns att de sa att man kunde mata de direkt ur handen med att det kunde göra ont och att man kunde få blåmärken. Jag ville så gärna pröva, men jag vågade verkligen inte haha! ;) Idag hade jag lätt gjort det i alla fall!

Träffade mina favorithundar! ♥ Så mysiga! (Gud vad liten jag ser ut!)

Vi hade massa persikor på vårt persikoträd det året! Tyckte uppenbarligen att det var ganska så ballt eftersom jag tagit typ 20 bilder på det... 
 
Sommar 2007, det är ett tag sen nu faktiskt... 
 
 

Gott nytt!

Heeey! Lovisa här igen! Kände att vi inte hörts av på hela året så att det var dags för mig att slinka in igen ;)

Hade ni ett bra nyår? Själv hade jag.. okej eller jo det var bra!  Lite oklart och inte som planerat.
Fick lite heartbreak 20 min innan tolvslaget men fick min nyårskyss så det jämnar väll ut sig lite där.
Hann med tre fester (i bara Gåshaga, haha that's were the shit happens tydligen) och en del roliga grejer som man lär dra många gånger ;) "Brudar, kommer ni ihåg på nyårsafton när...."
Nej men skönt med nytt år, nu får vi se vad detta år har att erbjuda :D



2013 - Nytt år, nya möjligheter

Ja hörrni...

Nu kör vi ett nytt år! 2012 är förbi och vi välkomnar nu 2013. Det känns HELT sjukt! Hur fort har inte 2012 gått? Schvisch sa det. Nu har jag ett helt år framför mig att fylla med vad jag vill. En del saker är redan inplanerade, andra kommer bli spontana och vissa saker kommer jag inte kunna styra över. Men jag ska verkligen göra mitt allra bästa för att göra det till ett år där jag bestämmer en stor del av innehållet och har kul på vägen. Jag vet redan att jag ska se Justin Bieber, att jag fyller 18 och ska festa på klubb whoop whoop, att jag troligtvis ska stå på scen och medverka i mitt livs första konsert (Micke du läste inte det där), att jag ska åka utomlands... Sen får vi se vad som händer på vägen. Det är ju 365 dagar som ska fyllas med olika saker. Spännande med ett nytt år! 
 
Jag vet inte om jag direkt har satt upp några nyårslöften för 2013. Jag brukar alltid göra det, men inte några direkt inför detta år. Vi får se om jag kommer på några... Då hör jag av mig! ;)
 
Har ni några nyårslöften?
 

GOTT NYTT ÅR!!!!